محمدرضا شانهساز معاون داروی سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: در کشور ما دارو یارانهای و قیمت آن به نسبت کشورهای دیگر ارزان است و با این اوصاف دارو به صورت گسترده قاچاق میشود.
وی افزود: وی با اشاره به اینکه تا پیش از این سامانهای برای تفکیک مراجعهکنندگان و شناسایی داروی فروختهشده در کل کشور به صورت یکپارچه وجود نداشت، گفت: تا پیش از این مریض دارویی را دریافت میکرد و آن دارو تنها در همان استان ثبت میشد و فرد میتوانست با ساختن نسخه به استانهای دیگر مراجعه کرده و دارو را دوباره یا چندباره دریافت کند.
معاون داروی سازمان غذا و دارو ادامه داد: با راهاندازی سامانه ملی توزیع داروهای خاص تمام مرکز عرضه دارو به یکدیگر مرتبط شده و اگر فرد با ساختن نسخه برای دریافت آن مراجعه کند، سیستم بلافاصله شناسایی خواهد کرد.
شانهساز با بیان اینکه عمده هدف راهاندازی این سامانه کنترل داروهای خاص است، گفت: از توانمندیهای دیگر این سامانه اعلام آمار نوع بیماری، گستردگی آن و شیوع بیشتر و یا کمتر آن در یک منطقه است.
وی افزود: این سامانه همچنین تا حدود زیادی مصرف غیرمنطقی و غیرضرور و نسخ ساختگی را با شناسایی کاهش داده و از خروج دارو مخصوصا داروهای گرانقیمت از سیکل قانونی جلوگیری میکند.
شانه ساز خاطرنشان کرد: این سامانه سال گذشته به صورت پایلوت در چند دانشگاه راهاندازی شد و در حال حاضر تمام دانشگاهها، معاونتهای غذا و دارو و داروخانههای منتخب به آن وصل شده است.
وی با اشاره به کاهش مکشوفات داروهای قاچاق گفت: در کشورهای همسایه ما که بازار باز دارند، داروی قاچاق و تقلبی وجود دارد، اما بر اساس گزارش نیروی انتظامی میزان مکشوفات داروهای قاچاق در کشور کاهش یافته است.
پایان پیام/
نظر شما