اسناد گیلانی به استان برگردانده می شود

مشاور رییس جمهور و ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور، گیلان را سرزمین دارالمومنین دانست و گفت: با افتتاح این مرکز اسناد طبقه بندی نشده گیلان در تهران به استان برگردانده می شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، مشاور رییس جمهور و ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور، امروز(21 تیر) در مراسم افتتاحیه ساختمان سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان، این استان را دارالمومنین خطاب کرد و گفت: این سرزمین تاریخ شفاف و روشنی دارد که گواهی می دهد گیلان مرکز ترویج شیعه در ایران بوده است.

 

دکتر اسحاق صلاحی، با اشاره به اینکه کمتر مکانی در این سرزمین وجود دارد که مرقد مطهر امامزادگان نباشد، افزود: در ادوار گذشته حوادثی اتفاق افتاده که به مرور زمان، کسانی که نیت پلید داشتند سبب تحریف تاریخ شدند.

 

وی رسالت مرکز اسناد را یک تکلیف قانونی دانست و اظهار کرد: مرکز اسناد باید حافظ و میراث دار تاریخ این سرزمین باشد.

 

صلاحی ایران قدیم را دارای فرهنگ و تاریخی گسترده دانست و اظهار کرد: کشورهای همسایه ایران از نظر سنت بسیار به این کشور نزدیک هستند.

 

وی گفت: در کشور گرجستان بیش از 3 هزار واژه فارسی موجود است که در ادبیاتشان از آن استفاده می کنند.


مشاور رییس جمهور و ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور، اذعان کرد: آنان شاهنامه فردوسی را سنبل ادبیات خود می دانند و در جهیزیه عروسان خویش دیوان حافظ می‌گذارند و در مجالس خود اشعار خیام را می‌خوانند.

 

دکتر صلاحی در ادامه با تاکید بر فرهنگ گسترده و غنی ایران، بیان کرد: هر کس به ایران وارد شد از اسکندر مقدونی تا مغول در فرهنگ این کشور محو شد ولی وقتی اسلام آمد، ایران با تمام وجود تسلیم عظمت و بزرگی آن شد.

 

وی ادامه داد: از این رو می بینیم که آثار به جا مانده از آن دوران همچون آثار ابوعلی سینا که یک ایرانی است به زبان عربی نوشته شده است.

 

صلاحی اضافه کرد: نسخ خطی در ایران 330 هزار جلد است که در هندوستان یک و نیم برابر این آمار نسخ خطی ایران وجود دارد که باید با ارائه راهکاری مناسب اسناد به کشور بازگردد.

 

وی اذعان کرد: امروز دشمنان ایران اسلامی تلاش می کنند که هویت ایرانی اسلامی ما را به جاهایی نسبت دهند که ما هرگز به آنها افتخار نکنیم.

 

صلاحی با بیان اینکه هیچ چیز جز دین نمی تواند ملت را در این بحران ها حفظ کند، افزود: وظیفه ما در مرکز اسناد ملی، حفظ هویت ملت ایران از گذشته تا کنون برای انتقال به نسل های آینده است.

 

وی در ادامه تاکید کرد: این پژوهشگران و محققان هستند که با مطالعه از لابه لای این اسناد می توانند هویت واقعی این ملت را نشان دهند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه مرکز اسناد و کتابخانه ملی در استان گیلان، دهمین مرکز اسناد در کل کشور است، افزود: مجوز تاسیس 20 مرکز دیگر در سایر استان ها صادر شده است.

 

وی با بیان اینکه پشت هر قیام، حرکت و ایستادگی، فکر و اندیشه است، ادامه داد: اگر گیلان سرزمین دارالمومنین است برای عقبه فرهنگی بسیار قوی است که دارد.

 

وی راه اندازی چنین مراکزی را واجبی برای باقیات و صالحات عنوان کرد و گفت: اگر جوان امروز ما بداند که کسی در گوشه ای از تاریخ با اسنادی که در دست دارد می تواند هویت یک ملت تغییر دهد باید به دنبالش برود.


وی با تاکید بر اینکه تمام اسناد مربوط به گیلان که در کتابخانه ملی تهران طبقه بندی نشده اند، همگی به این استان بازگردانده می‌شود، خاطرنشان کرد: در اختیار قرار دادن منابع و اسناد به صورت بومی در استان ها باعث می شود روحیه پژوهشگری محققان استان بالاتر رود.

 

گفتنی است، در این مراسم از سند 10 ساله ای که  نخبگان و پژوهشگران استان در طی این سال ها برای افتتاح مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان آن را امضا کرده بودند، رونمایی شد.



پایان پیام/

کد خبر 150921

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha