به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، در سلسله گزارشهای «همنامان نور» مساجدی که همنام حضرات معصومین (ع) و بزرگان دین هستند، معرفی می شوند، تا از این طریق دریابیم آن مساجد در پرتوی ارتباط با آن معصوم(ع) یا امامزاده در طول سال چه فعالیت هایی را انجام می دهند و منشأ چه برکاتی می شوند. از این رو، به مناسبت فرا رسیدن پنجم جمادی الاول، سالروز ولادت حضرت زینب کبری(س) به معرفی یکی از مساجد همنام عقیله بنی هاشم(ع) در تهران و برکات این همنامی پرداخته ایم که در ادامه می آید:
مسجد حضرت زینب(س) بلوار فردوس
مسجد حضرت زینب(س) واقع در بزرگراه ستاری، بلوار فردوس تهران یکی از مساجد فعال در غرب تهران است. این مسجد با همکاری با ارکان مسجد و با روش های مبتکرانه توانسته زمینه جذب و مشارکت نوجوانان و جوانان در فعالیت های مسجد را فراهم کند.
حجت الاسلام «یاسر تک فلاح»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت های مسجد حضرت زینب(س) واقع در بلوار فردوس، اظهار کرد: در مسجد حضرت زینب(س)با تشکیل شورای فرهنگی تلاش کردیم که در راستای گسترش و افزایش کیفیت فعالیتهای مسجد فعالیت داشته باشیم. به همین جهت میان سه رکن شورای فرهنگی «مسجد، هیأت و بسیج» انسجام و اتحاد شکل گرفت.
امام جماعت مسجد حضرت زینب(س) با اشاره به همافزایی ارکان مختلف این خانه خدا با هم، بیان کرد: به عنوان مثال در دوران کرونا مسجد با همکاری بسیج و هیأت در ضدعفونی معابر، خیابان ها و محله مشارکت داشتند و با تهیه و تولید اقلام بهداشتی تلاش کردند که در مبارزه با کرونا فعالیت کنند.
وی با اشاره به مشارکت نوجوانان و جوانان در فعالیت های مسجد گفت: یکی از رویکردهای مسجد فراهم کردن زمینه مشارکت همه گروه های سنی در برنامه های مسجد است، به همین جهت با سپردن مسئولیت به آنها، شاهد بودیم که نوجوانان و جوانان با اشتیاق برای انجام کارهای مسجد حضور می یافتند. وقتی نوجوانان و جوانان بدانند زمینه و بِستر فعالیت هایشان در مسجد فراهم است و امام جماعت و بزرگترها علاقمند به همکاری با آنها هستند، آنها نیز از پذیرفتن مسئولیت و انجام امور استقبال میکنند.
وی ادامه داد: در مسجد حضرت زینب(س) از کودکان تا نوجوانان و جوانان و میانسالان ایده ها و نظراتشان را برای ارتقای فعالیت های مسجد مطرح میکنند. از طرفی مسئولیت ها در بین نوجوانان تقسیم شده است. به عنوان مثال پذیرایی مراسم های مسجد توسط نوجوانان و جوانان صورت می گیرد و کودکان نیز مسئولیت مکبری در نماز را بر عهده دارند.
حجت الاسلام تک فلاح همچنین به برنامه های مسجد در حوزه مهدویت و ترویج سیره و شخصیت حضرت زینب(س) با توجه به همنامی مسجد با عقیله بنی هاشم(ع) اشاره کرد و گفت: برگزاری دوره های تربیت مربی فرهنگ مهدویت و برگزاری برنامه هایی برای کودکان به منظور تبیین مفاهیم انتظار برای کودکان همراه با بازی و سرگرمی از برنامه های این مسجد است. همچنین با توجه به همنامی مسجد با حضرت زینب(س) برگزاری برنامه ها و نشست های بلندمدت و کوتاه مدت پیرامون روشنگری حضرت زینب(س) در واقعه کربلا، جهاد تبیین حضرت زینب(س) با حضور سخنرانان مطرح کشوری برگزار می شود.
امام جماعت مسجد حضرت زینب(س) مرکز خیریه را یکی از بخش های فعال مسجد معرفی و بیان کرد: مسجد از خانواده های نیازمندی که نوزاد دارند و نمی توانند هزینه های تهیه سیسمونی، شیرخشک و یا پوشاک آنها را تهیه کنند، با برپایی جشن گلریزان حمایت می کند، همچنین اجرای «نذر قربانی» و توزیع گوشت در بین نیازمندان در نیمه هر ماه قمری انجام می شود. تهیه جهیزیه و اعطای وام ازدواج به جوانان در آستانه ازدواج از دیگر فعالیت های مرکز خیریه مسجد است.
حجت الاسلام تک فلاح ابراز کرد: مسجد با حمایت از بانوان سرپرست خانوار تلاش کرده است که فرصت فروش محصولات خانگی آنها را فراهم نماید، تا بخشی از مشکلات اقتصادی آنها حل شود. همچنین، مسجد با تعامل با بانک ها تلاش کرده است که وام قرض الحسنه به افراد نیازمند اعطاء نماید و با کمیته امداد خمینی(ره) نیز همکاری هایی به منظور گسترش خدمت رسانی در مسجد به امضا رسانده است.
وی اجرای طرح پیوند «مسجد و مدرسه» را از یکی از برنامه های مورد توجه در مسجد حضرت زینب(س) دانست و گفت: یکی از رویکردهای مسجد تعامل و همکاری با مدارس اطراف مسجد و برگزاری برنامه های مشترک فرهنگی ورزشی است، در همین راستا در برخی از مناسبت ها همانند روز معلم و روز دانش آموز هدایایی برای معلمین و دانش آموزان تهیه و در مدرسه به آنها اهدا می کنیم، تا ارتباط دانش آموزان با مسجد رونق یابد. همچنین برگزاری جلسات پاسخ به سوالات و شبهات دینی، برپایی جلسات پرسش و پاسخ دانش آموزان از برنامه هایی است که در مسجد دنبال می شود.
حجت الاسلام تک فلاح ابراز کرد: دوره تواشیح، سرود، تئاتر، برپایی کرسی های تلاوت قرآن کریم، آموزش زبان انگلیسی، قالیبافی، برگزاری مسابقات فرهنگی و کتابخوانی در مسجد برگزار می شود و همچنین در قالب منبرهای چند دقیقه ای تلاش کرده ایم که مباحث توحید شناسی، حکمرانی دینی، آموزش احکام، تفسیر قرآن کریم را برای مخاطبان بیان کنیم.
وی برگزاری اردوهای فرهنگی و استعدادیابی از نوجوانان محله برای شرکت در گروه سرود را یکی دیگر از برنامه های مسجد نام برد و خاطرنشان کرد: و در حال حاضر گروه سرود نوجوانان یکی از گروه های سرود برتر است که در مناسبت های مختلف محله و دیگر محلات به اجرای برنامه می پردازد.
نظر شما