مشهد جایی‌ست که فرهنگ اهل بیت به فرهنگ ایرانی پیوند خورد

معاون رئیس جمهور گفت: در بحث پیوند فرهنگ اهل بیت به فرهنگ ایرانی، شخصیت محوری امام رضا(ع) و سرزمین محوری مشهد مقدس است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد امیر حسین قاضی زاده هاشمی شامگاه یکشنبه در مراسم اهدای نشان مشهد الرضا(ع) که در سالن شهدای سلامت مشهد برگزار شد، ضمن تبریک به شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی برای حسن سلیقه برای نامگذاری ۱۰ دی بعنوان روز ملی مشهد اظهار کرد: مشهد تنها شهری در کشور است که علت موضوع شکل گیریش شهادت است.

وی با بیان اینکه تمدن ایران یک تمدن هشت هزار ساله است و در این تمدن شهرهایی با قدمت بیشتری از مشهد داریم ادامه داد: این مشهد است که مزین شده به نام امام رضاع؛ به عنوان شخصیت محوری در ایجاد یک تمدن جدید در این سرزمین، تمدن ایرانی یک تمدن طولانی مدت است، به علت عدالت خواهی و آزاد خواهی ملت ایران متوجه به اهل بیت شدند.

وی افزود: جایی که فرهنگ اهل بیت را به فرهنگ ایرانی رساند آن شخصیت محوری امام رضا ع و آن سرزمین محوری مشهد مقدس بود که با حضور امام رضا تازه شکل گرفت.

مشهد جایی‌ست که فرهنگ اهل بیت به فرهنگ ایرانی پیوند خورد

وی افزود: از همان لحظه شکل گیری هم با حرکت انقلابی و تاثیر گذار زنان نوغان شهر مشهد حیات خود را آغاز کرد و در اعلام دلدادگی این مردم نسبت به اسلام و نسبت به ولایت واین مسیر تا کنون همچنان ادامه دارد.

قاضی زاده بیان کرد: آن چیزی که ایران زمین به عنوان یکی از مهدهای تمدن جهان در خودش جمع کرده بود و یکی از مصادیق تبلور خراسان بزرگ بود آمیخته شدن به فرهنگ اهل بیت بود که باعث ترویج فرهنگ اهل بیت شد و این سرآغاز ایجاد یک تمدن در جهان بود.

معاون رئیس جمهور ورئیس بنیاد شهید کشور تصریح کرد: مشهد عزیز ما یک فرصت بود برای جامعه سازی پیرامون فرهنگ اهل بیت. ائمه اطهار ما غریب بودند در سرزمینهایی زندگی میکردند که با اینکه برخواسته از قومیتی بودند که آن قوم را نجات داده و به آنها شخصیت داده و از جهل نجات داده بودند اما متاسفانه توسط مردم خودشان مهجور مانده و به آنها ظلم شد.

قاضی زاده اضافه کرد: آن حق اصلی که متعلق به اهل بیت بود از آنها ستانده شد وکار به دست غیرصالحان افتاد، این مردم ایران بودند که دعوت کردند از امامان و استقبال کردند از آنها و در مسیر حمایت امیر المومنین و در کربلا این موضوع را نشان دادند که یار یاور امام علی و امام حسین هستند.

 وی با اشاره به مهاجرت امام رضا از مدینه به مشهد تصریح کرد: این هجرت یک نقطه آغاز بود برای جمع شدند دلدادگان اهل بیت در یک نقطه ای تمدنی جدید.

معاون رئیس جمهور بیان کرد: همه مشهدی ها یک نقطه اشتراک دارند و آن دور هم جمع شد به عشق امام رضاست. یعنی از ماجرای زنان نوغان بگیرید تا به امروز در گذشته هر کدام از ما که یکی از جدهای ما از یک سرزمینی مهاجرت کرد و به مشهد آماده به خاطر همجواری با امام رضا چنین تصمیمی گرفته است.

وی افزود: کسانی که امروز تصمیم میگیرند به مشهد بیایند با همین نگاه در مشهد ساکن می شوند، در سایه چنین مکتبی شخصیت‌های برجسته زیادی رشد کردند، افراد زیادی تربیت شدند و شخصیتی ممتاز پیدا کردند و به عالم معرفی شدند.

قاضی‌زاده گفت: زمانی که می‌خواستیم در این شهر پایتخت معنوی ایران را مطرح کنیم در سال ۸۸٫۸٫۸ بود که با حضور مجلس و دولت وقت این نام برای مشهد ثبت شد، در آن مقطع ۴۵۰ شخصیت را شناسایی کردیم.

وی با تاکید بر اینکه در هیچ مقطع از تاریخ ایران نبوده است که مشهد و این سرزمین عزیز در آن نقش آفرینی نکرده باشد، اضافه کرد: این نقش آفرینی را هم در گذشته تاریخی این شهر می بینم و هم در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از آن و تا کنون نیز میبنیم. 

معاون رئیس جمهور ادامه داد: شخصیت ممتاز مقام معظم رهبری که امروز رکن اصلی این کشور و پشتیبان اصلی مستضعفین عالم هستند در این سرزمین مقدس رشد پیدا کرده است و عالمی را هدایت و راهنمایی میکنند و همه نیز به این راهنمایی و هدایت افتخار می کنند.

وی بیان کرد: در مقاطع مختلف وقتی این سرزمین مورد هجوم دشمنان بوده می بینید شخصیت‌هایی مثل خواجه نصیرالدین طوسی ظهور میکند و قوم مغول را مسلمان و بعد تربیت می‌کنند و مرکز رشد تمدنی این سرزمین می شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1742053

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha