خبرگزاری شبستان // فارس
تعاون یعنی همکاری
تعاونی ها به عنوان بنگاه های اقتصادی و نیز سازمان های خودیار، نقش مهمی را در بهبود و ارتقا شرایط اعضای خود و نیز اجتماعات محلی دارند و طی سالیان گذشته، تعاونی ها به عنوان بنگاه های محلی و مردم محور عملکرد موفقی را داشته و در عین حال هم به عنوان متحد کننده برای سازمان های اجتماعی، خدماتی را ارائه داده اند.
با توجه به تمرکزتعاونی ها برروی اعضا و اجتماعات خودی، این بنگاه ها، ارائه دهنده مدلی از بنگاه های اقتصادی هستند که بیشترین توجه را به آزادی و ارزش های انسانی و نیز محیط اطراف دارند.
همانطور که دنیای امروز شاهد بی ثباتی در سیستم های مالی، افزایش بی ثباتی در عرضه مواد غذایی، افزایش نابرابری در تمامی کشورها، تغییرات شدید آب و هوا و افزایش تخریب محیط می باشد، توجه به مدل بنگاه های اقتصادی که تعاونی ها می توانند ارائه دهند اهمیت خاصی دارد.
بخش تعاون خصوصا در کشورهای در حال توسعه، خود را به عنوان عامل مهمی نمایان ساخته که می تواند در دستیابی به اهداف توسعه هزاره تا سال 2015 نقش موثری داشته باشد.
بحران های مالی حال حاضر جهان، که مشخصه های آن وجود بانک های خصوصی با مالکیت فردی بوده است، اهمیت سیستم بانکداری تعاونی با مالکیت مشتریان را، بیش از پیش روشن ساخته است، همواره بانک های تعاونی در غالب اتحادیه های اعتباری، تعاونی های مسکن و بانک های تعاونی، بواسطه تمرکز بر روی نیازاعضا، با احتیاط عمل کرده و از ریسک های بالایی که معمولا موسسات مالی جهانی در گیر آنها هستند، پرهیز می کنند.
همانطور که بانک های تعاونی به فعالیت های خود در زمینه اعطای وام به مراجعین ادامه داده و از اعتماد و یقین اعضا و سپرده گذاران بهره می برند، اما نقش حیاتی آنها زمانی بیشتر پدیدار می شود که مصرف کنندگان و کار آفرینان با شرایط سخت اعتباری روبرو می شوند و حدود 49 هزار تعاونی اعتباری در سراسر جهان وجود دارند که به 177 میلیون نفر از اعضا خود در 96 کشور جهان خدمات ارائه می کنند، این امر زیر نظر شورای جهانی اتحادیه های اعتباری و علیرغم بحرانهای مالی حال حاضر صورت می گیرد.
تعاونی ها به عنوان موسسات اقتصادی فرصتی برای افراد کم بضاعت
تعاونی ها به واسطه خصوصیات خود می توانند در دستیابی به اهداف توسعه ترسیم شده برای سال 2015 مشارکت داشته باشند، چرا که تعاونی ها به عنوان موسسات اقتصادی می توانند فرصت هایی را برای افراد کم بضاعت جهت افزایش درآمد خود فراهم سازند و از آنجا که در این نوع از موسسات اقتصادی آزادی برابری برای هر فرد بواسطه داشتن یک رای وجود دارد، این امکان فرآهم می شود تا افراد بتوانند راه حل مشکلات را خودشان پیدا کنند و ازآنجا که این موسسات کمک می کنند تا ریسک ها در سطح خود بنگاه باقی مانده و تضمین های نسبی را برای آنها فراهم می سازند، باعث افزایش ضریب امنیت می شوند.
تعاونی ها، مدل اقتصادیی را برای بسیاری از کشورهای جهان که درگیر مسائلی همچون استثمار افراد بواسطه نداشتن توانمندی ها، عدم دسترسی مساوی افراد به فرصت ها و نیز نابرابری های اقتصادی هستند، ارائه می کنند.
یکی از تاثیرات اجتناب ناپذیر جهانی شدن گسترش اقتصاد نامنظم و غیر رسمی است، از این رو نیروی کار بخش غیر رسمی، اقدام به ایجاد تعاونی های خدمات مشارکتی کرده اند تا از این طریق به ایجاد خود اشتغالی کمک کرده باشند.
تعاونی های اعتباری ایجاد مشاغل کوچک
تعاونی های اعتباری علاوه براینکه نقش بسزائی در ایجاد مشاغل کوچک دارند می توانند برروی پیش بینی های بانک جهانی در مورد بحران مالی نیز تاثیرگذار باشد چرا که این تعاونی ها به اشکال مختلف به افراد فقیر جامعه دسترسی دارند.
بزرگترین شرکت های بیمه دنیا ،شرکت های تعاونی هستند
فدراسیون مشترک بیمه و تعاون بین المللی، دارای 184 عضو در قالب شرکت های تعاونی بیمه از 70 کشور مختلف جهان است که سهمی هفت درصدی را در سطح جهان داراست و علت اصلی موفقیت این شرکت ها، زیربنا و اساس اصلی این شرکت ها مبنی بر تقسیم ریسک ها بین تعداد زیادی از افراد است که از این طریق نیازی به پرداخت هزینه به سرمایه گذاران بیرونی نبوده و ارائه خدمات بیمه با قیمت اصلی صورت می پذیرد.
تعاون یک راه حل اساسی برای رفع نارسایی های اقتصادی، اجتماعی است
دکتر عباس عباسی، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس به مناسبت هفته تعاون به خبرنگار شبستان گفت: گسترش فرهنگ تعاون و همکاری ، علاوه بر شکوفایی جامعه در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی موجب می شود تا افراد در شرایط معنوی به بالندگی دست یابند.
وی رفتار تعاونی را نوعی بلوغ اجتماعی نامید و افزود: این نشانه ای از عزم انسان ها و برخورد اصولی و مبتنی بر اراده جمعی با مشکلات اقتصادی و اجتماعی در جامعه است و همه مکتب های اجتماعی، نهضت تعاون را یک راه حل اساسی برای رفع نارسایی های اقتصادی، اجتماعی می دانند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس اظهار داشت: روح حاکم بر تعاون، یک روح ارزشی و نه تکلیفی است که از ذات انسان ها برای پیوستن به جمع و استفاده از منافع آن در اصلاح و رشد جامعه نشات می گیرد و آنچه در تعاون و کار جمعی حائز اهمیت است همکاری متقابل مبتنی بر ارزش ها جهت دستیابی به نتایج ارزشی و مطلوب اجتماعی در راستای انجام موثرتر کارها و جلوگیری از بهم خوردن تعامل اجتماعی و در نهایت رفاه و عدالت اجتماعی است.
عباسی با اشاره به تعداد هشت هزار و 527 تعاونی موجود در سطح فارس و اعضای تحت پوشش آن بیان داشت: با توجه به جمعیت کل استان فارس می توان گفت قریب به نیمی از جمعیت فارس از اعضای تعاونی ها در زمینه های مختلف هستند.
وی با اشاره به اعطای تسهیلات مشاغل خانگی به متقاضیان، اظهار داشت: تسهیلات طرح مشاغل خانگی فرصت مناسبی در استان فراهم آورده است تا افرادی که می خواهند کارخانه خود را در منزل دائر کنند و عدم قدرت خرید زمین و تجهیزات مانع اشتغال آنان شده است با این تسهیلات طرح های خود را طبق آئین نامه در منزل اجرا و به صورت خانگی به فعالیت بپردازند.
پایان پیام/
نظر شما