ارسال بیش از یک هزار اثر به دبیر خانه هفتمین جشنواره سراسری طنز مکتوب

دبیر هفتمین جشنواره سراسری طنز مکتوب از ارسال بیش از یک هزار اثر به دبیر خانه این جشنواره خبر داد وگفت: استان تهران با 327 اثر بیشترین آثار ارسالی را به خود اختصاص داده و در مقام نخست قرار دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، ناصر فیض دبیر هفتمین جشنواره سراسری طنز مکتوب با بیان اینکه دفتر طنز حوزه هنری ده سال پیش با هدف ایجاد فضایی برای ارایه آثار هنرمندان در عرصه طنز تشکیل شد، عنوان کرد: قدمت طنز به قدمت تاریخ و ادبیات ماست و حوزه هنری به عنوان یک نهاد متولی فرهنگ و هنر در جامعه همواره در پی این بوده تا نهادی را برای ارایه آثار طنز هنرمندان تشکیل دهد از این رو دفتر طنز حوزه هنری تشکیل شد تا بخشی از اهدافی را که درباره طنز در جامعه وجود داشت از سوی این دفتر پی گیری شود و از این رو امسال ما به همت این دفتر هفتمین جشنواره سراسری طنز مکتوب را برگزار می کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه وظیفه طنز پرداز این نیست که مخاطب را بخنداند، عنوان کرد: نگاه ما به طنز این نیست که طنز وسیله ای برای خنداندن مخاطب است بلکه وظیفه طنز ایجاد اعتدال است و اینکه عادت های زشت جامعه را به شیوه ای پررنگ نشان دهد به گونه ای که افراد با دیدن آن عبرت بگیرند و به نوعی جامعه اصلاح شود.

 

وی ادامه داد: برخی از جوانهایی که کارشان در دفتر طنز حوزه هنری شروع شد از ابتدا چیز زیادی درباره طنز نمی دانستند اما همین جوانها بعد از مدتها تلاش و فعالیت در حال حاضر ردپایی در رسانه های مکتوب و دیداری و شنیداری در عرصه طنز پیدا کرده اند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه کارهای هنری پرش طول نیست،یاد آور شد: پرش طول چیزی فیزیکی است در حالیکه متر و معیار هنر متفاوت است و نمی توان به کار هنری نمره دقیق داد از این رو ما در داوری هایمان در جشنواره طنز مکتوب به خرج می دهیم تا در حق کسی اجحافی صورت نگیرد.

 

وی در ادامه اظهار کرد: ما با این عنوان که طنز نویس هستیم حق نداریم لهجه ای یا اندیشه ای خاصی را به تمسخر بگیریم بلکه کار ما بزرگ کردن ناهنجاری ها است که در اثر تکرار دیده نمی شود و ما با استفاده از زبان طنز این ناهنجاری ها را طوری نشان می دهیم که جامعه آن زشتی ها را تکرار نکند.

 

در ادامه فیض به نسبی بودن برگزیدگان اشاره کرد و اظهار داشت: اینکه کسی در جشنواره طنز مکتوب برگزیده می شود به این معنا نیست که حتماً از سایرین بهتر است بلکه معیار گزینش ما در این جشنواره با اثر او همخوانی داشته و ممکن است همین اثر در جشنواره های دیگر رتبه ای دیگر را اتخاذ کند در هر صورت ما برای همه برندگان خود احترام قائلیم و هدف ما این است که طنز در جامعه جدی گرفته شود و باید گفت که در حال حاضر تا اندازه ای نیز به این هدف دست یافته ایم.

 

دبیر هفتمین جشنواره طنز مکتوب گفت: امسال کارگاه فیلم نامه نویسی را به صورت جدا برگزار می کنیم و امیدواریم که در سال آینده به بخش نمایشنامه که در حال حاضر کمتر به آن توجه شده بیشتر پرداخته شود.

 

وی همچنین عنوان کرد: هفتمین جشنواره سراسری طنز مکتوب در بخش های شعر، نثر، داستان کوتاه، نمایشنامه، و کوتاه نوشت برگزار شده که بیش از هزار اثر به دبیرخانه ارسال این جشنواره ارسال شده است و از آنجایی که امسال ما اعلام کرده بودیم که سخت گیرانه تر به داوری آثار می پردازیم و معیارها نسبت به سالهای گذشته تبیین شده تر بوده تعداد آثار نسبت به سالهای قبل تا اندازه ای کمتر شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: جشنواره سراسری طنز مکتوب در دو بخش حمایت از سرمایه و تولید و همچنین بخش آزاد برگزار می شود که در بخش آزاد 208 اثر نثر 299 اثر در حوزه شعر  52 اثربا موضوع نمایشنامه، 264 داستان کوتاه، 43 مقاله، 47 کوتاه نوشت، در بخش آزاد و همچنین در بخش ویژه 38 شعر، 41 نثر، 27 داستان کوتاه، 24 نمایشنامه و 2 مقاله به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: 41 اثر به مرحله نهایی راه یافته اند که 8 اثراز هنرمندان زن است و از این تعداد نیز استان تهران با 327 اثر در رده نخست، فارس با 120 اثر در رده دوم و اصفهان 86 اثر در رده سوم قرار گرفته اند.

 

وی در پایان عنوان کرد: هفتمنین جشنواره سراسری طنز مکتوب در روزهای 25 و 26 شهریور در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می شود و همچنین کارگاههای طنز نویسی در سالن اوستا و هراتی این جشنواره برگزار خواهد شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 170585

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha