«شاه بهار»، روایتگر سفر امام رضا(ع) و  حضرت فاطمه معصومه(س) به مرو

رمان «شاه بهار» از سه گانه «ولادت» نوشته سعید تشکری است که در آن نویسنده داستان زندگی امام هشتم شیعیان امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) و سفرشان به مرو را روایت می کند؛ در واقع نویسنده در هر فصل از رمان خود با خلق تصاویری از زاویه دید یکی از شخصیت‌های سیاه یا سفید حاضر در اثر به شیوه‌های مختلف به تصویر سازی جریان زیست تاریخی شیعیان در ایران می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، همزمان با ایام شهادت امام رئوف امام رضا (ع)  معرفی و خواندن کتاب هایی با موضوع  دینی و تاریخی بویژه  امام هشتم شیعیان یکی از وظایف حرفه ای رسانه ها در جهت تنویر افکار عمومی و گسترش سیره امام معصوم (ع) است، «شاه بهار»،کتاب سوم «ولادت» نوشته مرحوم سعید تشکری  یکی از این کتاب هایی است که خواندن آن خالی از لطف نیست. 

«شاه بهار»، روایتگر سفر امام رضا(ع) و  حضرت فاطمه معصومه(س) به مرو

رمان شاه بهار سومین اثر از سه گانه ولادت به قلم مرحوم  سعید تشکری است که توسط نشر نیستان منتشر شده است. رمانی تحسین‌شده که در آن روایتی داستانی از زندگی امام رضا (ع) و خواهر ایشان حضرت فاطمه معصومه و سفر ایشان به مرو روایت می‌شود.

باید به این نکته اشاره کرد  سعید تشکری در  «شاه بهار» داستان  زندگی  امام هشتم شیعیان امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) و سفرشان به مرو را روایت  می کند؛ در واقع  او در هر فصل از رمان خود با خلق تصاویری از زاویه دید یکی از شخصیت‌های سیاه یا سفید حاضر در اثر به شیوه‌های مختلف به تصویر سازی جریان زیست تاریخی شیعیان در ایران می‌پردازد.

«شاه بهار»، روایتگر سفر امام رضا(ع) و  حضرت فاطمه معصومه(س) به مرو

در مجلد اول از این رمان داستان زندگی دو شبان خراسانی که یکی کاتب و دیگری صحاف است روایت می‌شود. آنها فرزند خوانده‌های خود را که در ویرانه‌های شوش دانیال پس از دیدار با مولای خود امام موسی کاظم (ع) در پی کشتاری که عباسیان برای تاراج پارسیان انجام داده‌اند می‌یابند و آنها را از بدو طفولیت در وصیتی مکتوب به نام هم می‌خوانند. لیلا و هاتف اکنون پس از سال‌ها و مرگ این کاتب و صحاف می‌خواهند با هم ازدواج کنند اما پرسش ساده آنها از خود این است: ما که هستیم؟ و چرا فرزند مولای پدران‌شان ولیعهد تازه عباسیان است؟ در مجلد دوم این رمان لیلا و هاتف برای یافتن پاسخ خود و ازدواج با یکدیگر به مدینه می روند تا حقیقت امام هشتم شیعیان را بیابند و زندگی خود را آغاز کنند. رسیدن آنان به مدینه مصادف است با هجرت اجباری حضرت امام رضا (ع) به مرو. اکنون هاتف و لیلا یکی در پی امام هشتم به سفر می‌رود و یکی با حضرت معصومه همراه می‌شود. هاتف و لیلا در می‌یابند که ولادتی تازه برای پارسیان رقم خواهد خورد و آن آغاز تابناک سلسله‌ای نیکوست که در آینده به بار خواهد نشست.

در مجلد سوم اما داستان پس از شهادت امام رضا (ع) آغاز می‌شود و اینبار فرزندان آنها به سودای یافتن و درک مولایشان امام جواد (ع) از نیشابور و مرو عازم قم و بغداد می‌شوند و در این مسیر است که شمه‌ای از دوران خلافت معتصم و ظلم او بر شیعیان و سادات رضوی ترسیم می‌شود.

نکته قابل توجه در این رمان همانند دو مجلد سابق آن تصویری است که نویسنده از پذیرش اندیشه و باور شیعی در میان ایرانیان به تصویر می‌کشد. از سوی دیگر نویسنده در هر فصل از رمان خود با خلق تصاویری از زاویه دید یکی از شخصیت‌های سیاه یا سفید حاضر در این اثر به شیوه‌های مختلف به تصویر سازی جریان زیست تاریخی شیعیان در ایران می‌پردازد.

کد خبر 1724051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha