به گزارش خبرگزاری شبستان از استان مرکزی، محمد مهدی اسماعیلی، عصر امروز پنجشنبه (۱۶ آذر) در آیین بهره برداری از مجتمع هنر و رسانه «ماهور» استان مرکزی، گفت: به رسمیت شناختن تفاوت ها و محدود نکردن سلیقه ها امری مهم است که بایستی قبل از هر اتفاقی در حوزه فکر و فرهنگ رخ دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: تصمیم گیران کشور در رده های ملی، منطقه ای و استانی باید طوری برنامه ریزی کنند که وقتی مجموعه فرهنگی را شکل می دهند همه گروههای فکری حق کار و ارائه نظر داشته باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه انجمنهای نمایشی، حوزه آموزشگاه و انجمنهای ادبی، تشکل های دانشجویی، کانون فرهنگی و هنری مساجد و تمام فعالان که در عرصه فرهنگ، هنر، رسانه و قرآن فعالت دارند مورد حمایت قرار میگیرند، ادامه داد: دستگاه های حاکمیتی نیز وظیفه هم افزایی و همکاری با این انجمن ها را دارند و همه ظرفیت ها باید برای پیشبرد اهداف پای کار آیند.
این مقام مسئول اضافه کرد: دهکده شورای فرهنگی در کشور ایجاد شد و تا کنون چند استان متقاضی ایجاد این مرکز هستند و در استانهای قشم، قزوین و پردیس تهران در حال عملیاتی شدن است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه هنرمندان نباید در مسائل اولیه زندگی دچار مشکل باشند، گفت: در این راستا این وزارتخانه در حوزه صندوق هنر تسهیلاتی را برای گسترش صنایع فرهنگی خلاق دیده است.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه اگر تحولی قرار باشد به صورت جامع و بنیادی در کشور رخ دهد باید خواستگاه آن در حوزه فرهنگی باشد، ادامه داد: در حوزه فرهنگی یک هم افزایی و یک اجتماع نخبگی روی مفاهیم اصلی محورهای مهم پیشرفت شکل گرفته و دستاندرکاران باید به این اجتماع بپیوندند تا حرکت های ماندگار شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه حوزه فرهنگ بیش از آنکه نیازمند بخش عمرانی باشد نیازمند زیرساخت فکری است، ادامه داد: این مهم افراد را در رسیدن به هدف مشترک جلو می برد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه رئیس جمهور از پیش از ورود به مدیریت اجرایی و کارزار انتخاباتی، بر این تاکید داشتند که همه فعالیتها باید به سوی مردم حرکت کنند و مردمیسازی فرهنگ و هنر انجام شود، ادامه داد: در گام دوم انقلاب دستگاهها وظیفه حمایت و تسهیلگری را باید انجام دهند و انجمنهای هنری، نمایشی، رسانهها و مطبوعات و هیاتهای و کانونهای هنری حلقه میانی هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با تاکید بر اینکه تمامی حصارکشیها و نگاه دستگاهی باید کنار گذاشته شود و کارها باید با هم افزایی و هماهنگی سایر مدیران جلو برود، اظهار کرد: اگر تمامی ظرفیتها کشور پای کار آورده شود در حوزه فرهنگ و هنر کشور اتفاق مناسبی رخ می دهد.
این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه در طول ۲ سال گذشته ۱۰۰ هزار میلیارد ریال از اعتبارات عمرانی و سازمان برنامه و بودجه برای تکمیل زیرساختها مورد استفاده قرار گرفتهاست، ادامه داد: فکر باید همگام با زیرساخت ها حرکت کند تا حرکت مناسب شکل بگیرد.
اسماعیلی در پایان با بیان اینکه برنامه کاملی برای نظریه حکمرانی نوین فرهنگی در کشور تدوین و زیر ساختهای آن فراهم شده است، اظهار کرد: بر این اساس قرارگاه شهید آوینی در وزارت فرهنگ و ارشاد تشکیل شده است.
نظر شما