وقف دو واحد مسکونی برای حسینیه

واقف حسینیه جوانان شهرستان فیروزکوه در رابطه با فعالیت های فرهنگی، دینی و اجتماعی که در این مرکز انجام می شود، به کلاس های آموزش مداحی و قرآن در کنار مراسم آئینی مانند گردهمایی گسترده خانواده ها در لحظه تحویل سال اشاره کرد که با حضور گسترده نوجوانان و جوانان در این حسینیه انجام می شود.

خبرگزاری شبستان، گروه دین و معارف،حسینیه‌ها در شریان‌های شهری به عنوان عنصری در کنار دیگر عناصر مهم چون مساجد، مدارس و حمام ها و غیره نقش بسیار موثری در شکل‌دهی به شهرهای اسلامی داشته‌اند. با توجه به اهمیت وجود مکانی مختص به عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) و جهت انجام فرائض دینی، بناهایی در کالبد حسینیه در اکثر شهرهای اسلامی شکل گرفته است.

در همین زمینه وقف جدیدی به نیت ساخت حسینیه در شهرستان فیروزکوه ثبت شده است. حسین حیدری و همسرش طاهره خلیلی این وقف را به ثبت رسانیده اند.

این موقوفه شامل دو واحد مسکونی است که در سال ۱۴۰۰ برای ساخت حسینیه در شهرستان فیروزکوه وقف شده است و اقدامات آئینی و فرهنگی با حضور گسترده قشر نوجوان و جوان در این مرکز انجام می شود.

در گفتگویی با واقف این حسینیه درباره چرایی وقف، همچنین معرفی بیشتر موقوفه صحبت شد و نکته مهمی که این خیر نیک اندیش در خلال مصاحبه به آن تأکید داشت موضوع حضور گسترده نوجوانان و جوانان در این حسینیه و برگزاری کلاس های آموزش مداحی و قرآن بود.

 حسین حیدری اظهار کرد: هیئت جوانان در این حسینیه تقریبا در همه ایام سال برنامه های مختلف برگزار می کنند. قبلا این مراسم در خانه ها برگزار می شد که محدودیت هایی از برگزاری تا حضور در مراسم برای افراد وجود داشت و نظر اکثریت بر این بود که در قالب هیئتی مستقل به فعالیت خود ادامه دهند تا عموم مردم بتوانند در این مراسم شرکت کنند و همین موضوع انگیزه ایجاد این وقف شد.

حیدری در پاسخ به این سوال که چطور ممکن است، در روزگاری که همه برای اضافه کردن یک متر زمین و ملک به دارایی های خود، به آب و آتش می زنند، کسی پیدا می شود که برخلاف باور و رفتار عموم مردم، املاک با ارزش خود را در یکی از بهترین نقاط شهر، می بخشد و وقف می کند؟ گفت: اعتقادات درونی و اینکه همه چیز در زندگی فعلی خلاصه نمی شود فکر به اینکه باید ذخیره ای برای آخرت باشد و برای آخرت خود نیز کاری کنند، باعث شده نیاز مادی که در زندگی دارند نادیده بگیرند و در این مسیر هزینه کنند تا هم باقیات صالحات باشد و هم کار فرهنگی اتفاق افتاده باشد و نیاز جوانان تامین شود. بنابراین قطعا از دورن تلاطمی در این افراد اتفاق افتاده که باعث قدمی در این زمینه بردارند.

وی در ادامه به اجرای برنامه های فرهنگی، اجتماعی و آئینی در این حسینیه اشاره کرد و افزود: معمولا این برنامه ها با استقبال خوبی از سوی خانواده ها مواجه می شود. به عنوان مثال در ایام شب عید و لحظه تحویل سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ خانواده ها در این مرکز جمع شدند و سال تحویل را با ذکر اهل بیت(ع) و دعای دسته جمعی شروع کردند.

این خیر نیک اندیش عنوان کرد: همکاری خوبی بین افراد در برگزاری برنامه های مختلف در بخش بانوان و آقایان وجود دارد. از نکات حائز اهمیت اینکه به جوانان در این مرکز مسئولیت داده می شود و در بخش آقایان درواقع اولین هیئت در شهرستان فیروزکوه به شمار می آید که در فضای بیرون هیئت، چایخانه احداث شده و از سنین کوچک تا بزرگ هر چه در توان دارند می آورند و در چایخانه استفاده می کنند.

 حیدری با اشاره به راهکارهای ترویج سنت حسنه وقف تصریح کرد: در رابطه با وقف هایی که انجام می شود و اقدامات فرهنگی و اجتماعی که در این مراکز صورت می پذیرد باید اطلاع رسانی شود و این مسائل در جامعه بروز داده شود تا اطرافیان واقف با مشاهده چنین اقداماتی، احساس کنند می توانند قدمی هرچند کوچک در این زمینه بردارند.

چراغی که تا ابد روشن خواهد ماند
این روزها حسینیه جوانان شهرستان فیروزکوه در ایام و مناسبت های مختلف پذیرای مردم این شهرستان و شهروندان محله‌های همجوار است. از ابتدای ماه محرم تا پایان این ماه خادمان حسینیه شبانه‌روز در این مکان مذهبی حضور دارند تا رسمی را که ۴۰۰ سال پیش پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایشان گذاشته‌اند ادامه دهند. حتی در این راه پا را از وصیت اجدادشان نیز فراتر گذاشته و علاوه بر اطعام عزاداران حسینی، در فکر توسعه فضای این حسینیه نیز هستند. خلاصه اینکه چراغ این مکان مذهبی همچنان روشن است و براساس آنچه در وقف‌نامه حسینیه آمده تا قیام قیامت هم روشن خواهد ماند.

کد خبر 1736195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha