اخلاق مداری پیش نیاز تحول معنوی ومعرفتی است

حجت الاسلام یعقوبیان گفت: نشانه طلبه‌ای که متعبدانه درس می‌خواند آن است که هم با فقه مشهور است، هم با آداب و هم اخلاق؛ چون پایه اخلاق آداب است، اگر آداب را رعایت نکنیم، نوبت به اخلاق نمی‌رسد و تحول معنوی و معرفتی اتفاق نخواهد افتاد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران، حجت الاسلام ابراهیم یعقوبیان- امام جمعه شهرستان آمل در نشست اخلاقی با طلاب مدرسه علمیه فاطمه الزهراء(س) هزار سنگر، اظهار کرد: بنا به فرموده امام صادق(علیه السلام)، حقیقت عبودیت آن است که انسان در مقابل اوامر و نواهی الهی، تسلیم محض خداوند باشد.
وی تصریح کرد: برای آن‌که یک طلبه نشان دهد تسلیم خداوند است، چند گام جدی باید بردارد، اول تسلط به احکامِ مورد ابتلا و دوم انس با کتاب‌ها در حوزه آداب است.
حجت الاسلام یعقوبیان تاکید کرد: موضوع علم آداب، جسم انسان است، نحوه خوردن، پوشیدن، نگاه کردن، حرف زدن و ... و موضوع علم اخلاق، روح بشر است، نشانه طلبه‌ای که متعبدانه درس می‌خواند آن است که هم با فقه مشهور است، هم با آداب و هم اخلاق؛ چون پایه اخلاق آداب است، اگر آداب را رعایت نکنیم، نوبت به اخلاق نمی‌رسد و تحول معنوی و معرفتی اتفاق نخواهد افتاد.
وی اذعان کرد: حوزه علمیه، جایگاه علم و تعالی روح است که به برکت فقه و آداب و اخلاق حاصل می‌شود، فلسفه بعثت پیامبر(صلی الله علیه و آله) نیز اصلاح اخلاق بود، در حال حاضر در حوزه‌های علمیه باید اخلاق روایی یعنی اخلاق بر مدار روایت حاکم شود و مهم‌ترین بحث اخلاقی در منطق روایات ما، غلبه جنود عقل بر جنود جهل است.
حجت الاسلام یعقوبیان همچنین خاطرنشان کرد: برای آن‌که روح انسان صبور باشد باید بداند عالم، دار امتحان، تدریج و تزاحم است، ذات عالم، امتحان است و نیز برای رسیدن به نتیجه کارها باید منتظر بماند، اگر بشر این موضوع را درک کند، به صبوری دست خواهد یافت.

کد خبر 1731437

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha