سیدمهدی سیف، کارشناس رسم الخط قرآن با اشاره به رواج برخی تعابیر همچون رسم الخط شیعی و سنی در جامعه به خبرنگار شبستان گفت: رواج چنین تعابیری همچون قرآن شیعه و سنی اشتباه است و اگر کسی با فنون رسم الخط کتاب الهی آشنا باشد چنین تعابیری را بکار نمی برد.
وی کاربرد تعابیر اینچنینی را دلیلی بی اساس برای تفرقه افکنی در جامعه اسلامی دانست و اظهارکرد: آنچه به عنوان تعارض درباره رسم الخط مصحف شریف در جامعه قرآنی مطرح شده نخست رسم الخط کلمات و در مرحله بعد ابهام در اعراب گذاری کلمات است.
سیف با بیان این مطلب که نگارش کلمات قرآن باید منطبق بر اصول ضبط شده در کتب مرجع مورد تاکید جهان اسلام باشد، تصریح کرد: باید در موارد اختلاف در منابع، آنچه که به املای متعارف نزدیک است را برگزید تا هم وحدت جهان اسلام حفظ و هم اتهام تحریف کتاب الهی توسط شیعیان رفع شود.
شیوه مرکز طبع نشر قرآن نزدیک به شیوه متعارف رسم الخط
کارشناس رسم الخط قرآن با بیان این مطلب که شیوه مرکز طبع و نشر قرآن در نگارش به ویژه علامتگذاری آیات، به شیوه متعارف نزدیک تر است، عنوان کرد: سازمان دارالقرآن الکریم در نگارش آیات وحی بر رسم الاملاء تاکید دارد، اما باید توجه داشت که شیوه مرکز طبع و نشر که به دستور رهبری راه اندازی و با بودجه بیت ایشان مشغول به فعالیت است، همسو با نظر و مطالبه رهبر معظم انقلاب مصحف شریف را منتشر و توزیع می کند.
وی اکتفا به علائم ضروری در رسم الخط قرآن را رویکرد مرکز طبع و نشر معرفی کرد و ادامه داد: حذف علائم زائد و زینتی که مخاطب را با مشکل مواجه می کند باید با جدیت پیگیری شود چراکه شیوه های متنوع کاربرد اینگونه علائم تنها دشواری درپی دارد، در حالی که کاربرد صرف علائم ضروری به دلیل پیروی از شیوه ای واحد به وحدت رویه در این عرصه می انجامد.
تاکید سازمان دارالقرآن بر کاربرد علائم زینتی
سیف با اشاره به جمع آوری علائم زائد و زینتی کلمات به همت مرکز طبع و نشر قرآن ابرازکرد: سازمان دارالقرآن تحت عنوان رسم الخط ایرانی که در حقیقت تلفیقی با رسم الخط های عربی است بر کاربرد علائم زینتی و سلیقه ای تاکید دارد.
وی با تاکید بر لزوم پرهیز از اعمال تغییرات سلیقه ای در رسم الخط قرآن و کاربرد شیوه تلفیقی گفت: رسم الخط ایرانی همان رسم الخط عربی است که به دلیل نگارش رسم الخط قرآن به سلیقه ایرانی به این نام شهرت یافته است، اما مرکز طبع و نشر همسو با مطالبه رهبری در مسیر دستیابی به رسم الخط واحد ملی حرکت می کند البته باید توجه داشت این مهم به صورت تدریجی و در طولانی مدت محقق می شود.
کارشناس قرآن آموزش و پرورش با اشاره به تدوین قرآن های کم علامت در مرکز طبع و نشر قرآن در قالب مصحف های 10 جزئی تصریح کرد: این مصاحف برای استفاده در مقاطع تحصیلی راهنمایی و متوسطه تدوین شده و آثار مثبتی به ویژه در سهولت آموزش کلام وحی به دانش آموزان داشته است.
اتخاذ رسم الخط واحد، جلوگیری از موازی کاری
وی با ابراز خرسندی از تفاهم ریاست سازمان دارالقرآن مبنی بر همفکری در راستای انتخاب شیوه ای واحد برای رسم الخط آیات وحی اظهارکرد: هم اکنون سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز طبع و نشر و برخی ناشران متفرقه مبادرت به نشر و توزیع مصحف شریف در کشور می کنند که امید است با تجمیع نظرات متولیان این امر از موازی کاری ها جلوگیری شود.
سیف درباره نتایج مثبت حاصل از دستیابی به رویه واحد برای نشر و توزیع قرآن خاطرنشان کرد: جلوگیری از موازی کاری ها، از میان رفتن تعارضات، نزدیکی آراء و استفاده بهینه و به دور از اسراف از بودجه ها نتایجی است که با اتخاذ راهکاری واحد در این زمینه محقق می شود.
پایان پیام/
نظر شما