کنترل پدافند هوایی در 3600 نقطه کشور/هماهنگی ماموریتهای تمام نیروها

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا گسترش پدافند هوایی در 3600 نقطه کشور خبر داد و گفت: تمامی ماموریتهای پدافندی تمام نیروها در حریم جمهوری اسلامی از لحظه شروع تا پایان با پدافند هوایی هماهنگ می شود.

به گزارش خبرنگار دفاعی شبستان، امیرفرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به شکل گیری پدافند هوایی در دهه 1330 گفت: وظیفه این پدافند در آن زمان تا پیروزی انقلاب اسلامی حفظ صیانت از حریم هوایی پایگاه شکاری آن زمان بود اما بعد از پیروزی انقلاب و شروع جنگ تحمیلی پدافند هوایی ماموریت دومی نیز پیدا کرد و آن ماموریت قرار گرفتن در دهلیزها، دره ها و کوهستانهایی بود که رژیم عراق در جنگ تحمیلی به آن وسیله به ما حمله می کرد.

امیر اسماعیلی افزود: تا شروع جنگ تحمیلی و اوضاع آن زمان فرصتی نبود سیستم نظامی خود را بیابد و تاکتیک خاصی در مواقع مواجهه داشته باشد.

وی اظهار کرد: اما پدافند هوایی در 8 سال دفاع مقدس 800 پرنده دشمن را ساقط می کند که 80 پرنده از این آمار در عملیات والفجر 8 اعلام شد که بسیار کم نظیر است.

وی با اشاره به اینکه در خلال جنگ تحمیلی پدافند هوایی به حفظ و صیانت از پایگاههای شکاری مشغول بود در ماموریت های منظمی را پی گیری می کرد که جایی ضبط و ثبت نشده است تصریح کرد: مقطع دیگر پدافند هوایی دفاع از حملات هوایی است که امروز توسط موشک های کروز، بالستیک و نیمه بالستیک انجام می شود این نوع حملات به دلیل حساسیت بالا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا با اشاره به تهدیدها و تهمت های بسیاری که در مورد نقض حقوق بشر به جمهوری اسلامی وارد می شود ادامه داد: قطره ای از این تهمت ها در نظام جمهوری اسلامی دیده نمی شود زیرا این موضوع جزء آیین الهی ما نیست به همین جهت ما نیازمند پدافند هوایی منسجم برای رویارویی با حملات هوایی هستیم.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری پدافند هوایی را در اولویت اول دانستند خاطرنشان کرد: به پیشنهاد فرمانده کل قوا در 10 شهریور سال 87 پدافند هوایی از ارتش تفکیک شد و قرارگاه پدافند هوایی تشکیل می شود.

وی گفت: نیروی انسانی این قرارگاه باید به وسیله خود قرارگاه تامین شود و در استفاده از تجهیزات نیز از تجهیزات خود بهره می برد در حقیقت در کنترل عملیاتی پدافند هوایی باید از نیروهای خود استفاده کند.

امیر اسماعیلی اظهار کرد: قرارگاه پدافند هوایی اختیارات و مدیریت تمام سیستم های هوایی را دارید نیروی زمینی و دریایی، هوایی و سپاه را بر عهده دارد و در این راستا از تمامی پایگاههای نیروی انتظامی، بسیج،نیروی زمینی، ارتش و سپاه برای برجک بصری پدافند هوایی استفاده می کند.

وی با بیان اینکه امروز شاهد گسترش پدافند هوایی در 3 هزار و 600 نقطه کشور هستیم، خاطرنشان کرد: ماموریت قرارگاه پدافند هوایی در 4 حوزه کشف و شناسایی رهگیری و مراقبت پیگیری می شود.

وی گفت: هر آنچه پرنده پروازی که در سیستم راداری شنود الکترونیکی و آسمان جمهوری اسلامی ایران کشف شود و سیستم دیده بانی بصری آن را کشف کند در حوزه پدافند هوایی قرار دارد.

امیر اسماعیلی ابراز کرد: شناسایی آنچه در نظام جمهوری اسلامی کشف می شود و تشخیص دوست یا دشمن بودن و یا مظنون به تخاصم بودن قبل از ورود به مرزهای جمهوری اسلامی با آن برخورد می شود.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء ادامه داد: چنانچه مسیر کشف شده و شناسایی به عنوان دشمن توسط پدافند هوایی یا سامانه موشک این قرارگاه تشخیص داده شود رهگیری آن انجام شده و در صورت تشخیص صددرصد انهدام صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه ماموریت دیگر پدافند هوایی مراقبت هوایی از مناطق حساس مانند نیروگاههای هسته ای، پتروشیمی، پالایشگاهها و سدها است افزود: این اماکن از منابع ثروت ملی محسوب می شوند و حفاظت و صیانت از حریم هوایی آنها بر عهده پدافند هوایی کشور است.

وی ادامه داد: گستره پدافند هوایی در مناطق خارج از شهر و صعب العبور است تا شناسایی دشمن قبل از ورود به شهرها و حریم مرزی هوایی انجام شود.

وی اظهار کرد: تمامی پروازهای عبوری اعم از مسافربری، تجاری و هرگونه پرواز دیگر که ورود و خروج آن از مرز هوایی جمهوری اسلامی باشد باید با قرارگاه پدافند هوایی هماهنگ شده و از این قرارگاه مجوز کسب کنند در غیر این صورت با اقدامات تاکتیکی مواجه می شود.

وی پرواز های هوایی را که با اضطرار مواجه می شوند از دیگر حوزه های ماموریت پدافند هوایی معرفی کرد و افزود: اگر در مسیر پروازهای هوایی هواپیماها با مشکلی مواجه شوند و بخواهند از مسیر هوایی تغییر جهت بدهند باید با پدافند هوایی هماهنگ شود تا تداخلی در مسیر هوایی ایجاد نشود ما در وضعیت اضطراری نیز به تمامی پروازها کمک می کنیم تا از بهترین مسیر عبور کنند.

امیر اسماعیلی سوخت گیری هوایی را از دیگر ماموریت های این پدافند اعلام کرد و گفت: پروازهای فرامنطقه ای دائماً رصد می شود و در صورتی که هماهنگی های لازم انجام نشده باشد در 4 حوزه ای که تعریف شد با انها برخورد می شود.

پایان پیام/

کد خبر 168679

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha