بدحجابی؛ نتیجه بی توجهی به فریضه امر به معروف و نهی از منکر

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان، معضل بدحجابی در جوامع را نتیجه بی توجهی به امربه معروف و نهی از منکر دانست و گفت: عفاف به عنوان یک ارزش درونی در فرهنگ اسلامی جایگاه بسیار والایی دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، حجت الاسلام علی اکبر انصاری راد در نشست با فعالان فرهنگی در بندرعباس با اشاره به نقش عفاف و حجاب در سلامت فردی و اجتماعی، عفاف را ارزش درونی و والای اخلاقی معرفی کرد که در اخلاق اسلامی جایگاه بسیار والایی دارد.

 

وی افزود: حجاب و عفاف، در فرهنگ اسلامی از اهمیت، نقش و جایگاه ارزنده ای برخوردار است چنانکه در قرآن کریم آیاتی به تبیین و تشریح اهمیت، زوایا و حدود شرعی آن پرداخته شده است، همچنین در روایاتی از معصومین(ع) نیز این مهم مورد جدیت قرار گرفته است.

 

حجت الاسلام انصاری راد ادامه داد: اگر چه طی سه دهه گذشته تاکنون در حوزه عفاف و حجاب، گام هایی اساسی اعم از تبلیغ از سوی مبلغان، برگزاری گفتمان های دینی و مشاوره ای، همایش ها، کارگاه های تخصصی و علمی، تدوین کتاب و مقاله، تولید نرم افزار، تحقیق و پژوهش و فعالیت های رسانه ای و مطبوعاتی برداشته شده است، اما واقعیت امر آن است که در اجرا و عمل به اهداف اساسی و مأموریت های قرآنی دست نیافته ایم و تا رسیدن به نقطه آرمانی و ایده آل راه طولانی در پیش داریم.

 

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان افزود: متاسفانه علیرغم فعالیت های کمی و کیفی انجام شده، مظاهری از بدحجابی در برخی از مراکز تجاری، فرودگاه ها، پایانه های مسافربری، پارک ها و دیگر مکان های پرجمعیت مشاهده می شود که مسئولیت برنامه ریزان و دست اندرکاران حوزه فرهنگی به ویژه فرهنگ دینی را دوچندان می کند.

 

وی تصریح کرد: به نظر می رسد در حال حاضر یک خلاء اساسی در جامعه وجود دارد و آن موضوع؛ امر به معروف و نهی از منکر که همان تذکر لسانی است و این دو عنصر مهم و قرآنی به خوبی در جامعه نهادینه نشده است، در واقع نظارت همگانی در حد یک تئوری به آن پرداخته شده است.

 

انصاری راد تصریح کرد: برای برون رفت از شرایط نامساعد فعلی می بایست در مرحله نخست دستگاه های فرهنگی موضوع آسیب های عفاف و حجاب را به طور جد در دستورکار خود قرار داده، علل و ریشه ها را مورد بررسی قرار دهند و پس از آن با برنامه ریزی لازم نسبت به تغییر شرایط موجود اقدام کنند.

 

وی به نقش خانواده در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: همکاری و تعامل خانواده ها در کنار فعالیت های فرهنگی در تثبیت و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نقش برجسته ای دارند و اینجاست که به محیط های چهارگانه ای همچون، خانه، مدرسه، دانشگاه و اجتماع باید توجه ویژه ای داشت.

 

انصاری راد اظهار داشت: اگر این محیط های چهارگانه وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند، بطور قطع زمینه تحولی مناسب در این حوزه فراهم می شود.

 

وی در پایان به تشریح برنامه های اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان در حوزه عفاف و حجاب پرداخت و تبیین موضوع عفاف و حجاب توسط مبلغان دینی، برگزاری گفتمان های دینی با حضور اساتید حوزوی و دانشگاهی، برگزاری گردهمایی عفاف و حجاب در سالن کنفرانس اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان و انجام تبلیغات سطح شهر توسط روابط عمومی این اداره کل از جمله برنامه های تبلیغات اسلامی هرمزگان در روز عفاف و حجاب برشمرد.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 151705

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha