عبدالله کریمی، مسئول امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار شبستان در اراک با اشاره به اینکه کربلایی کاظم کریمی ساوقی، یک روستایی بود که یکباره به اذن خدا حافظ قرآن شد که به عنوان معجزه قرن از آن یاد می شود، گفت: در ماه ضیافت الهی چهارمین همایش نکوداشت کربلایی کاظم ساروقی در اراک برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سه سال است که این مراسم نکوداشت برگزار شده است، ادامه داد: این مراسم امسال در روز 15 ماه مبارک رمضان همزمان با روز ولادت با سعادت امام حسن مجتبی و روز اکرام در مصلای بیت المقدس شهر اراک برگزار می شود.
کریمی احیا و زنده نگهداشتن میراث معنوی و بزرگداشت حافظ کل قرآن کریم را از اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد و ادامه داد: کربلایی کاظم فردی بیسواد و عامی اما با تقوا بود که طی دیداری خاص به یکباره حافظ کل قرآن و آگاه به علوم قرآنی شد.
مسئول امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی برگزاری مراسم ضیافت افطاری، کتابت قرآن کریم، تجلیل از خادمان، مولفان، مترجمان و ناشران قرآن کریم را از دیگر برنامه های این مراسم معنوی دانست.
وی با اشاره به اینکه کتابت قرآن کریم نیز هر ساله همزمان با مراسم نکوداشت کربلایی کاظم صورت می گرفته، اضافه کرد: امسال نیز در روز همایش کاتبان و استادان خط استان با حضور در مصلای بیت المقدس شهر اراک به کتابت کلام الله مجید می پردازند و این کتاب ارزشمند بعد از مجلد شدن به یکی از موزه های استان اهدا می شود.
لازم به ذکر است: کربلایی کاظم در سال 1300 هجری قمری در روستای ساروق اراک به دنیا آمد، وی کشاورز بود و زکات خود حتی بیش از آنچه باید باشد، پرداخت میکرد.27 ساله بود که به یکباره پس از دیدن خوابی در امامزادگان 72 تن ساروق حافظ قرآن شد.
به گفته محققان او تنها بیسوادی است که در طول تاریخ اسلام از میان مردم حافظ کل قرآن شد.ادعای کربلایی کاظم توسط علمای نجف و قم مورد امتحان قرار گرفت و تایید شد.
پایان پیام/
نظر شما