به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علیرضا عبدی، رییس سازمان نهضت سوادآموزی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد تاسیس این نهاد در تشریح گام دوم نهضت سوادآموزی با اشاره به تاسیس این سازمان به فرمان بنیانگزار انقلاب اسلامی در ۳۰ آذر ۵۸ گفت: در ابتدای انقلاب در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال ۴۷ درصد با سواد در کشور وجود داشت که شاهد یک فاصله ۲۳ درصدی بی سوادی میان زنان و مردان بودیم که این رقم در میان جامعه شهری و روستایی به ۹/۳۴ درصد بود و فاصله بین با سوادی زنان و مردان امروز به شش درصد و در مناطق شهری و روستایی به یازده درصد کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون وضعیت سواد در جمهوری اسلامی ایران در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال به ۹۸ درصد رسیده است و مفتخریم عرض کنیم که شاهد کاهش اختلاف سواد میان زنان و مردان و همچنین جامعه شهری و روستایی هستیم. این اتفاق بر اساس جریان مردمی رخ داده است.
عبدی با اشاره به پیام دبیر کل یونسکو خاطرنشان کرد: در ۴۸ سال گذشته رشد با سوادی در دنیا ۱۸ درصد بوده است که این رقم در کشور ما بالغ بر ۵۰ درصد است و رشد و پیشرفت ما در حوزه سواد دو و نیم برابر دنیا است.
وی با بیان اینکه در سال ۵۵ جمعیت کشور ۳۵ میلیون نفر اعلام شد اما این رقم در سال ۱۴۰۲، ۸۶ میلیون نفر است، اظهار کرد: با توجه به شتاب سوادآموزی در جمعیت شاهد شتاب دو و نیم برابری در جمعیت نیز هستیم و ما با توجه به این رشد جمعیت شتاب سوادآموزی در جمهوری اسلامی ایران را تجربه کردیم و این اتفاق را در گام اول نهضت سوادآموزی شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه گام اول نهضت سوادآموزی فقط با ماموریت خواندن و نوشتن برای ایرانیان طراحی شده بود، تصریح کرد: با توجه به گام اول، گام دوم نهضت سوادآموزی طراحی شده است و در برنامه هفتم توسعه نیز برای نهضت سوادآموزی تکالیفی مشخص شده است که در این برنامه آمده است آموزش و پرورش مکلف است اساسنامه نهضت سوادآموزی مصوبه سال ۶۳ را با هدف ریشه کنی سواد و ارتقای آن تدوین کند. بر این اساس شاهد تعریف جدیدی از سواد با نگاه توسعه و تعمیق و سواد جدید هستیم.
عبدی خاطرنشان کرد: نهضت سوادآموزی با توجه به گام دوم تکالیفی را برای خود مشخص کرده که با توجه به سیاست ها و رویکردهای خارجی و داخلی آن را ترسیم می کند. در همین راستا در یک سال گذشته تلاش های زیادی صورت گرفت و جلساتی با علما در خصوص آموزش بزرگسالان و نمایندگان مجلس برگزار شد و در برنامه هفتم توسعه پیشرفت جمهوری اسلامی برای نهضت سوادآموزی جانمایی شد.
وی گفت: با تصویب این بند و پس از تصویب شورای نگهبان گام دوم نهضت سوادآموزی آغاز می شود.
عبدی تصریح کرد: حتما در گام جدید نهضت سوادآموزی نیازمند نهضت دوباره همگانی و حرکت همگانی خواهد بود و در این گام نهضت سوادآموزی از متصدی به تنظیم گر میان دستگاه ها تبدیل می شود و دستگاهی برای توسعه سوادهای جدید خواهد بود.
نظر شما