به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری تشریح فعالیت های قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در سال ۱۴۰۲ امروز (چهارم مهر ماه) در ساختمان شهید سلیمانی سازمان اوقاف و امور خیریه با حضور رسانه های خبری برگزار شد.
در این نشست، «حمید مجیدی مهر»، مدیر امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به رویکردها و برنامه های این مرکز در سال ۱۴۰۲ گفت: در حوزه تبلیغ و ترویج امسال در مجموعه فعالیت های قرآنی ۱۶۷ مراسم جزءخوانی قرآن کریم در ماه مبارک رمضان در استان ها برگزار شد که بیش از ۷۰ مراسم جزءخوانی با هماهنگی صدا و سیما و با محوریت سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد که قالب این مراسم ها در بقاع متبرکه و امامزادگان بوده است، امسال بنا داریم جز خوانی قرآن کریم را به ۲۰۰ مراسم افزایش دهیم.
مدیر امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: امسال مدل ترتیل خوانی هایی که در روستاها برگزار می شود را به صورت آزمایشی برگزار کردیم و مراسم ترتیل خوانی قرآنی در یکی از روستاهای استان مرکزی که با محوریت صدا و سیمای این استان و شبکه قرآن برگزار شد با استقبال گسترده ای روبرو شد. این سیاست مورد توجه رییس سازمان اوقاف و امور خیریه بوده است و بنا داریم که در ماه مبارک رمضان بعدی این رویکرد به دیگر استان ها نیز تسری یابد چرا که قبل از این مراسم ترتیل خوانی آستان حضرت فاطمه معصومه (س) و حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) از صدا و سیما پخش می شد.
وی ادامه داد: هر چقدر در مناطق محروم و روستایی و خارج استان در موضوع قرآنی سرمایه گذاری شود، نتیجه خوبی را شاهد خواهیم بود. در طرح ساماندهی داوری مسابقات داورانی که به مرحله سراسری راه یافتند از مناطق دورافتاده و یا از استان هایی بودند که فکر نمی کردیم به مرحله داوری راه یابند.
وی یکی دیگر از برنامه های امور قرآنی مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه را برگزاری محافل انس با قرآن در مراسم های ملی و مذهبی دانست و افزود: امسال پنج هزار محفل قرآنی در نقاط مختلف کشور برگزار شد.
مجیدی مهر دعوت از قاریان مصری را یکی دیگر از برنامه های مورد توجه دانست و گفت: این موضوع نیازمند هماهنگی میان کشورمان با کنسولگری مصر بود و با توجه به اینکه رایزن ایران در قاهره مستقر شده است که وی نیز از حافظان قرآن کریم است، این می تواند نویدبخش کمک به تعاملات میان ایران و مصر باشد؛ ضمن اینکه بنا داریم از کشورهای عراق، تانزانیا و جنوب شرق آسیا نیز قاریانی برای حضور در کشور دعوت کنیم.
مجیدی مهر با اشاره به اهتمام حاکمیت به جایگاه بانوان خاطرنشان کرد: دعوت از قاریان خواهر برای اجرای محافل قرآنی بانوان و نیز انجام فعالیت های تبلیغی نیز فراهم شده است چرا که بانوان جهان اسلام مشتاق حضور برای برنامه های قرآنی در ایران هستند.
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از برپایی یک هزار و ۵۰۰ جلسه کرسی تلاوت در امامزادگان و بقاع متبرکه خبر داد و تصریح کرد: برنامه «محفل» که امسال از شبکه سوم سیما پخش شد، یکی از برنامه های قرآنی بود که خانواده ها را درگیر خود کرد به گونه ای که بعد از این برنامه بسیاری از خانواده ها فرزندانشان را تشویق به حضور در برنامه های قرآنی نمودند و طبق آمار حضور آنها در برنامه های قرآنی چند برابر شد. در همین راستا امسال نیز برنامه «محفل ۲» میزبان منازل در قبل از افطار خواهد بود و کار تولید و انجام اقدامات مقدماتی آن در حال انجام است.
مجیدی مهر یکی دیگر از برنامه های این مرکز را برگزاری چهل و ششمین دوره مسابقات قرآن کریم دانست و افزود: بنا داریم این مسابقه را امسال با شیوه جدیدی برگزار کنیم و شیوه نامه هایی که در سال های گذشته در این مسابقات مورد توجه بود، امسال به حداقل برسد.
وی از ثبت نام ۵۸ هزار نفر در چهل و ششمین دوره مسابقات قرآن کریم خبر داد و گفت: بیش از ۲۱ هزار نفر شرکت کنندگان برادر و ۳۷ هزار نفر نیز خواهر هستند؛ ضمن اینکه ۳۱ هزار نفر در بخش معارفی این مسابقات شامل معارف قرآن، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و ترجمه سوره ثبت نام کرده اند و امسال ترجمه سوره که مقام معظم رهبری نسبت به آن تاکید داشتند، به این مسابقات افزوده شده اند.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله شهرستانی ۲۹۶ مسابقه برگزار شده و در ۳۱ استان ۶۲ مسابقه برگزار و در حال حاضر به پایان رسیده است و به زودی راه یافتگان مرحله نهایی مشخص خواهند شد. ه امسال در مرحله استانی و در بخش مدیحه سرایی نیز تغییراتی ایجاد شده است.
مجیدی مهر با اشاره به اینکه ۸۰ گروه تواشیح در این مسابقات ثبت نام کرده اند، گفت: ۳۰ گروه تواشیح برای خواهران است و این می تواند نویدبخش فعالیت خواهران در برنامه های قرآنی باشد.
وی از اعزام نماینده جمهوری اسلامی ایران به مسابقات کشورهای مالزی، روسیه، کویت، اندونزی، قزاقستان و قرقیزستان خبر داد و تصریح کرد: دعوت نامه چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم نیز به ۱۲۰ کشور جهان در پنج قاره دنیا ارسال شده است و ۷۰ کشور در حال حاضر نمایندگان خود را تاکنون به این مسابقات معرفی کرده اند.
مجیدی مهر از برگزاری دوره های آموزشی ویژه داوران بی مدرک خبر داد و گفت: یکی از رویکردها و برنامه های این مرکز حمایت و ارایه تسهیلات به قاریان و حافظان قرآن کریم است که در همین راستا از ۱۹۵ قاری و حافظ حمایت شده است.
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اجرای طرح حفظ با حضور ۲۶ هزار نفر در بقاع متبرکه گفت: در دوره های صحیح خوانی سه هزار نفر از آموزش بهره مند شده اند و در بخش ترجمه نیز سه هزار نفر در این دوره ها شرکت کرده اند. همچنین در دوره های ارتقای حافظان و قاریان ۴۰۰ نفر از آموزش بهره مند شده اند؛ ضمن اینکه یکی از برنامه های این مرکز تربیت مجریان ویژه مسابقات و محافل قرآنی است که با مشورت اساتید این حوزه تاکنون بیش از ۴۰۰ نفر که ۵۷ نفر از آنها خواهر هستند در این دوره ها شرکت کرده اند.
وی از انجام تفاهم نامه همکاری با دیگر مراکز و سازمان ها از سوی مرکز امور قرآنی خبر داد و گفت: تاکنون شش تفاهم نامه پیرامون انجام فعالیت های قرآنی به امضا رسیده است.
مدیر امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین اجرای طرح «قرآن بانو» ویژه مادران، برگزاری ۱۵ جلسه در حوزه تبلیغات و رسانه پیرامون برگزاری مسابقات قرآن، راه اندازی پویش ملی لبیک با قرآن و تجمع در مقابل سفارت سوئد در پی هتک حرمت به قرآن کریم، اعلام فراخوان وقف قرآنی به منظور ترویج وقف در کشور های سوئد و دانمارک، انجام بیش از یک هزار برنامه قرآنی در موسم حج و نیز اعزام ۳۵ قاری به برنامه پیاده روی اربعین، چاپ ۳۰ هزار جلد قرآن کریم و نیز اهدا به بیش از ۳۰۰ دستگاه، مسجد و مدارس و تشکیل قاریان نوجوان را بخش دیگری از رویکردها و برنامه های این مرکز دانست.
مجیدی مهر تصریح کرد: امسال جوایز مسابقات قرآن کریم نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است به گونه ای که در مسابقات شهرستانی نسبت به سال گذشته ۴۳۲ درصد، در مرحله استانی ۱۵۷ درصد، در مرحله کشوری ۶۷ درصد و در مرحله بین المللی نیز ۲۵۰ درصد به جوایز شرکت کنندگان در مسابقات افزوده شده است.
نظر شما