به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مهندس تراب محمدی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، امروز (22 مرداد) با اعلام این مطلب به خبرنگاران گفت: شهرستان اهر و ورزقان دارای آثار تاریخی فراوانی از دوره های مختلف است که اکثر این بناها دچار آسیب جدی نشده اند.
محمدی، اولویت اول تمام مردم و دستگاه های دولتی را رسیدگی به مسائل انسانی و سامان دهی به اوضاع افراد آسیب دیده و خانواده های داغدار دانست و گفت: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پس از سامان یافتن نسبی اوضاع خانواده های این سه شهرستان، رسیدگی نسبت به استحکام بخشی و حفاظت از آثار تاریخی مناطق آسیب دیده را آغاز خواهد کرد.
وی با بیان اینکه تیم های کارشناسی و یگان حفاظت سازمان برای بررسی میزان خسارات احتمالی وارد شده به ابنیه و آثار تاریخی این سه شهرستان به مناطق زلزله زده وارد شده اند، گفت: تعدادی از آثار تاریخی شهرستان اهر دچار آسیب هایی شده اند.
رئیس شورای فنی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان در فهرست آثار ملی تشریح کرد: گنبدخانه مقبره شیخ شهاب الدین اهر (موزه ادب و عرفان) با آسیبی در حدود 20 الی 30 درصد و برش و شکافی در سقف، آسیب 10 الی 15 درصدی در کاروانسرای عباسی گویجه بل، آسیب 25 الی 30 درصدی در خانه دکتر قاسم خان اهری و فرو ریختن سقف چند مغازه در بازار تاریخی اهر فهرست آثار آسیب دیده از زلزله عصر روز شنبه را در شهرستان تشکیل می دهند.
وی گفت: خانه امیر ارشد درشهرستان ورزقان حدود 20 تا 25 درصد آسیب دیدگی دارد که شامل ترک هایی در دیوار ها و سقف این بنا می شود.
محمدی خاطرنشان کرد: اخبار تکمیلی پس از بازدید کامل آثار تاریخی توسط مدیران و کارشناسان سازمان به اطلاع خواهد رسید و همچنین به زودی و پس از حاصل آمدن آرامش و ثبات نسبی در مناطق زلزله زده، مرمت و حفاظت اضطراری از ابنیه و آثار تاریخی آسیب دیده آغاز خواهد شد.
وی با تسلیت مجدد به خانواده های داغدار و افراد صدمه دیده زلزله دیروز، یادآور شد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز همانند تمام ارگان ها و نهادهای دولتی همگام با مردم نوع دوست آذربایجان شرقی برای یاری رسانی و ساماندهی به خانواده ها و مناطق آسیب دیده استان بسیج شده و به کمک این افراد می شتابند.
پایان پیام/
نظر شما