موج قرآنی ایجاد شده بعد از انقلاب را باید قدر بدانیم/ رضایت 90درصدی بینندگان تلویزیون از برنامه محفل 

معاف گفت: بسیاری اتفاقات قرآنی در کشور رخ داده است که همه فرصت بودند اما به درستی از آنها استفاده نشد، فرصت هایی که مردم در فضای جدید با قرآن ارتباط گرفتند و محفل نیز یکی از این فرصت های بی نظیر است که باید از ظرفیت آن استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، دکتر «علیرضا معاف» در نخستین نشست نقد و ایده‌پردازی نخبگان قرآنی با هدف ارتقای برنامه تلویزیونی قرآنی محفل و پشتوانه‌سازی برای این برنامه که با حضور جمعی از دست‌اندرکاران آن برگزار شد، با گرامیداشت شهدای جبهه مقاومت و شهدای مظلوم و مقتدر غزه گفت: گفت و گوهایی با رییس صدا و سیما و مسئول تحول سازمان و رییس شبکه سه و تهیه کننده برنامه محفل انجام شده است و هماهنگی هایی لارم برای ساخت محفل ۲ صورت گرفته است.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه محفل پدیده ای در سال گذشته بود که مورد توجه قرار گرفت، افزود: محفل رویداد بزرگ تلویزیون در سال گذشته مورد توجه مردم قرار گرفت و دیده شدن آن به دلیل عنایت قرآن و اهل بیت(ع) بود که شامل حال این برنامه شد.

وی خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه کرد که این گونه برنامه ها در صورت وجود عنایت اهل بیت و قرآن و حال و هوای معنوی شکل نمی گیرد.

معاف با اشاره به نظرسنجی های انجام شده در خصوص برنامه قرآنی محفل گفت: بر اساس نظرسنجی های انجام شده برنامه محفل ۲۰ درصد بیننده داشته است آن هم در عصر ماهواره و شبکه های ماهواره ای و زمانی که برنامه های تلویزیونی در حال افت است؛ از طرفی رضایت از برنامه محفل در هر دو نظرسنجی انجام شده ۹۰ درصد بوده است و ۴۰ درصد افرادی برنامه محفل را پی گیری کرده اند که برنامه های قرآنی و معارفی تلویزیون را تماشا نمی کردند و این عدد سوم مهم تر است.

وی با بیان اینکه برنامه قرآنی محفل بسیاری از ذهنیت ها در خصوص قرآن را تغییر داد، خاطرنشان کرد: امسال که بهار قرآن با بهار طبیعت تلاقی دارد، فرصت بی نظیری در اختیار است که برنامه محفل با رویکرد و محتوای شاد، سرگرمی و قرآن تهیه شود.

معاف با بیان اینکه باید از موفقیت برنامه محفل دفاع کنیم و دلایل موفقیت را نیز بیان کنیم و برای موفقیت بیشتر برنامه کار شود، گفت: بسیاری اتفاقات قرآنی در کشور رخ داده است که همه فرصت بودند اما به درستی از آنها استفاده نشده است، فرصت هایی که مردم در فضای جدید با قرآن ارتباط گرفتند و محفل نیز یکی از این فرصت های بی نظیر است که باید از ظرفیت آن استفاده کنیم. 

وی بر همگانی برگزار شدن برنامه‌های قرآنی از جمله محفل تاکید کرد و گفت: در دو سه هفته تا پایان آذر یک روایت مردمی از برنامه محفل را به صدا و سیما ارائه می‌کنیم که یکی از اداره های معاونت و یا اندیشگاه  قرآنی می‌تواند متولی این کار باشد و این سوال‌ها از مردم پرسیده شود که مردم برنامه محفل را چگونه دیدند و چگونه دوست دارند.

بنابراین گزارش؛ در ادامه نشست، «عباس صالح مدرسه‌ای» فیلمساز و دبیر مجمع سینماگران خادم قرآن گفت: باید از حضور افراد متدین سینما استفاده شود. در حوزه قرآنی، برندهای کشوری داریم و باید از دانش آنها استفاده کنیم. تلفیق این خادمان با تهیه‌ و تولیدکنندگان برنامه‌های قرآنی می‌تواند تحولاتی در برنامه محفل داشته باشد.

حجت‌الاسلام «مهدی شجاع» نیز گفت: سنت دعاخوانی از سنت های تاثیرگذار در طول تاریخ بوده و یکی از موضوعاتی است که می تواند به برنامه محفل افزوده شود.

مدیرکل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اهمیت توجه و آگاهی به علم دعاخوانی و آشنایی با دعاخوانی اشاره کرد و افزود: موضوع دعاخوانی با برنامه محفل شکل و سامانی پیدا می‌کند و به جایگاه اصلی خود می‌رسد.

براساس این گزارش، «احمد ابوالقاسمی» قاری بین‌المللی بر ضرورت یافتن سوژه‌های ناب برای برنامه محفل تاکید کرد و گفت: یافتن سوژه های ناب و بیان آنها با زبان مردم، می تواند علاقه عاطفی مخاطبان با قرآن را افزایش دهد.

ابوالقاسمی با بیان اینکه در ایامی که برنامه محفل به نمایش درآمده بود، روزانه بین ۴ تا ۵ ساعت در فضای مجازی به سوالات بینندگان پاسخ می دادم، تصریح کرد: کسانی بودند که نسبت به قرآن موضع منفی داشتند و با دیدن برنامه محفل، این نگاه تغییر کرده و با عشق و علاقه برنامه را دنبال می کردند و حتی کسانی بودند که با دیدن برنامه محفل از مهاجرت چشم پوشی کردند.


 
 

کد خبر 1734154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha