مداخلات خارجی در سوریه و نتایج آن

توسعه درگیری های مسلحانه، آوارگی بخشی از مردم سوریه، رنج مردم سوریه و کشورهای همسایه آن، تقویت گروه های سلفی و وهابی در این کشور بخشی از نتایج فاجعه برانگیز مداخلات خارجی در سوریه است.

خبرگزاری شبستان: از آغاز نا آرامی ها در سوریه ، مداخلات خارجی کشورهای مخالف حکومت این کشور به گسترش جنگ داخلی و خونریزی در این کشور دامن زده است. با ادامه شورش ها در سوریه، مخالفان این کشور درصدد قوی تر ساختن هرچه بیشتر خود برآمدند. دولت های همراه با مخالفان در سوریه ، هرکدام به گونه ای از جناح های خاص معارض حمایت می کنند. در حالیکه ترکیه از گرو ه های عمده مخالفان در بیرون و خارج از سوریه حمایت می کند و بر روی آن کنترل دارد، عربستان سعودی و قطر نیز به عنوان حامی سلفی ها و مسلمانان افراط گرا بر آنها نظارت دارند. بدین ترتیب شورشیان در سوریه از گرو های مختلفی پول و اسلحه دریافت می کنند.

عربستان و قطر و بالاخص ریاض که به شدت نگران کاهش قدرت و حوزه نفوذ خود است، از طریق کمک مالی مستقیم با استفاده از دلارهای نفتی، صدور اسلحه ،مواد منفجره،تروریست و نیز برگزاری حراج در حمایت از عملیات های انتحاری نوجوانان به معارضان سوری کمک می کنند تا در نتیجه مداخله خود به تقویت گرو های سلفی پرداخته باشد. گروه های تندرو سلفی و شاخه های متعدد وابسته به القاعده که به دنبال اعمال نظم سیاسی دلخواه خود در کشورهای مختلف اسلامی و عربی هستند، اکنون تحولات داخلی سوریه را بهترین فرصت برای خود می دانند تا در این کشور جای پایی برای خود باز کنند و در نهایت با توسل به تروریسم قدرت را در آن قبضه کنند.ضد شیعی بودن یکی از مشخصات مهم سلفی های تندرو است.

موضوع سوریه از این جهت که علوی های قدرت بیشتری در ساختار سیاسی فعلی این کشور دارند، برای آنها اهمیت ویژه ای دارد. این تروریست های دو آتیشه به دنبال این هستند که در آب گل آلود سوریه ماهی خود را به قلاب بگیرند. سلفی ها فعالیت خود را در بحران سوریه در قالب مداخله نظامی از طریق ارتش آزاد سوریه ساماندهی کرده سقوط دولت بشار اسد را به عنوان هدف اساسی خود در نظر دارند و در این راه به گفته ی رهبرانشان دست به هر اقدامی خواهند زد و آماده تبدیل کردن سوریه به یک حمام خون هستند و چون حمایت دولت های ثروتمند منطقه را با خود به همراه دارند به پیشروی خود با جنگ افروزی امیدوارند.
قدرت خارجی دیگری که از آغاز نا آرامی ها در این کشور با مداخله به شیوه های گوناگون به بحران دامن زده ، آمریکا ست. آمریکا از طریق ترکیه و عربستان اعتراضات مسالمت آمیز مردم سوریه را تبدیل به یک درگیری مسلحانه تمام عیار کرده است و در ایجاد جنگ داخلی در این کشور نقش بسزایی داشته است. دولت انگلیس نیز از ابتدا با حمایت های گسترده مالی از مخالفان، هدف خود را سقوط حکومت بشار اسد اعلام کرده و سهم خاص خود را در کشتارها و ویرانی ها در این کشور ایفا کرده است.
توسعه درگیری های مسلحانه، آوارگی بخشی از مردم سوریه ، رنج مردم سوریه و کشورهای همسایه آن، تقویت گروه های سلفی و وهابی در این کشور،جنگ های ویرانگر طایفه ای و قومی تشدید درگیری ها و از بین رفتن زیر ساخت ها و پتانسیل های اصلاحات در این کشور بخشی از نتایج فاجعه برانگیز مداخلات خارجی در سوریه است.
جمهوری اسلامی ایران از آغاز همواره سعی کرده است که اولا نگاهش به مردم سوریه و مطالبات آنها باشد، ثانیا از طرح اصلاحات بشار اسد حمایت کند و در نهایت از تضعیف محور مقاومت در منطقه جلوگیری کند. دولت ایران معتقد به انجام اصلاحات در سوریه و تغییر قدرت به شکل مدنی و از طریق آراء مردم است و معتقد است که با مداخله خارجی و جنگ مسلحانه، مردم سوریه به حکومت دلخواه خود نمی رسند. با این حال ارتباط ایران با گروه های معارض حتی با اطلاع مقامات رسمی سوریه در تمام این دوران جریان داشته و تلاش خود را برای ایجاد تعامل سازنده با معارضان در سطوح مختلف ،امکان گفتگو و وفاق ملی به عنوان مناسب ترین راهکار سیاسی در سوریه فراهم شود.

نویسنده: اقدس اقبال
پایان پیام/
 

کد خبر 171518

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha