به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، گردهمایی دو روزه مدیران ستادی و استانی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از صبح امروز (سه شنبه، سوم بهمن ماه) در اردوگاه بین المللی شهید باهنر آغاز شد و هم اکنون در حال برگزاری است.
در این نشست، سید محمد هاشمی، جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: مساجد به تعبیر مقام معظم رهبری باید پایگاه اصلی همه امور مهم باشند زیرا از صدر اسلام مسجد نه تنها عبادتگاه بلکه محل رجوع فعالیت های اصلی مردم بوده اند و مسجد به عنوان دارالحکومه اسلامی مرکزی برای آموزش، عبادت، گردهمایی، تقوا و اخلاص مردم محسوب می شده است.
جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: هر وقت از گردهمایی و هم افزایی بین مومنین سخن به میان آمده، مسجدمحور بوده است و وقتی قرآن کریم مسجد ضرار را مطرح می کنند، یکی از ویژگی های آن را پایگاهی می داند که موجب چنددستگی مومنین شده است؛ بنابراین می توان گفت مسجد مورد تاکید اسلام مرکز اتحاد و هم افزایی میان مومنین باید باشد.
وی ادامه داد: اگرچه در مقطعی هویت و مرجعیت مسجد کمرنگ شد اما در یکی از برهه های تاریخ نگاری یعنی در دوران انقلاب اسلامی این پایگاه اثرگذار مرکز گفتمان و تبیین ولایت دینی و به عنوان پایگاه حکمرانی دینی و اسلامی مطرح بود و در مقطعی مساجد، نماد و نشان درهم آمیختگی بین هنر و دین بوده است.
جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه جلوه گاه هنر، تاریخ و معماری اسلامی را در مسجد می توان مشاهده کرد، گفت: اسلام این سرمایه عظیم تمدنی را برای حیات اجتماعی ما در کنار دیگر فعالیت ها و نیز دیگر ارگان ها هسته های میانی در اختیار ما قرار داده است، گرچه با نقطه مطلوب فاصله داریم چرا که باید مسجد به عنوان قرارگاه و کانون همه فعالیت ها و هسته های اجتماعی جامعه باشد.
هاشمی با اشاره به اینکه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو مجموعه و نهاد با مردم در ارتباط هستند، تصریح کرد: یکی از این کانون ها، کانون های فرهنگی هنری مساجد و دیگری نهاد کتابخانه های عمومی است.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۷۵ هزار مسجد در کشور خاطرنشان کرد: در بیش از ۲۶ هزار مسجد کشور کانون های فرهنگی هنری مساجد فعالیت می کنند و می توان گفت اگر کل ظرفیت فرهنگی اجتماعی و رسانه ای دولت را نگاه کنیم، می بینیم که هیچ پایگاهی را همانند کانون های مساجد نداریم.
هاشمی با طرح این سوال که ما در کانون های فرهنگی هنری مساجد به دنبال چه هستیم؟، گفت: نکته مهم این است که کانون های فرهنگی هنری مساجد اصالتا باید باشند تا مساجد رونق بگیرند.
وی مسجد جوادالائمه(ع) تهران را یکی از مساجد پر رونق و فعال معرفی و بیان کرد: این مسجد در مقطعی هنرمندان شاخصی همچون فرج الله سلحشور، امیرحسین فردی و بهزاد بهزادپور را تربیت کرد و ایده تشکیل کانون های فرهنگی هنری مساجد هم برای این بوده است که جوانان انقلابی، هنرمند و مومن در آنها رشد و پرورش یابند.
جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد باید سراغ کارهایی بروند که مختص آنها طراحی شده است، گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد حیات شغلی خود را در این امر باید تعریف کنند که در پس فعالیت آنها مسجدی رونق بگیرد و این جوشش میدانی و اتفاق زمانی به سرانجام می رسد که دست کانون فرهنگی هنری از ایده پر باشد و ما آن کانون را به خود اتکایی فرهنگی برسانیم تا بتواند اثرگذار فعالیت نماید.
هاشمی خطاب به مدیران کانون های مساجد گفت: وقتی فعالیت های شما مورد ارزیابی قرار می گیرد، باید این موضوع مد نظر باشد که این فعالیت ها آیا منجر به رونق مساجد شده است یا خیر.
وی با بیان اینکه نهضت بازگشت مساجد و تحول فرهنگی مسجدپایه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توجه بوده است، اذعان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پرچمدار این گفتمان است و بخش عمده ای از فرآیند تحقق این نهضت بر دوش ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد است.
وی بر اهتمام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از کانون های مساجد از لحاظ بودجه ای تاکید کرد و افزود: از ابتدای این دولت تمام تلاش ما هم افزایی میان مجموعه های تحت نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.
هاشمی با اشاره به اینکه افتخار ما این است که کانون های فرهنگی هنری مساجد را رونق ببخشیم، گفت: از طرفی ما به دنبال هم افزایی و انسجام اجتماعی هستیم.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر تولید فیلم هایی در راستای اهداف انقلاب گفت: در همین راستا ۲۰ فیلم توسط افراد دلباخته انقلاب تهیه و تولید شده است که می توان گفت قابل مقایسه با گذشته نیست و امید است که خداوند به بچه هایی که بی نام و بی اسم در حوزه فرهنگ و هنر کار می کنند، توفیق روزافزون عنایت کند.
نظر شما