مراسم اختتامیه شانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد شامگاه امشب ۵ دی ماه با معرفی برگزیدگان بخش های نقد ادبی، مستندنگاری و داستان کوتاه، رمان و داستان بلند در تالار وحدت برگزار می شود.
«گلعلی بابایی»، دبیر علمی شانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد درباره کیفیت آثار این دوره از جایزه ادبی جلال آل احمد به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: در این دوره هم مثل دوره های پیشین، آثار متنوعی در چهار بخش اصلی جشنواره به دبیرخانه رسید که هم آثار خوب در میانشان بود، هم متوسط و هم ضعیف. این خاصیت هر جشنواره ای است و گریزی از آن نیست. ضمن آن که برای ارتقای ادبیات داستانی کشور بایستی برنامه ریزی ها و هزینه هایی که می کنیم، منطبق با تحوّلات جامعه ما باشد، تا در چنین مواقعی بتوانیم نتیجۀ آن هزینه ها را برداشت کنیم.
جایزه ادبی جلال آل احمد می تواند به رشد ادبیات داستانی کشور کمک کند
این نویسنده در پاسخ به این سئوال که برگزاری جشنواره ها و یا جایزه ادبی جلال آل احمد چقدر به رشد ادبیات داستانی ایران کمک می کند؟توضیح داد: ببینید برگزاری جشنوارهای مثل جایزه ادبی جلال یک میدان گسترده، برای رقابتی سنگین است بین اهالی ادب و نویسنده های کشور، بر همین اساس قطعاً چنین میدانی می تواند بر رشد ادبیات داستانی این سرزمین کمک شایانی بکند؛ به شرط آن که بتوانیم از این بستر ایجاد شده به نحو احسن هم در معرفی آثار، هم توزیع و هم حمایت برای خرید آثاری که نامزد می شوند استفاده کنیم. چون که مثلاً وقتی کتاب رمانی توانسته از بین ۱۵۰۰ اثر، نامزد این بخش بشود و خودش را به ۱۰ اثر نهایی برساند، این کتاب مستحق حمایت همه جانبه است و باید برایش سنگ تمام گذاشت.
ارتقای «زبان و ادبیات ملی- دینی»؛ هدف تعریف شده جایزه ادبی جلال آل احمد در شورای عالی انقلاب فرهنگی
گلعلی بابایی در پاسخ به این سئوال که یکی از رویکردهای اساسی جشنواره توجه به زبان فارسی است، فکر می کنید آیا جشنواره توانسته به تقویت بنیه های زبان فارسی در میان نویسندگان کمک کند؟ گفت: اصلاً در ماده یک اهداف جایزه ادبی جلال که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده، صراحتاً عنوان شده است:هدف از اهدای جایزه ملی جلال آل احمد «ارتقای زبان و ادبیات ملی- دینی» است.لذا در جهت تقویت این بخش از جایزه جلال چند دوره ای هست که به موضوع ویراستاری توجه ویژه ای شده و آثار راه یافته به مراحل پایانی از این منظر هم مورد واکاوی و داوری قرار می گیرند. شاید همین توجه در جایزه ادبی جلال و در جشنواره های دیگر سبب شده که طی سال های اخیر در شناسنامه آثار منتشر شده، نام ویراستار بیشتر به چشم می خورد.
حضور بانوان در بخش های چهارگانه جایزه جلال آل چشمگیر است
دبیر علمی شانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد در پاسخ به این سئوال که سهم زنان از جشنواره جلال چگونه است، آیا زنان در حوزه ادبیات داستانی توانسته اند همانند مردان در این عرصه موفق عمل کنند؟ توضیح داد: بحمدالله در کلیت آثار بررسی شده، در بخش های چهارگانه در مجموع نقش خانم ها خیلی چشمگیر و قابل توجه بوده است، طوری که در میان ۱۶ نامزد راه یافته از چهار بخش اصلی، اسامی پنج خانم به چشم می خورد. به ویژه در بخش رمان که از پنج نامزد دو نفرشان خانم ها هستند.
نظر شما