محمدحسن ناصری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز، در گفتگو با خبرگزاری شبستان در خصوص برنامه پزشک خانواده گفت: بر اساس این برنامه، جمعیت مشخصی در حدود 500 تا 2 هزار و 500 نفر زیرپوشش پزشک خانواده هر منطقه قرار میگیرند و پزشک از تمام سوابق خانوادگی، بیماریها و مشکلات آنها اطلاع پیدا میکند.
ناصری با اشاره به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص پزشک خانواده و سلامت افزود: در راستای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در ارتباط با سلامت و به منظور دستیابی به عدالت در سلامت، برنامه پزشک خانواده شهری در دستور کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته است.
این مسئول اظهار داشت: بنابراین هر گاه بیمار به پزشک مراجعه کند، پزشک دقیقاً میداند مشکلات قبلی این بیمار چه بوده و در حال حاضر چه اقدام پزشکی باید برای وی صورت گیرد و اگر احتیاج به اقدامات پزشکی، تخصصی و یا آزمایشگاهی وجود داشته باشد به پزشک مربوطه ارجاع میدهد؛ این امر سبب جلوگیری از هدر رفتن هزینهها شده و دیگر نیازی نیست بیمار در یک روز برای یک درمان سرپایی و جزیی به چند متخصص مراجعه کند.
وی ادامه داد: براساس برنامههای پیشبینی شده تمام بیمه شدگان زیرپوشش بیمهها بر اساس دفترچه بیمه معتبر و شماره ملی در برنامه پزشک خانواده ثبتنام میشوند و کسانی که فاقد بیمه درمان هستند طبق ضوابط زیرپوشش بیمه ایرانیان قرار میگیرند.
وی افزود: در هر شهر هر خانوار بر اساس نظر سرپرست خانوار، یکی از پزشکان خانواده نزدیک محل سکونت را به عنوان پزشک خانواده انتخاب و نزد او ثبتنام خواهد کرد.
وی بابیان این مطلب که بیش از 53 درصد از پزشکان در سامانه ثبت نام کرده اند، توضیح داد: در حال حاضر برنامه به صورت وسیع در حال اجرایی شدن است و ما در مرحله ثبتنام از پزشکان عمومی هستیم و بیش از 53 درصد از پزشکان مورد نیاز برای اجرای برنامه پزشک خانواده استان البرز از طریق سامانه الکترونیک و یا به صورت حضوری ثبتنام کردهاند.
پایان پیام/
نظر شما