حجت الاسلام والمسلمین محمود متوسل در گفتگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان درباره ارتباط مهدویت و اربعین حسینی، اظهار کرد: یکی از ویژگی های تفکر مهدوی، جهانی بودن است و تفکر مهدویت در سطح کلان اختصاصی به شیعیان حتی مسلمانان ندارد بلکه قائل به منجی الهی برای رهایی همه مردم از یوغ سلطه است از این رو همه ادیان و مذاهب را تحت پوشش قرار می دهد. لذا طبق روایات وقتی عموم مردم دنیا مطلع می شوند که منجی و مصلحی اللهی برای آزادی آنها قیام کرده، او را همراهی می کنند حتی اگر مسلمان نباشند و اسلام را قبول نداشته باشند!
مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با اشاره به فرامذهبی و فراملیتی بودن پیاده روی اربعین حسینی، تصریح کرد: چنان که در راهپیمایی اربعین تعداد بسیاری از اهل سنت حضور یافته و موکب برپا و خدمت رسانی می کنند حتی مسیحیان عراقی در این پیاده روی به طور رسمی حضور یافته و این جریان عظیم را تکریم و تعظیم می کنند.
وی ادامه داد: در ایران هم برخی مواکب اربعین توسط آشوریان و ارامنه برپا می شود چنان که در عزاداری های عاشورا و دهه محرم هم بسیاری از ارامنه شرکت می کنند؛ حتی در هندوستان بسیاری از هندوها در ایام محرم در عزاداری ها شرکت می کنند یعنی هندوها هم جذب جاذبه های خیمه حسینی می شوند نه فقط شیعیان و مسلمانان!
حجت الاسلام متوسل تأکید کرد: اربعین و عاشورای حسینی نماد جهانی بودن حرکت سیدالشهداء(ع) است، این پیاده روی فقط به ایران و عراق محدود و مربوط نمی شود، بلکه از ادیان و اقوام و ملیت های مختلف با این جریان همراه شده اند، این بعد جهانی بودن اربعین را به نهضت مهدوی نزدیک و شبیه کرده است.
وی با اشاره به سبکی از زندگی که در اربعین حسینی شکل می گیرد، گفت: در پیاده روی و زیارت اربعین همدلی و صمیمیتی خاص و اعجاب آور وجود دارد مهم آنکه این همدلی یعنی برپایی مواکب خیمه ها و اطعام و اسکان و خدمات دیگر و پذیرایی ها همگی با هزینه و خدمت مردمی در حال انجام است برخلاف آنکه مخالفان این حرکت را دولتی می دانند، نه! چنین نیست دولت ها زیرساخت هایی نظیر سهولت تردد را فراهم می کند اما همدلی شگفت آور را مردم در این حماسه رقم می زنند و حتی منازل شخصی خود را برای اسکان زائران آماده می کنند.
حجت الاسلام متوسل ادامه داد: در عصر ظهور هم همدلی و صمیمت میان مردم ایجاد می شود به گونه ای که در روایت است حتی حیوانات هم با هم مهربان می شوند و این بیانگر حاکمیت صمیمت بر عالم امکان است. این جنبه های اربعین یعنی همدلی و صمیمیت و محبت بر اساس روایات در جریان ظهور امام زمان(عج) نیز بروز و ظهوری خاص دارد.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) درباره تأثیری که اربعین در تمدن سازی منتهی به ظهور امام زمان(عج) دارد، گفت: تمدن سازی یک جنبه سخت افزاری دارد یک جنبه نرم افزاری؛ جنبه سخت افزاری ناظر بر پیشرفت های تکنوژیک و امکانات و ... است اما اصل جریان تمدن سازی، جنبه نرم افزاری و محتوایی و فکری هر تمدن است یعنی آن فرهنگی که تمدن می کوشد ایجاد کند تا بتواند بر جریان حاکم بر جامعه نفوذ کند.
وی اضافه کرد: چنان که تمدن غرب دو جنبه دارد یک بعد آن تکونوژیک است یک بعد فرهنگی که توانسته در بسیاری از کشورها نفوذ و حاکمیت کند.
حجت الاسلام متوسل در ادامه ابراز کرد: در جریان اربعین گرچه بعد سخت افزاری تمدن خود را خیلی نشان نمی دهد اما بعد فرهنگی آن در قالب همدلی ها و همراهی ها و صمیمت ها و روحیه ایثار و خدمتی که شکل می گیرد، نمایان می شود. این همان چیزی است که در تمدن مهدوی تمام و کمال رخ می نمایاند.
وی درباره نقشی که پیاده روی اربعین در جامعه پردازی به عنوان بستر تمدن سازی ایفا می کند، خاطرنشان کرد: هر تیم ورزشی برای حضور در رقابت های ملی و بین المللی، اردوی آمادگی برگزار می کند؛ اربعین و پیاده روی آن را هم می توان اردوی آمادگی نسبتاً سخت و سنگین اما شیرین برای منتظران ظهور دانست کسانی که این مسیر را طی می کنند آمادگی حضور در در میادین سخت تر در آینده جامعه منتظر را پیدا می کنند.
نظر شما