تضعیف جایگاه شورای توسعه فرهنگ قرآنی با انتقال به سازمان تبلیغات اسلامی

حجت‌الاسلام شاهسونی با ابراز تاسف از انتقال شورای توسعه فرهنگ قرآنی به سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در صورت اجرایی شدن این طرح، قطعا جایگاه شورای توسعه فرهنگ قرآنی تنزل می یابد و ضمانت اجرایی خود را هم کاملا از دست می دهد.

حجت‌الاسلام «علیرضا شاهسونی»، مدیر مؤسسه قرآنی بیت‌الاحزان حضرت زهرا (س) در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص انتقال شورای توسعه فرهنگ قرآنی از ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به سازمان تبلیغات اسلامی گفت: این موضوع در جلسه شورای توسعه فرهنگی قرآن مطرح شده بود، بنده هم قبلا رسما اعلام مخالفت کردم اما متاسفانه مخالفت ما فایده ای نداشت. آن چه مسلم است این است که ما فعالان حوزه قرآنی باید تلاش کنیم تا جایگاه تصمیم گیری در تشکیلات قرآنی ارتقا یابد در صورتی که با این تصمیم گیری جایکاه قرآن رو به تنزل است.

وی با آسیب شناسی انتقال شورای توسعه فرهنگ قرآنی به سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: اولین آسیبی که از این تصمیم گیری متوجه شورا می شود این است که همیشه هر ارگان و نهادی تلاش می کند که جایگاه خود در تصمیم گیری را به جایگاه بالاتری ارتقاء دهد اما این کار باعث می شود، جایگاه تصمیم گیری قرآنی که شورای توسعه قرآنی است، تنزل یافته و به جای ارتقا سقوط نماید.

حجت الاسلام شاهسونی با بیان اینکه با این تصمیم گیری جایگاه حاکمیتی قرآن تنزل پیدا می کند، افزود: انتظار ما ارتقاء جایگاه شورای توسعه فرهنگ قرآنی بود. به نظرم این تصمیم گیری موجب تنزل جایگاه آن شده است. دقیقا همان سالی که بنیاد ملی نخبگان کشور تاسیس شد، شورای توسعه فرهنگ قرآنی هم در همان سال تاسیس شد. هر دو هم مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای تشکیل خود داشتند، اما ببینید امروز جایگاه بنیاد ملی نخبگان کجاست و شورای توسعه فرهنگ قرآنی در کجا قرار دارد. بنیاد ملی نخبگان از بودجه و اعتبار بسیار خوب و عالی برخورداند در صورتی که از وجود شورای توسعه فرهنگ قرآنی کمتر کسی آگاه است ضمن اینکه جایگاه و اعتبار خاصی هم برایش لحاظ نمی شود. 

مدیر مؤسسه قرآنی بیت‌الاحزان حضرت زهرا (س) در ادامه افزود: یکی از دلایل اصلی اش این است که رییس بنیاد ملی نخبگان، معاون رییس جمهور محسوب می شود و در ارکان حکومت جا دارد در حالی که متاسفانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی فاقد این امتیاز است. بنابراین امروز هم شاهد جایگاه بنیاد ملی نخبگان و هم شاهد جایگاه شورای توسعه فرهنگ قرآنی هستیم. لذا این تصمیم گیری موجب تنزل جایگاه قرآن در کشور می شود در حالی که ما باید به فکر ارتقاء این جایگاه باشیم.

وی با اشاره به چابک سازی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در قبال این تصمیم گیری اظهار کرد: ضمانت اجرایی تصمیمات شورای توسعه قرآنی تاکنون که به عنوان زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح است، بسیار پایین است و متاسفانه بسیاری از قوانین و سندهایی که شورای توسعه قرآنی مصوب کرده است، ضمانت اجرایی در سایر دستگاه ها ندارد و کسی هم جایگاهی برایش قایل نیست، به گونه ای که همیشه ابتدا آیین نامه ها و سندهای ادارات، ارگان ها و وزارتخانه های دیگر اجرا می شود، سپس شاید نگاهی هم به سندها و دستورالعمل های شورای توسعه قرآنی شود.

حجت الاسلام شاهسونی ادامه داد: در صورت اجرایی شدن این طرح، قطعا جایگاه شورای توسعه فرهنگ قرآنی تنزل می یابد و حتما ضمانت اجرایی خود را هم کاملا از دست می دهد، به ویژه اینکه به احتمال قوی با انتقال آن به سازمان تبلیغات اسلامی، این شورا در زیرمجموعه سازمان دارالقرآن الکریم قرار می گیرد که در صورت کسب چنین جایگاهی، هیچ کدام از سندهای این شورا ضمانت اجرایی پیدا نخواهند کرد و کسی هم وقتی برای آن نخواهد گذاشت.

شاهسونی اظهار کرد: به هر حال سازمان تبلیغات اسلامی یک سازمان است و در ارکان حکومتی هیچ گاه یک وزارتخانه به دستورالعمل های یک سازمان گوش نمی کند. شاید اگر دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به وزارت ارشاد واگذار می شد جایگاه قوی تری پیدا می کرد ولی تجربه ثابت کرده، هر گاه این جایگاه به سازمانی واگذار شود آن سازمان هیچ زمانی نمی تواند بر یک وزارتخانه حاکمیت داشته باشد و این یک امر مسلم است و آن طور که باید به دستورالعمل ها و نامه هایش بها داده نخواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1723743

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha