به گزارش خبرگزاری شبستان، منصور واعظی، دبیرکل نهاد کتابخانه عمومی در این همایش که با هدف تجلیل از کتابداران و کتابخوانان نمونه کشور در حال برگزاری است، گفت: دولت نهم و دهم نقطه بیبدیل در ارتقای کتابخانههای کشور است.
وی افزود: از مهر 86 تاکنون نگاهی جدید به کتابخوانی، رویکرد اصلی نهاد کتابخانهها را تشکیل داده است که این تعریف متکی بر مبانی فرهنگ ملی و دینی در نقد باورهای نظام آکادمیک سکولار موجود در جهان است.
واعظی به اقدامهای صورت گرفته در سالهای اخیر برای توسعه کتابخانههای عمومی کشور اشاره کرد و گفت: در این راستا میتوان به طراحی نقشه راه توسعه و تعریف کتابخانه استاندارد برای خدمت به 25 هزار نفر، طراحی کتابخانههای مرکزی و روستایی همچنین راهاندازی 700 بخش کودک و 38 بخش تخصصی نابینایان اشاره کرد.
دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی افزود: در سه سال اخیر، سرانه فضای مطالعاتی با رشد 61 درصد از 9/0 مترمربع برای 100 نفر به 45/1 مترمربع رسید.
وی خاطرنشان کرد: طراحی منشور اخلاقی کتابداران و جذب 800 کتابدار متخصص در کنار تغییر سیستم حقوق و دستمزد از نظام کارگری به نظام هماهنگ پرداخت از اقدامهای نهاد کتابخانهها برای ارتقای جایگاه کتابداران بوده است.
دبیرکل نهاد کتابخانه عمومی به طراحی 18 کارگروه برای خرید کتاب در سال جاری اشاره کرد و گفت: در سه سال اخیر، تعداد کتابهای کتابخانهها 67 درصد رشد کرد و اعضای کتابخانهها با رشد 5/127 درصد از 988هزار نفر به 2 میلیون و 249 هزار نفر رسید.
وی اصلیترین هدف نهاد کتابخانهها را ارتقای مطالعه مفید در جامعه عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا به تدوین طرح انقلاب کتابخوانی و پیگیری تصویر طرح با عنوان نهضت مطالعه مفید در شورای فرهنگ عمومی اقدام کردهایم. اجرای دو پیمایش ملی در مورد سرانه مطالعه از جمله برنامههای انجام شده توسط نهاد است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون سرانه کل مطالعه در کشور با احتساب روزنامه، نشریات، کتب غیردرسی، مطالعه در فضای مجازی و قرآن و ادعیه 76 دقیقه است.
پایان پیام/
نظر شما