به گزارش خبرگزاری شبستان، جلسه علنی سه شنبه 12 بهمن مجلس به دلیل تشکیل جلسه غیرعلنی برای منتفی شدن جلسه استیضاح راه و ترابری راس ساعت 9 آغاز شد.
گرچه برخی گمانه ها حاکی از این بود که استیضاح وزیر راه و ترابری با پس گرفتن امضا تعدادی از نمایندگان منتفی شده است اما با قرائت دستور جلسه علنی از سوی جهانبخش محبی نیا عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی این گمانه ها مرتفع شد.
نخستین دستور جلسه علنی امروز مجلس طرح استیضاح بهبهانی وزیر راه و ترابری از سوی محبی نیا قرائت شد.
پس از قرائت دستور جلسه تعداد زیادی از نمایندگان که از آن جمله بهروز جعفری، حجت الاسلام محبی نیا و نکونام، اسماعیل کوثری بودند نسبت به این دستور تذکر دادند و از رییس مجلس خواستند که این دستور را به وقت دیگری موکول کند تا نمایندگان استیضاح کننده با وزیر راه و ترابری جلساتی را برگزار کنند و مسائل بین آنها حل و فصل شود.
قاضی پور نماینده ارومیه که از جمله نمایندگان امضاکننده طرح استیضاح وزیر راه و ترابری بود با صدای بلند در مجلس با این موضوع مخالفت کرد و خواستار طرح استیضاح شد.
در حالی عزیز اکبریان نماینده کرج که به عنوان امضاکننده استیضاح بود پشت تریبون رفت که فضای مجلس کاملاً دگرگون بود و تمام نمایندگان در صندلی های ردیف جلو تجمع کرده بودند.
حجت الاسلام میرتاج الدینی معاون پارلمانی رییس جمهور و دیگر معاونین پارلمانی وزارتخانه ها و نمایندگان طرفدار دولت با نمایندگان استیضاح کننده در حال گپ و گفتگو بودند.
آنچه این فضا را بیشتر مشوش نشان می داد اصرار بیش از حد نمایندگان ارومیه به این استیضاح بود.
سیداحمدرضا دستغیب عضو کمیسیون صنایع و معادن، احمد توکلی و حجت الاسلام ذاکر نماینده ارومیه از دیگر نمایندگان امضا کننده طرح استیضاح بودند که سخنان خود را در مخالفت با ادامه وزیر راه و ترابری اعلام کردند.
در حالی مجلس جلسه استیضاح وزیر راه و ترابری را ادامه می داد: نه خبری از وی و نه از رییس جمهور برای دفاع از وی در صحن علنی مجلس بود طبق آیین نامه و ماده 222 آن وزیر مربوطه باید در مجلس حاضر شود و در فرصت زمانی که در اختیارش گذاشته شده است از خود دفاع کند که بهبهانی گویا حتی قصد دفاع از خود را نیز نداشت.
نمایندگان در تذکرات مختلفی نیامدن وزیر راه و ترابری و حتی رییس جمهور را تخلف از آیین نامه عنوان کردند و لاریجانی نیز آن را تخلف دانست و حتی در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان گفت: دولت حق ندارد طرح استیضاح را منتفی بداند.
اما برخی نمایندگان معتقد بودند که دولت شب گذشته به این نتیجه رسیده اند که طرح استیضاح منتفی شده است و در این خصوص نیز تذکراتی دادند.
با قوت گرفتن استیضاح وزیر راه و ترابری و اصرار نمایندگان امضاکننده طرح استیضاح غلامعلی حدادعادل با نمایندگان امضاکننده طرح استیضاح صحبت می کرد.و در صحن علنی بهارستان چه ردیفهای جلو و چه در ردیف های دیگر برای منتفی شدن طرح استیضاح تلاش می کرد.
همهمه نمایندگان در ردیف های جلو باعث شد لاریجانی در چند نوبت چه به نمایندگان دولت و چه به نمایندگان مجلس تذکر دهد که سرجایشان بنشینند.
ولی تقریباً یک ساعت از بررسی استیضاح بهبهانی می گذشت و همچنان خبری از وی نبود.
دیگر نمایندگانی که با موافقت با طرح استیضاح سخن گفتند علیرضا واکانی نماینده تهران و جمشید انصاری نماینده زنجان که آنها نیز از جمله دلایل علاوه بر مسائل ارزشی و انقلابی و مسائل فنی عنوان کردند.
نیامدن بهبهانی به مجلس باعث شد که حتی واکانی نماینده تهران یکی از دیگر دلایل دیگر قوت گرفتن اصرار بر این استیضاح را بی اعتنایی وی به مجلس بداند.
حتی نمایندگان دیگر نیز از این حرکت وزیر به مجلس و جلسه استیضاحش گویا انتقاد داشته اند.
در حالی که 6 نفر از نمایندگان امضا کننده طرح استیضاح وزیر راه و ترابری در فرصتی یک و نیم ساعته سخنان خود را بیان کردند طبق آیین نامه نوبت به وزیر راه و ترابری رسید که از خود دفاع کند که هم چنان خبری از وی در صحن علنی مجلس نبود.
لاریجانی رییس مجلس گفت: طبق آیین نامه بعد از فرصتی یک و نیم ساعته نمایندگان امضاکننده استیضاح نوبت به وزیر می رسد که چون وزیر حضور ندارد دیگر نمایندگان می توانند از فرصت دوم قانونی خود استفاده کنند.
جواد جهانگیرزاده نماینده ارومیه که به عنوان یکی از اصلی ترین امضاکننده طرح استیضاح بود برای ایراد سخنان خود پشت تریبون قرار گرفت که اگر امکان دارد اجازه دهد تا نمایندگان رای خود را بدهند.
لاریجانی از کارکنان مجلس خواست گلدانها را برای اخذ رای در صحن علنی مجلس بگردانند و گفت طبق آیین نامه رای سفید به معنای رای موافق رای کبود به معنای رای مخالفت و رای زرد به معنای رای ممتنع و مخالفت و در واقع این رای نیز به معنای مخالفت با استیضاح است.
در هنگام رای نمایندگان که باید بر روی کارتهای ویژه نوشته می شد حجت الاسلام موسوی سرچشمه نماینده فیروز آباد با جمع دیگری از نمایندگان در کنار صندلی محمدرضا باهنر نماینده تهران حضور یافتند و با وی در حالی گپ و گفت و گویا بحث شدید بودند.
در هنگام اخذ رای همهمه نمایندگان برای اینکه همدیگر را از استیضاح و دادن رای سفید منصرف کنند زیاد شده بود و در این میان میرتاج الدینی به جدیت در حال رفت و آمد بود.
گلدانهای اخذ رای با قرار گرفتن در جایگاه هیئت رییسه سرنوشت وزیر غایب را داشتند رقم می زدند بعد از فرصتی تقریبا پانزده دقیقه ای آراء ماخوذه از سوی لاریجانی اعلام شد که طبق آن بهبهانی ، وزیر غایب در صحن علنی با با 147 رای موافق و 78 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 234 رای برکنار شد و به این ترتیب مجلس به گفته لاریجانی رای اعتماد خود از وزیر راه و ترابری را پس گرفت.
برخی نمایندگان معتقد بودند اگر وزیر در صحن علنی مجلس حضور می یافت شاید وضع به گونه ای دیگر می شد و نیامدن وی در مجلس باعث شد که نمایندگان این کار وی را بی احترامی به خانه ملت بدانند.
پایان پیام/
نظر شما