علی مستوفیان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی اظهارکرد: تاکنون ۷۱۳ اثر تاریخی خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که از این تعداد ۵۲۵ اثر تاریخی است.
وی خاطرنشان کرد: به تازگی چهار اثر از آثار ناملموس استان در شورایعالی ثبت آثار وزارت میراث فرهنگی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و به تأیید تمامی اعضای شورا رسید و شمارههای ثبتی آن ها پس از طی تشریفات قانونی به مقام عالی استانداری ابلاغ شد.
مستوفیان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶ پرونده ثبتی از آثار ناملموس تکمیل و برای طرح در شورایعالی ثبت وزارتخانه ارسال شد عنوان کرد: این آثار پس از بررسی تأیید و شماره ثبت دریافت کردند که شامل آیین آماج و کماج، مهارت پخت نان علفی، آیین اول عید و مهارت پخت خوراک قلیف چال است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی میراث ناملموس را در تقویت وحدت و همگرایی اجتماعی، هویتسازی جوامع، مطالعات میدانی و شناخت مراسم و آئینهای استان حائز اهمیت برشمرد.
اُماج نوعی آش و کُماج نوعی نان است که با یک نوع خمیر تهیه میشوند، به نوعی هر دو از نوعی آرد سبوس تهیه میشوند.
قلیف چال، یکی از غذاهای سنتی جاجرم است که این روزها به دلیل برگزاری جشنوارهای به همین نام بر سر زبان ها افتاده است و این غذا که سابقه طولانی در فرهنگ جاجرم دارد و چوپان ها و گلهدارانی که مدتهای زیادی مجبور به ماندن در بیابان بودند، طبخ میکردند.
نظر شما