به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های روزنامه های امروز چهارم مرداد کشور به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان شب نگردد روشن از نام چراغ به قلم حسام الدین برومند به بررسی وضعیت حقوق بشر پرداخته است که در بخش از آن امده است:
مدتهاست که باید فاتحه حقوق بشر را خواند. به نام «حقوق بشر»،حقوق بشر وحقوق انسان های مظلوم و بی گناه را ذبح کردن محصول مدرنیته و کشورهای غربی مدعی حقوق بشراست.
البته ژست حقوق بشری نیز مدتهاست که مشتری ندارد و داعیه داران حقوق بشر و رسانه های غربی افسونگر اگرچه همچنان بر طبل پرطمطراق حقوق بشر می کوبند ولی نقاب از سیمای پلید و بدون رتوش آنها به زیر کشیده شده و اکنون این باور ملت هاست که حقوق بشر، اسم رمز جنایت، تجاوز، نسل کشی، جنگ و کشتار و خونریزی است.
ناگفته پیداست که سوژه حقوق بشر در تیپ رسانه هایی مانند بی بی سی از یکسو اهرم فشار برای کشورهای مستقلی است که به هژمون و سیطره آمریکا، انگلیس و غرب «نه» گفتند و از سوی دیگر؛ دالانی است برای توجیه جنایات و افزون طلبی ها و همچنین انحراف افکار عمومی از واقعیاتی که رخ نموده است.
بنابراین جای تعجب نیست اگر در موضوع نسل کشی مسلمانان میانمار توسط بوداییان افراطی و کشتار هزاران انسان بی گناه، بی بی سی وقیحانه و با پررویی بنویسد وگزارش دهد که در خشونت های اخیر میانمار 50 نفر [!!!] کشته شده اند.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان جای خالی ستاد تدابیر ویژه اقتصادی! صالح اسکندری به بررسی وضعیت اقتصادی و عوامل گرانی پرداخته است که در بخشی از آن امده است:
در چند ماه اخیر اما علی رغم تشدید فشارهای اقتصادی بر کشور جای خالی تصمیمات موثر و تعیین کننده ستاد تدابیر ویژه اقتصادی برای مقابله با تحریم ها به هر دلیلی احساس می شود. دولت نمی خواهد نقش پر رنگ خود مانند آن چیزی که در جریان هدفمندی یارانه ها نشان داد، را داشته باشد. تعلیل این کم کاری در میانه طیفی از دیدگاه ها و نقطه نظرات قرار می گیرد که یک سر آن بدبینانه و یک سر آن خوشبینانه است. در سر بدبینانه این طیف اهداف سیاسی گروه انحرافی پس پرده تحریم ها قرار دارد و در سر خوشبینانه آن سال آخر دولت و تکاپوی برخی مدیران در وزارت خانه ها برای اکتساب منافع مادی بیشتر قرار می گیرد که در هر دو صورت مصداق غفلت از فشارهایی است که به مردم وارد می شود.صفهای طولانی مرغ، افزایش بی سابقه قیمت گوشت در آستانه ماه رمضان آیا صف های مرغ در شان ملت ایران است؟ آیا با کرامت انسانی این ملت شریف سازگار است؟
علت گرانی چیست؟ آیا تحریم هاست! آیا فشارهای خارجی است! تولید کننده افزایش قیمت نهادههای ماکیان و گران شدن کنجاله ذرت و سویا را عامل گرانی مرغ می داند.
در حالی که بر اساس اطلاعات واصله به نمایندگان مجلس انبارها و سولههای بندرعباس مملو از کنجاله ذرت و سویاست. دولت می گوید واردکننده انحصاری کنجاله ذرت و سویا را توزیع نکرده است. وارد کننده علت توزیع نکردن خود را گردن گمرک می اندازد که بار را ترخیص نمی کند.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان از اقتصاد مقاومتی تا پاداش دادن به شیوخ قطر به بررسی وضعیت اجاره زمین به شیوخ قطر در برخی از استانها پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
ماجرای اجاره دادن زمینهای کشاورزی در برخی استانهای کشور به سرمایه گذاران قطری، طی چند روز اخیر در کانون توجه رسانهها قرار گرفته و به فراخور این توجه، موضوعاتی از قبیل سرمایهگذاری خارجی، تولید و تأمین محصولات استراتژیک غذایی و سیاستهای حمایتی دولت از حوزه کشاورزی نیز به بررسی چند باره گذاشته شده است.
آنچه با کند و کاو در موضوع اجارهدادن زمینهای کشاورزی در برخی استانهای کشور به سرمایه گذاران قطری بیش از هر مسئلهای به ذهن خطور میکند، سؤال درباره شایستگی این اقدام است، البته نه به معنای تحسین و تشویق، بلکه به معنای اینکه آیا چنین اقدامی اساساً با توجه به شرایط حال حاضر اقتصاد کشورمان خصوصاً درحوزه تولید و کشاورزی، شایسته است؟!
ممکن است در پاسخ به این پرسش گفته شود که به هر حال جذب و جلب سرمایههای خارجی به عنوان یکی از منابع تزریق نقدینگی مورد نیاز کشور، اقدامی مورد تأیید و ضروری است. این پاسخ اگرچه درحالت کلی و نظریهپردازی میتواند از مقبولیت برخوردار باشد اما به نظر میرسد، بررسی صحت و سقم این اقدام باید در مختصات زمانی و مکانی فعلی اقتصاد ایران بررسی شود.
روزنامه وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در یاداداشت امروز خود با عنوان افشاگر افسانه هولوکاست به قلم حمیدرضا اسماعیلی به مناسبت بزرگداشت روژه گارودی به انعکاس واکنش دنیا نسبت به پژوهش این فیلسوف در مورد هولوکاست پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
گارودی در آنجا بنیادی تحقیقاتی بنا نهاد و سالهایی از عمر خویش را در آنجا سپری کرد. گارودی روز چهارشنبه 24 خرداد (13 ژوئن) در سن 99 سالگی در حومه پاریس دیده از جهان فروبست. وی چه در زمان حیاتش و چه در زمان وفاتش با سکوت رسانههای خبری غربی مواجه بود، البته دلیل آن هم منطقی است زیرا اندیشه و فلسفه گارودی با هژمونی نظام صهیونیستی و لیبرالیستی سازگاری نداشت و نافی هر دو بود اما در رسانههای ایرانی نیز، چنان که شایسته این فیلسوف بزرگ مسلمان بود به زندگی، آثار، افکار و تاثیرات وی پرداخته نشد. گارودی پیش از آنکه پژوهشگر واقعبین هولوکاست باشد یک فیلسوف بود و بر اساس فلسفهای که داشت آزادانه اسلام را بهعنوان دین خویش برگزید.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز یادداشت امروز خور را به قلم مرتضی طلای با عنوان جدایی ری از تهران با اغراض سیاسی به بررسی دلایل جدایی این شهر از تهران پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
تجربه چند سال اخیر دولت درخصوص جدایی برخی مناطق از تهران نشان داده است که طرح مجدد مسئله جدایی شهرری از تهران به صلاح ری و مردم ساکن در این منطقه از پایتخت نیست. معتقدم که این تصمیم به نفع مردم و مصالح شهر نبوده و پایهگذار مشکلات امنیتی ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی، سیاسی و ... فراوانی در آینده خواهد شد؛ این مسئله از آن طرحهای خلقالساعه ای است که در پشت آن نگاه سیاسی نهفته و منافع مردم در گرو منافع سیاسی جریان ها و گروههای مختلف قرار گرفته است. طراحان جدایی ری از تهران باید به این مسئله توجه داشته باشند که باید تهران را شهری یکپارچه ببینیم . همین شرایط را شهرستان شمیرانات هم دارد، اما آیا میتوانیم مسائل شمال شهر تهران را از مرکز شهر تهران جدا کنیم ؟ به هم پیوستگی ، پیچیدگی و تنیدگی مسائل سیاسی ، اجتماعی فرهنگی مجموعه تهران به گونهای است که هرگونه برشی در جغرافیای سیاسی تهران، به مصالح این شهر آسیب وارد میکند و زمینه بحرانهای گوناگون بعدی را برای تهران فراهم میکند. برای مردم ری هم این جدایی همانند این است که آنها را از زیرباران به زیر ناودان ببرند. آنها که این حرفها را می زنند بیایند پاسخ دهند چه کاری برای مردم ری در طول این چند سال انجام داده اند که حالا میخواهند آن را ادامه دهند؟
پایان پیام/
نظر شما