نقش منفی سازمان‌های بین‌المللی در دفاع مقدس و ابعاد حقوقی جنگ تحمیلی

کرمی گفت:طبق اسنادی که در سازمان ملل وجود دارد، عراق آغازگر جنگ هشت ساله علیه کشورمان بودکه با این وجود از طرف سازمان ملل که اصلی‌ترین وظیفه‌اش دفاع از صلح و حقوق بشر است، هیچ حمایتی از ایران نشد.  

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان کرمانشاه  و به نقل از روابط عمومی دادگستری کرمانشاه ،شهرام کرمی امروز(ششم مهر) در نشست بررسی نقش منفی سازمان‌های بین‌المللی در دفاع مقدس و ابعاد حقوقی جنگ تحمیلی، بااشاره به حمایت کشورهای غربی از صدام در جنگ هشت ساله علیه ایران، اظهار کرد: تا پیش از وقوع این جنگ، تمام کشورهای دنیا به دو بلوک شرق و غرب تقسیم شده بودند و جنگ و تنش‌هایی بین آن‌ها وجود داشت.

رئیس دادگستری کرمانشاه افزود: با وقوع جنگ تحمیلی علیه ایران، برای اولین بار پس از جنگ جهانی تمام کشورهای بلوک شرق و غرب هماهنگ باهم یک کشور را حمایت و یک کشور را در این جنگ محکوم می کردند.

وی خاطر نشان کرد: محرک اصلی صدام برای این جنگ، آمریکایی‌ها بودند، اروپایی‌ها هم تسلیحات شیمیایی را در اختیارش قرار می‌دادند و از او پشتیبانی حقوقی می کردند. بلوک شرق نیز تمام تجهیزات نظامی را در اختیارش قرار می‌داد، برخی کشورهای عربی هم هزینه های جنگ را تامین می‌کردند، بنابراین تمام دنیا چه شرق و چه غرب در این جنگ علیه ایران متحد شدند.

کرمی تصریح کرد: در این شرایط ایران کشوری تنها بود، اما عنایت خداوند، رهبری حضرت امام خمینی(ره) و رشادت‌های پاک‌ترین جوانان این کشور، ما را به پیروزی رساند.

رئیس دادگستری کرمانشاه اظهارکرد: در این جنگ خون پاک جوانان بسیاری ریخته شد، مادران و پدران زیادی بی فرزند شدند و کودکان بی شماری هم یتیم شدند، اما در نهایت پیروز شدیم و برای اولین بار در طول تاریخ جنگی برعلیه ایران رخ داد که حتی یک وجب از خاک وطنمان را به دشمن ندادیم لذا ایران در این جنگ متحمل خسارات جانی و مالی بسیار زیادی از طرف دشمن شد، اما از طرف سازمان ملل که اصلی‌ترین وظیفه آن دفاع از صلح و حقوق بشر است، هیچ حمایتی از ایران نشد و اوایل جنگ را در سکوت سپری کرد و تنها بیانیه‌ای یک طرفه و غیرکارآمد صادر کرد.

وی اضافه کرد: آنچه سازمان ملل را در ادامه جنگ ترغیب کرد تا در مواضع خود کمی تعدیل پیدا کند، پیروزی های پی در پی ما در این جنگ بود و در هر عملیاتی که پیروز می شدیم، بیانیه های متعادل‌تری صادر می شد، تا جایی که فهمیدند ایران با وجود این جوانان و رزمندگان شجاع شکست ناپذیر است.

کرمی به پذیرش آتش بس از سوی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۷ اشاره کرد و گفت: سرانجام در سال ۱۳۶۹ دبیرکل سازمان ملل عراق را آغازگر این جنگ اعلام کرد که اسناد آن در سازمان ملل موجود است.

ایشان افزود:  متاسفانه پس از پایان جنگ تحمیلی بنا به دلایل مختلف جمهوری اسلامی ایران هنوز نتوانسته در نهادهای بین‌المللی حقوق از دست رفته خود را از باب خسارات سنگینی که از این جنگ متحمل شد، بگیرد، البته تعلل هایی هم در پیگیری های حقوقی در نهادهای بین المللی از سوی کشور صورت گرفته و این حق مسلم ما از دست رفته است.

رئیس کل دادگستری کرمانشاه خاطرنشان کرد: در جریان پذیرش برجام هم در کشور همین گونه عمل کردیم و آنگونه که باید و شاید ضمانت های لازم را از طرف  مقابل نگرفتیم و همین شده که امروز درگیر آن هستیم و در نمونه دیگر، منافقین در طول انقلاب ۱۷ هزار نفر از مسئولین و مردم ایران را ترور کردند، اما هنوز پرونده ای که در سطح  بین المللی باشد و آنها را محکوم کنیم و یا تحت تعقیب قرار گیرند،  نداریم. اگر هم کاری شده آنقدر ضعیف بود که دیده نشده است.  

کد خبر 1726125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha