به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در جلسه امروز یکشنبه 23 مرداد مجلس ضمن ارایه گزارشی در مورد خدمات وزارت بهداشت در مناطق زلزلهزده اهر و هریس و ورزقان گفت: این حادثه مصیبتبار را به عموم ملت ایران و به ویژه نمایندگان استان آذربایجان شرقی و خانوادههای مصیبتزدگان تسلیت عرض میکنم.
وی با اشاره به وقوع دو زلزله در روز 21 مرداد در مناطقی از استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: آمادهباش پیامکی به تمامی اعضای ستادی و مرکزی پزشکی استان اعلام شد و تمام تکنسینها در پایگاههای اورژانس به این مناطق اعزام شدند.
وی با اشاره به اعزام 340 تکنسین اورژانس به مناطق زلزلهزده خاطرنشان کرد: دبیرخانه بهداشت و درمان به سرعت تشکیل شد و جلسات هیئتمدیره دانشگاه به سرعت شکل گرفت و برآورد در مورد منطقه به سرعت انجام شد و به تمامی بیمارستانها اعلام شد که بیماران غیر از بیماران اورژانس خود را ترخیص کنند و تختهای خود را در اختیار مجروحان و حادثهدیدگان قرار دهند.
وحیدی دستجردی بیان کرد: از تمامی پایگاههای استانی، پشتیبانیهای دانشگاه و بخش خصوصی کمک گرفته شد و تعداد 137 آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به منطقه اعزام شد و این تعداد آمبولانس و اتوبوس آمبولانس به غیر از سه دستگاه اتوبوس اورژانسی بود که ما از استانهای ارومیه، زنجان و اردبیل به منطقه اعزام کرده بودیم.
وی با اشاره به اعزام نیروهای بسیج، دانشجویان پزشکی و پرستاری به این مناطق یادآور شد: بیمارستانهای صحرایی در سهراه خواجه احداث شد و اعزام پزشکان شامل پزشکان اعصاب، ارتوپد و سایر پزشکان به منطقه نیز به سرعت انجام شد.
وی با اشاره به افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی در تبریز و اردبیل بیان کرد: همه مصدومان و مجروحان به سرعت توسط آمبولانسها به مراکز درمانی و سپس به بیمارستانهایی که در نزدیکی محل بودند، اعزام شدند و تمامی مصدومان و مجروحان مورد مداوا و خدمات درمانی قرار گرفتند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان پیگیریها به سرعت به نتیجه رسید، گفت: ما یک رضایتمندی را در بین مصدومان و مجروحان و خانوادههای حادثهدیده داشتیم.
وی اضافه کرد: در روز دوم که روز گذشته بود ارتباطات خوبی انجام شد و بیمارستان صحرایی در ورزقان از ساعت یک صبح برپا شد.
وحیدی دستجردی خاطرنشان کرد: متأسفانه بیمارستانهای اهر و هریس که یکی از آنها نیز به تازگی احداث شده بود دچار اشکالاتی در ساختمان بودند که قابلیت بهرهبرداری در آن زمان خاص را نداشتند و اغلب بیماران در محوطه بیمارستان درمان سرپایی میشدند و سپس به بیمارستانهای اردبیل، تبریز و مشکینشهر اعزام میشدند.
وزیر بهداشت با اشاره به فواصل طولانی روستاهای این مناطق گفت: ما در هر روستایی یک چادر شامل تیم پزشکی احداث کردیم که این چادرها امکانات اولیه نظیر پانسمان و غیره را در اختیار مردم قرار میدادند.
وی گفت: اعزام اکیپهای بهداشت محیط و بهداشت روان به سرعت از روز گذشته آغاز شد زیرا آنچه بعد از این حوادث خود را نشان میدهد بروز بیماریهای عفونی است که باید جلوی آنها گرفته شود و آنچه خانوادهها بعد از این حوادث به آن نیاز دارند و تقویت بهداشت روانی آنها است که ما این اقدامات را نیز با اعزام اکیپهای بهداشت محیط و بهداشت روان انجام دادیم.
وحیدی دستجردی با اشاره به چالشهای وزارت بهداشت در این حادثه گفت: با توجه به قطع ارتباطات مخابرات، بیسیمها و تلفنها کار نمیکرد و به نظر میرسد باید هماهنگیای بین خطوط vit از سوی مخابرات انجام شود که دانشگاههای علوم پزشکی بتوانند از این خصوص به موقع استفاده کنند.
وی همچنین با اشاره به کمبود بالگرد برای اعزام به این مناطق گفت: با توجه به اینکه بالگرد استان مازندران را در اختیار ما قرار داده بودند ولی باید بگویم که ما در چنین شرایطی در تمامی مناطق کشور نیازمند چنین بالگردهایی هستیم.
وزیر بهداشت همچنین با اشاره به خدمات تأثیرگذار اتوبوس آمبولانسها در این حادثه گفت: اتوبوس آمبولانس در یک زمان میتوانست چند مجروح را حمل کند و کمک خوبی برای ما بود که باید تعداد این آمبولانسها نیز در کشور افزایش یابد.
وی با تشکر از پرسنل زحمتکش و کارکنان و پرستاران و پیراپزشکان برای خدماترسانی به موقع به مردم در این مناطق گفت: ما 615 مورد اعزام از بیمارستانهای کوچک به بیمارستانهای بزرگ نظیر تبریز و اردبیل را داشتیم و غیر از این 1340 مورد بیمارانی را داشتیم که به بیمارستانها اعزام شدند.
وی با اشاره به درمان سرپایی 2000 مجروح و مصدوم این حادثه گفت: 700 مورد از حادثهدیدگان نیازمند بستری بودند که در بیمارستانها بستری شدند و کل تعداد مصدومان 3037 مورد بود.
وزیر بهداشت تعداد زنان و کودکان فوتشده در بیمارستان را 219 نفر عنوان کرد و ادامه داد: فوتیهای مذکر 49 مورد بود که در مجموع تعداد 208 مورد ما در بیمارستانها فوتی داشتیم و در مجموع تعداد 360 مورد فوتشدگان این حادثه بودند.
وی با بیان اینکه تمامی اقدامات درمانی و پزشکی در مورد مصدومان و مجروحان این حادثه انجام شده است، یادآور شد: از همه مصدومان در بیمارستانها و از خانوادههایی که بر سر جنازه عزیزان خود عزاداری میکردند وقتی در مورد خدمات وزارت بهداشت سؤال میکردیم آنها از رسیدگی کارکنان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تشکر میکردند.
لاریجانی در پایان سخنان وزیر بهداشت از خدمات به موقع این وزارتخانه به حادثهدیدگان و مجروحان این حادثه تشکر کرد.
پایان پیام/
نظر شما