به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، سید احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در نشست خبری سی امین اجلاس سراسری نماز با خبرنگاران استان زنجان اظهار کرد: تاکنون ستاد اقامه نماز با حمایت رهبر و هدایت ایشان ۲۹ اجلاس برگزار کرده و روز شنبه سیامین اجلاس نماز با پیام رهبر و سخنرانی رئیس جمهور در زنجان آغاز میشود.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه ستاد اقامه نماز در سال ۶۹ آغاز به کار کرد تا فرهنگ و معارف نماز را در جامعه ساری و جاری کند، گفت: در این راستا ستاد اقامه نماز یک نگاه آسیب شناسانه به موضوع نماز داشته و این نگاه مستمر تکمیل و در حال نو شدن است.
وی با بیان اینکه تاکنون در ۲۹ اجلاس گذشته توانستهایم اسباب اقامه نماز را در نهادهای دولتی و وزارتخانهها به کمک خود دستگاهها فراهم بکنیم، گفت: ستاد اقامه نماز یک دستگاه اجرایی نیست یک دستگاه سیاستگذار ناظر، هدایتگر و ارزیاب هست. بنابراین متناسب با این رسالت امسال هم ما ارزیابی را انجام دادهایم که نتایج آن رسماً در محضر ریاست جمهوری یا بعد از سخنرانی ایشان در صحن علنی اجلاس اعلام خواهد شد.
زرهانی ادامه داد: از طریق سامانه سجاده و به صورت مطالعات میدانی و دریافت گزارش از دستگاهها صدها دستگاه را همه ساله ارزیابی و نتایج را رسماً اعلام میکنیم، مقام معظم رهبری در پیامی که صادر فرمودند رسالت ارزیابی را بر عهده دو گروه ارزیاب و داور قرار دادهاند که این دو گروه در ستاد اقامه نماز این امر را به طور دقیق همه ساله انجام میدهند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور گفت: عملکرد سال ۱۴۰۲ نیز در حال ارزیابی است، مطالعات میدانی در حال شکلگری بوده و از طریق سامانه سجاده فرصت بارگذاری اطلاعات دوباره فراهم خواهد شد. و در سال آینده نتایج ارزیابی در اجلاس سی و یکم اعلام خواهد شد.
وی اذعان کرد: هدف اصلی سیامین اجلاس سراسری نماز، مطالعات و آسیبشناسی در حوزه نماز نسل نو است و با تمرکز بر نقش مدرسه و مسجد و دانشگاه هدف این است که دستگاههایی که در سطح کشور از منابع ملی استفاده میکنند و رسالتی در آموزش فرهنگسازی تعلیم و تربیت نسل نو بر عهده دارند چه مشکلاتی دارند چه وظایف و رسالتهایی دارند و بر اساس آنها چه طرح و برنامهای را در افق پنج سال آینده ارائه میکنند.
زرهانی خاطرنشان کرد: ستاد اقامه نماز یک سند تحول ۲۰ ساله را تنظیم کرده است. و در سطح ملی برنامه پنج ساله تدوین شده و روز شنبه، مراسم رونمایی از تعدادی از برنامههای پنج ساله دستگاهها انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه طبق هماهنگی روز شنبه تعدادی از برنامههای دستگاهها در قالب اجلاس نماز رونمایی خواهد شد، گفت: برای این کار ۱۳ دستگاه از آبان ماه کمیته ملی و استانی تشکیل داده و چالشهای مربوطه را ارزیایی کردهاند که در روز اجلاس گزارشها ارائه خواهد شد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس همین مطالعات بالغ بر ۲۷۰۰ نمازخانه در راههای مواصلاتی کشور ایجاد شده است، گفت: این نهضت ساخت همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: ۴۰۰ جلد کتاب برای کودکان و نوجوانان و عموم مردم در باب فلسفه نماز، آثار و آداب نماز منتشر شده است که آخرین دستاورد ما در این حوزه دو کتاب ۱۴ جلدی (۱۴ جلد کتاب نماز در سیره معصومین و ۱۴ جلد کتاب برای کودکان بر اساس معارف اهل بیت) است که در فضای نمایشگاهی در اجلاس سیام در دسترس قرار خواهد گرفت.
زرهانی با بیان اینکه ستاد اقامه نماز یک دستگاه ناظر است و متناسب با آن هم ارزیابی لازم انجام میشود که در قالب دریافت گزارش از دستگاهها و ... است، ادامه داد: ما معتقد نیستیم که ۱۰۰ درصد اقدامات در حوزه نماز انجام شده است، ما به دنبال ارتقای فعالیتها هستیم و هرگز از وضعیت موجود راضی نیستیم؛ چون در آن صورت باید منحل شویم از همبن رو با ارفاق به خودمان نمره قبولی می دهیم.
وی به وجود ۸۰ هزار مسجد در سطح کشور اشاره کرد و گفت: این تعداد مسجد برای ۹۰ میلیون جمعیت کشور کم است و نیاز است مسئولان طرح آمایش سرزمین را به نحوی انجام دهند که در مکانهای پر جمعیت مساجد احداث شوند.
زرهانی با بیان اینکه یک سوم مساجد کشور یا نیمه فعال یا غیر فعال هستند و این در شان کشورمان نیست، گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی طرحی برای ساماندهی امور مساجد در حال راهاندازی است.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه توزیع مساجد در شهرها ناهمگون است، گفت: در برخی از شهرها مساجد در مناطق قدیمی بیشتر از مناطق جدید الاحداث است.
نظر شما