گذری بر وضعیت مساجد کرمانشاه/ هزار مسجد برای دو میلیون کرمانشاهی

کارشناسان معتقدند که هزارمسجد پاسخگوی جمعیت 2میلیونی کرمانشاه نیست این درحالی است که کمبود امام جماعت و اقامه هر سه نوبت نماز تنها در 15درصد مساجد در کنار کمبود مسجد در این استان از دغدغه های کرمانشاهی هاست.


حجت الاسلام سید اسماعیل حسینی مقدم، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه با اشاره به کمبودهای این استان در زمینه مسجد به خبرنگار شبستان گفت: در حال حاضر در استان کرمانشاه بیش از یک هزار مسجد وجود دارد ولی با توجه به پراکندگی جمعیت، وسعت مناطق شهری و احداث شهرک های جدید و وجود دو هزار روستا در این استان نیاز است که تعداد مساجد افزایش یابد.

 

وی با اشاره به نیاز استان به ساخت 500 مسجد دیگر ادامه داد: شهر کرمانشاه بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد که برای این جمعیت تنها 100 مسجد وجود دارد که با این محاسبه در شهر کرمانشاه به ازای هر 10 هزار نفر یک مسجد وجود دارد.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه گفت: در سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه اختصاص اعتباری بالغ بر 5 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار به مساجد این استان تصویب شد که تاکنون 50 درصد این اعتبار اختصاص یافته و توزیع آن آغاز شده است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه با بیان اینکه متولی احداث مساجد، اوقاف است، ادامه داد: با این وجود در طول دو سال گذشته بیش از 300 باب مسجد توسط مردم در این استان ساخته شده است که با ترویج فرهنگ مسجد سازی امید است مردم در زمینه مسجد سازی اهتمام بیشتری داشته باشند.


حجت‌الاسلام اسماعیل قبادی، مدیرکل اداره تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه نیز با انتقاد از نبود مسجد در 500 روستای اهل تشیع شهر کرمانشاه به خبرنگار شبستان گفت: در روستاهای اهل تسنن این استان هیچ منطقه ای بدون مسجد نیست به طوری که حتی با زیادی مسجد نیز روبرو هستند در حالی که روستاهای تشیع کرمانشاه با کمبود مسجد مواجه هستند و از میان 720 روستا در این استان فقط 150 روستای آن مسجد دارد.

وی با اشاره به اینکه توجه و اهتمام اهل تسنن به ساخت مسجد بیش از اهل تشیع است، ادامه داد: یکی از دلایل کمبود مسجد در مناطق تشیع توجه به ساخت حسینیه و غفلت از ساخت مسجد است در واقع نسبت به وظیفه اصلی که ساخت مسجد است بی توجهی می شود و به وظیفه فرعی توجه بیشتری می شود.

حجت الاسلام قبادی با اشاره به اینکه تنها در 20 درصد از مساجد استان سه نوبت نماز اقامه می شود، ادامه داد: تلاش اداره تبلیغات استان تقویت مساجد است و جذب جوانان به مسجد اولویت کاری است. در بررسی که امور مساجد اداره تبلیغات اسلامی استان انجام داده از 125 شهرک، مجتمع‌های مسکونی و آپارتمان 95 درصد آنها فاقد مسجد هستند که باید مورد توجه قرار گیرد.


وی با اشاره به اینکه این استان با کمبود روحانی برای امامت جماعت مساجد مواجه است، ادامه داد: بیش از 20 درصد مساجد این استان امام جماعت ندارند و نیازمند حضور روحانی است. تقاضاهای بسیاری از سوی مردم برای اعزام روحانی به مساجد استان صورت گرفته است و این اداره نیز به منظور تامین روحانی برای مساجد با حوزه علمیه قم رایزنی هایی داشته است و در این زمینه مساعدت های زیادی صورت گرفته است به طوری که اعرام مبلغ و روحانی به مساجد این استان نسبت به سال های گذشته رشد چشمگیری داشته است ولی باید این میزان هم افزایش یابد.

حجت الاسلام قبادی با اشاره به اقامه سه نوبت نماز جماعت در 15 درصد مساجد این استان گفت: بیشتر مساجد این استان تنها نماز جماعت ظهر و یا مغرب و عشا را برپا می کنند و تنها در 20 درصد مساجد استان نماز جماعت صبح اقامه می شود.
پایان پیام/

 

کد خبر 168995

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha