در رفتن به مسجد ازدیگران سبقت بگیریم/توصیه به اقامه نماز درمساجدمختلف

حجت الاسلام فلاح زاده بااشاره به توصیه روایات بربه جا آوردن نماز درمساجد مختلف گفت:مساجد در روز قیامت به نفع انسان شهادت می دهند و مساجد ویرانی که اهل آن مسجد درآن نماز نمی خوانند نیز علیه انسان شکایت می کنند.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمد حسن فلاح زاده، عضو دفتر استفتائات مقام معظم رهبری در بین نماز جماعت ظهر و عصر 15 مرداد ماه مصادف با 16 رمضان که به امامت مقام معظم رهبری در حسینیه امام خمینی(ره) اقامه شدبه بیان احکامی در رابطه با مسجد پرداخت.

 

وی با اشاره به اینکه ماه رمضان میدان مسابقه بندگان خداوند و روزه وسیله پیروزی، سبقت و پیشی گرفتن از دیگران است، گفت: امام حسن مجتبی (ع) فرمودند: خداوند ماه رمضان را میدان مسابقه انسانها قرار داده است عده ای بر دیگران سبقت می گیرند و با اطاعت از امر الهی، خشنودی خداوند را جلب می کنند.

 

وی گفت: گروهی با این اطاعت و عبادت بر دیگران پیشی گرفته و پیروزی را از آن خود می کنند و گروهی نیز کوتاهی می کنند و ضرر می بینند.

 

حجت الاسلام فلاح زاده با بیان اینکه در روایات سبقت گرفتن در اعمال عبادی بسیار توصیه شده است، ادامه داد: پیشی گرفتن در عبادات و اعمال صالح به معنای برد و باخت و شرط بندی نیست چرا که برد و باخت حتی در کارهای مباح و مستحب جز در مواردی که استثناء شده است، جایز نیست این به معنای پیشی گرفتن از دیگران است و در تمام واجبات کفایی همانند جهاد و یا امر به معروف و نهی از منکر عمل به آن توصیه شده است.

توصیه به حضور در صف اول نماز جماعت

وی با اشاره به این رفتن به مسجد و ایستادن در صف اول نماز جماعت برای همه کسانی که توانایی دارند، مستحب است، توضیح داد: رفتن به مسجد یعنی سبقت گرفتن از دیگران و روشن کردن چراغ مسجد نیز از این باب است.

 

وی در ادامه گفت: در روایات به رفتن به مسجد برای همسایگان مسجد که عذری ندارند بسیار تاکید شده است تا جایی که اگر همسایگان مسجد بدون داشتن عذر در نماز مسجد حضور پیدا نکند نماز او کامل و صحیح نیست.

 

حجت الاسلام فلاح زاده گفت: در برخی از روایات همسایه مسجد به کسی اطلاق می شود که صدای اذان مسجد را می شنود و در برخی روایات دیگر به کسی می گویند که تا 40 منزل در اطراف مسجد باشد.

 

وی با اشاره به توصیه روایات مبنی بر به جا آوردن نماز در مساجد مختلف گفت: بهتر است نماز را در مساجد گوناگون برپا داشت چرا که همین مساجد در روز قیامت به نفع انسان شهادت می دهند و بالعکس همانگونه که در روایات آمده مساجد ویرانی که اهل آن مسجد در آن جا نماز نمی خوانند نیز علیه انسان شکایت می کنند.

 

وی افزود: نمازگزاران نباید اجازه دهند مسجدی تعطیل شود و توصیه شده است در مسجدی که غریب است باید نماز را به جا آورد تا از غربت بیرون بیاید.

 

لزوم معاشرت با اهل مسجد

حجت الاسلام فلاح زاده با تاکید بر لزوم معاشرت با مسجدی ها تصریح کرد: در روایات آمده است که قبل از سکونت در خانه باید از همسایگان آن خانه اطلاع کسب کرد، و بهتر است همسایگان مسجدی باشند.

 

وی اضافه کرد: آمده است نباید افراد غیرمسجدی را مورد مشورت قرار داد و با آنان وصلت کرد و این به مفهوم حرام بودن این کار نیست بلکه برای منزوی کردن افراد غیرمسجدی است تا متوجه شوند چه افرادی در یک جامعه اسلامی بیشتر پذیرفته شده، هستند.

 

حجت الاسلام فلاح زاده با توضیح اینکه مسجد محل عبادت خدا و نماز نیز سرلوحه عبادات است به شروط لازم برای انجام برخی از کارها و در مسجد اشاره کرد و گفت: انجام کارهایی که مانع نماز نمازگزاران باشد در مسجد جایز نیست و لازم است که این کارها خلاف وقف و شان مسجد و مزاحم نمازگزاران نباشد و برگزاری مجالس و محافل در مساجد در غیر وقت نماز با شروط ذکر شده اشکالی ندارد.

پایان پیام/
 

کد خبر 159801

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha