به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از المیادین، خبرگزاری رسمی یمن «سبأ» گزارش داد: آمریکا و انگلیس علاوه بر حمله استانهای حدیده، صعده، ضمار، تعز و حجه، به صنعا پایتخت یمن نیز حمله نظامی کردند.
این خبرگزاری گزارش داد: بمباران آمریکایی-انگلیسی بر پایگاه هوایی الدیلمی در مجاورت فرودگاه بین المللی صنعاء در شمال صنعاء انجام شد و مورد ۴ حمله قرار گرفت.
این حمله نظامی همچنین اطراف فرودگاه حدیده، مناطقی در منطقه زبید در استان ساحلی حدیده در دریای سرخ، غرب یمن،اردوگاه کهلان در شرق شهر صعده در شمال و فرودگاه محلی عبس در استان حجة در شمال غربی را هدف قرار داد.
در این حمله همچنین فرودگاه بین المللی تعز و اردوگاه تیپ ۲۲ را در منطقه الحوبان و الجند در شمال شهر تعز در جنوب غربی کشور مورد هدف قرارگرفت.
خبرگزاری رسمی یمن همچنین اعلام کرد: پایگاههایی که امروز صبح جمعه مورد حمله آمریکا و انگلیس قرار گرفتند، پیش از این دهها بار توسط ائتلاف سعودی بمباران شده بودند و از ابتدای جنگ علیه یمن در سال ۲۰۰۵ از آمادگی خارج شدهاند.
به گزارش خبرنگار المیادین، حملات آمریکایی-انگلیسی دوباره آغاز شد و منطقه طخیه در صعده در شمال یمن و منطقه باجل در حدیده در غرب را هدف قرار داد.
خبرنگار المیادین افزود: پرواز جنگنده های آمریکایی و انگلیسی بر فراز استان حدیده و صعده ادامه دارد.
مدیر دفتر المیادین در یمن درباره پایگاه نظامی الدلیمی گزارش داد: خسارت مادی به آن وارد نشده است، آتش سوزی محدود در اطراف آن در نتیجه این حملات به سرعت خاموش شد.
در ایالات متحده، یک مقام نظامی آمریکایی اعلام کرد: در این حملات ۱۲ پایگاه در یمن با هواپیما، موشک تاماهوک و زیردریایی ها مورد هدف قرارگرفت.
در همین حال، شبکه NBC به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد: ارتش آمریکا و انگلیس با استفاده از جتهای جنگنده و موشکهای کروز تاماهوک که از کشتیهای دریایی شلیک میشوند، حملاتی را علیه اهداف متعدد در یمن انجام دادند.
بی بی سی انگلیس نیز گزارش داد : چهار فروند هواپیمای سلطنتی تایفون که از قبرس به پرواز درآمدند، در حمله به یمن شرکت داشتند.
ژنرال الکس گرینکویچ، فرمانده بخش هوایی مرکزی و نیروهای مشترک در بیانیه ای اعلام کرد: حمله به یمن بیش از ۶۰ هدف را در ۱۶ نقطه هدف قرار داد و از بیش از ۱۰۰ بمب و موشک از انواع مختلف استفاده شد.
کاخ سفید همچنین در بیانیه ای اعلام کرد: ۱۰ کشور در این حمله شرکت کرده اند: علاوه بر آمریکا و انگلیس، استرالیا، بحرین، کانادا، دانمارک، آلمان، هلند، نیوزلند و کره جنوبی هستند.
همچنین روزنامه پولیتیکو به نقل از یک مقام دفاعی آمریکایی نوشت: آمریکا و انگلیس با حمایت استرالیا، هلند، بحرین و کانادا به اهدافی در یمن حمله کردند.
مقامات آمریکایی درباره این حمایت به نیویورک تایمز گفتند: هر یک از این کشورها در ارائه پشتیبانی لجستیکی، اطلاعاتی و سایر موارد حمایتی مشارکت کردند.
این مقامات اعلام کردند: جنگندهها از پایگاههای منطقه بلند شدند و ناو هواپیمابر دوایت دی آیزنهاور اهدافی را در یمن بمباران کرد.
فاکس نیوز به نقل از یک مقام آمریکایی گفت: واشنگتن و لندن این حملات را رهبری کردند، اما بدون حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند ممکن نبود.
از سوی دیگر، پس از آن که یمن مورد حمله گسترده ناوها، زیردریایی ها و هواپیماهای جنگی آمریکایی و انگلیسی قرار گرفت؛ حسین العزی، معاون وزیر امور خارجه در دولت صنعا تاکید کرد: ایالات متحده آمریکا و انگلیس باید آماده پرداخت بهای سنگین باشند و تمام پیامدهای وخیم حملات آشکار خود را بپذیرند.
در همین حال، « نصرالدین عامر» معاون رئیس سازمان رسانهای جنبش انصارالله نیز گفت: نیروهای مسلح یمن هر گونه واکنش یمنی به این حمله را رسما اعلام خواهند کرد.
مبارزان یمنی در ساحل غربی پیامی به سید عبدالملک الحوثی، رهبر «انصارالله» ارسال کردند و در آن آمادگی خود را برای مبارزه با «نبرد فتح موعود و جهاد مقدس» اعلام کردند و به وفاداری به مردم مؤمن، مبارز، صبور و پابدار ومظلوممان متعهد شدند.
صنعاء تاکید کرد: برای حمله تجاوز آمریکایی-انگلیسی بسیار آماده است.
الحوثی پیش از این هشدار داده بود: هر گونه حمله آمریکا به یمن بدون پاسخ نخواهد ماند. صنعا آماده هرگونه رویارویی مستقیم با واشنگتن است.
نظر شما