هیچ امری نباید کار اصلی طلّاب را تحت‌الشعاع قرار دهد

حجت الاسلام مطیعی با تأکید براینکه عالم حقیقی به فکر نجات جامعه است گفت:هیچ امری نباید کار اصلی طلّاب را که تحصیل و ترویج علم است تحت‌الشعاع قرار دهد.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان؛ حجت‌الاسلام مرتضی مطیعی- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه استان با بیان اینکه تحصیل تعطیلی ندارد گفت: خوشبختانه مدارس علمیه استان از فرصت تابستان برای ارتقای کیفی طلاب استفاده کردند.

وی با اشاره به هدف خلقت انسان اظهارداشت: عبادت و بندگی پروردگار متعال هدف اصلی خلقت است.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان «عبودیت» و «بندگی» را مورد تاکید نبی اکرم (ص) و ائمه اطهار (س) دانست و گفت: پیامبر اکرم (ص) فرمودند «برتری عالم نسبت به عابد مانند برتری ماه تابان به سایر ستارگان است»

وی با نقل روایت دیگری از پیامبر اکرم (ص) گفت: رسول اکرم فرمود «و الّذی نَفسُ مُحَمَّدٍ بِیَدهِ! لَعالِمٌ واحِدٌ أشَدُّ عَلی إبلیسَ مِن ألفِ عابِدٍ؛ لأِنَّ العابِدَ لِنَفسِهِ و العالِمَ لِغَیرِهِ» سوگند به آنکه جان محمّد در دست اوست، هر آینه وجود یک عالم برای ابلیس سخت تر از هزار عابد است؛ زیرا عابد به فکر خویشتن است و عالم در اندیشه دیگران.

حجت‌الاسلام مطیعی با بیان اینکه عالم حقیقی به فکر نجات تمام جامعه است تصریح کرد: اگر عالمی بعد از دستیابی به درجات علمی به جامعه خود خیر و نفعی نرساند نمی‌توان علم او را مفید دانست.

امام جمعه سمنان با یادآوری رهنمودهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) در خصوص علم گفت: امام خمینی (ره) علم را نیازمند تهذیب و خودسازی می‌دانستند و رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه به ورزش را نیز به این دو امر اضافه کردند.

نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه طلاب حوزه‌های علمیه، مدال سربازی امام زمان (عج) را بر سینه دارند اظهار کرد: حتما باید در کنار تعلیم به تهذیب نیز توجه کرد و البته این موضوع را نیز مدنظر قرار داد که طلبگی برخلاف سایر امور پایان ندارد.

وی با اشاره به تلاش بی وقفه مراجع تقلید با وجود کهولت سن برای کسب علم و دانش گفت: عشق و علاقه طلاب به فراگیری علوم دینی باید تا پایان عمر باقی بماند.

هیچ امری نباید کار اصلی طلّاب را تحت‌الشعاع قرار دهد

حجت‌الاسلام مطیعی با تاکید بر اینکه هیچ امری نباید کار اصلی طلاب که تحصیل، تثبیت و ترویج علم است را تحت‌الشعاع قرار دهد گفت: مباحثه علمی یکی از پایه‌های اصلی تحصیل در حوزه‌های علمیه است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان سمنان، تلاش وافر و کامل در مسیر کسب علم را ضروری دانست و گفت: فرصت‌ها مانند ابر در گذر است، لذا طلاب حوزه‌های علمیه باید از کوچکترین فرصتی برای فراگیری علم و دانش استفاده کنند.

حجت‌الاسلام مطیعی «همت عالی» و «افق علمی بلند» را از ضروریات تحصیل در حوزه‌های علمیه عنوان کرد و گفت: طلاب عزیز در کنار این موضوعات، باید از بینش و بصیرت سیاسی نیز برخوردار باشند که البته این امر به معنای جناح بازی نیست.

امام جمعه سمنان، نامه‌های امیرالمؤمنین علی (ع) به افراد مختلف را الگوی بی‌بدیل تنظیم روابط سیاسی دانست و خاطرنشان کرد: طلاب حوزه‌های علمیه باید قدرت تحلیل خود را پیرامون مسائل بین‌المللی و داخلی ارتقا دهند.

هیچ امری نباید کار اصلی طلّاب را تحت‌الشعاع قرار دهد

حجت الاسلام علی اصغر ابراهیمی فر- مدیر حوزه علمیه استان سمنان نیز دراین مراسم با اشاره به راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی گفت: از آثار و برکات زیارت اربعین بصیرت افزایی و نشر معارف اهل بیت (ع) در جامعه است که بحمدالله این امر هر سال نسبت به سال گذشته آن در حال رشد و افزایش است.

مدیر حوزه علمیه استان سمنان در خصوص فراخوان ضد انقلاب برای تجمع در شهرهای کشور بیان کرد: شما دیدید که مردم چطور به فراخوان دشمنان جواب دادند و دشمنان را ناکام و ناامید کردند و دشمن همواره خواب توطئه نسبت به ایران را می بیند اما به برکت اهل بیت (ع) نقشه های دشمن همواره با شکست مواجه می‌شود.

وی با اشاره به واقعه لَیلَةُ المَبیت در ماه ربیع الاول افزود: یکی از فضائل امیرالمومنین مسئله لَیلَةُ المَبیت است و لیلة المبیت یادآور ایثار و شجاعت علی علیه السلام است و روز فداکاری ایشان نسبت به پیامبر اسلام(ص) است و ما نیز باید درس ایثار و فداکاری و از خودگذشتن در ره اعتلای اسلام و حوزه های علمیه را از امیرالمومنین(ع) یاد بگیریم.

حجت الاسلام ابراهیمی فر، با تبریک فرارسیدن سال تحصیلی جدید حوزه علمیه استان سمنان خاطرنشان کرد: از اینکه فرصت و توفیق تحصیل در حوزه نصیب ما شده را قدر بدانیم و این فرصت نصیب هر کسی نمی‌شود و بهار تحصیل و تهذیب و تحقیق در حوزه های علمیه با پایان یافتن تعطیلات تابستانی در حال عطر افشانی است و باید با شور و نشاط و جدیت و جهد و رغبت دروس حوزوی را دنبال کنیم.

مدیر حوزه علمیه استان سمنان با بیان اینکه «جهد» هر تلاشی را نمی گویند، گفت: جهاد از ماده همین جهد است، جهد زمانی است که جلوی انسان موانع باشد، اگر مسیر همراه با مشکلات و موانع و مشکلات غیر عادی باشد انسان نیاز به جهد دارد، جهد یعنی تلاش با کوشش فراوان. این تلاش و کوشش باید چاشنی آن میل و رغبت باشد، انسانی که دارای جهد است برای رسیدن به آن مقصود و منظور در علم رنج تمام مشقت ها را به جان می‌خرد.

هیچ امری نباید کار اصلی طلّاب را تحت‌الشعاع قرار دهد

وی رمز موفقیت و ماندگاری و برکت کار رااخلاص دانست وافزود: امام صادق (ع) فرمودند که «مَنْ تَعَلَّمَ اَلْعِلْمَ وَ عَمِلَ بِهِ وَ عَلَّمَ لِلَّهِ، دُعِیَ فِی مَلَکُوتِ اَلسَّمَاوَاتِ عَظِیماً فَقِیلَ تَعَلَّمَ لِلَّهِ وَ عَمِلَ لِلَّهِ وَ عَلَّمَ لِلَّهِ؛ هر که برای خدا علم را بیاموزد و بدان عمل کند و بدیگران بیاموزد در مقام‌های بلند آسمان‌ها عظیمش خوانند و گویند: آموخت برای خدا، عمل کرد برای خدا، تعلیم داد برای خدا.» آنچه که مهم است و اهمیت دارد این است که انسان مربی و عالم ربانی باشد و بتواند تربیت کند، و این با این حدیث محقق می‌شود.

حجت الاسلام ابراهیمی فر به رشد بیش از ۲۰ درصدی ورودی های حوزه های علمیه در سال جاری نسبت به سال گذشته در سراسر کشور اشاره داشت وگفت: پذیرش امسال از نظر کمی و کیفی نسبت به سال گذشته در کل کشور ۲۰ درصد افزایش داشته است و در استان سمنان تقریبا نزدیک ۲۵ درصد افزایش داشتیم. با این نامهربانی ها و بعضاً برخی از جسارت‌هایی که از سوی رسانه های معاند و دشمنان علیه انقلاب و نظام و روحانیت اتفاق افتاد نتیجه معکوس شد و استقبال از حوزه های علمیه بیشتر شد.

حجت الاسلام ابراهیمی فر، با بیان اینکه فعالیت دو رشته از سطح سه در سمنان آغاز شد، گفت: امسال پذیرش سطح سه رشته مشاوره در مدرسه علمیه بسطام و سطح سه تبلیغ در حوزه کودک و نوجوان در مدرسه علمیه سمنان داشتیم و فعالیت این رشته ها از امسال شروع می‌شود.

کد خبر 1724547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha