به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، آیین رونمایی از کتاب «زخم و زیتون، یادگاران و روزگاران» با حضور ناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین، حجت الاسلام و المسلمین سید ابواالحسن نواب و رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، آیت الله محمد مهدی تسخیری معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب، حسین دیوسالار مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرشاد مهدی پورمعاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ، حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم بی آزار شیرازی پژوهشگر تاریخ اسلام، محسن حاجی میرزایی وزیر اسبق آموزش و پرورش، حسین جابر انصاری معاون سابق وزارت خارجه، صفاءالدین تبرائیان تاریخ پژوه، فاطمه صدر معاون پژوهش و منابع دیجیتال، مسعود میرزایی رئیس اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران و جمعی از مورخان و فرهنگ پژوهان در مرکز همایش های بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار شد.
کتابِ «زخم و زیتون» انعکاس احساسات زلال یک نویسنده است
در ابتدای این مراسم مسعود میرزایی رئیس اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران ضمن خوشآمدگویی به حاضران گفت: مایه مباهات و خرسندی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی است که مراسم رونمایی از کتاب ارزشمند « زخم و زیتون، یادگاران و روزگاران» را در این نهادِ مرجع برگزار می کند.
وی ادامه داد: این کتاب انعکاس پژواک، احساسات درونی و زلال عباس خامه یار است. امیدوارم شیوه و نگاه انسانی عباس خامه یار به سمائل و رخدادهای پیرامون الگویی برای اهالی قلم باشد، تا بتوانند آثار ارزنده ای را برای نسل های جوان بر جای بگذراند.
عباس خامه یار با قلم خود انقلاب اسلامی را به دنیا صادر کرده است
در ادامه مراسم رونمایی از جلد دوم کتاب «زخم و زیتون، یادگاران و روزگاران»، حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم بی آزار شیرازی پژوهشگر تاریخ اسلام و عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این مطلب که نویسندگانی چون عباس خامه یار با قلم، تلاش و مجاهدت خود انقلاب اسلامی را به دنیا صادر کرده اند؛ گفت: نگارش و انتشار این کتاب بیانگر این مطلب است که انقلاب اسلامی یاران و همراهانی مثل عباس خامه یار را به عنوان نیروی ارزشمند و اصلح انقلاب اسلامی تربیت کرده و به واسطه افرادی چون ایشان است که پیام انقلاب اسلامی ایران به دنیا صادر شده است. در واقع شخصیت ها و چهره هایی که با عباس خامه یار مراوده داشته است، به واسطه این نویسنده با اندیشه های انقلاب اسلامی آشنا شده اند.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: یوسف قرضاوی از علمای اهل سنت یکی از چهره هایی بود که به موجب آشنایی و مراوده با عباس خامه یار، نگاه شیعه اسلامی و اندیشه های انقلاب اسلامی ایران را در دیگر نقاط جهان از جمله کشور قطر بیان کرد. از همین رو چهره هایی چون عباس خامه یار و پیشتر آیت الله تسخیری از جمله افراد اهل تفکر و فضلی هستند که فعالیت های آنها نتایج مطلوب و ثمرات نیک برای جمهوری اسلامی ایران داشته است.
لذت خواندن دو جلد کتابِ فراملّی، فرا مذهبی و فرا مذاهبی
حجت الاسلام و المسلمین سید ابواالحسن نواب و رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در ادامه آیین رونمایی از این کتاب با بیان این مطلب که فعالیت های فرهنگی و اجتماعی عباس خامه یار در کنار هنر نویسندگی او برکات بسیاری برای جمهوری اسلامی ایران به همراه داشته است؛ گفت: عباس خامه یار به عنوان نویسنده ای اهل جستجو و تفکر در دو جلد از کتابِ «زخم و زیتون، یادگاران و روزگاران» درباره ۱۶۰ شخصیت و چهره تاثیرگذار در جهان اسلام سخن گفته است. در واقع او با نگارش آثار ارزنده خود به خصوص این دو جلد کتاب به دیگر اندیشمندان و چهره های فرهیخته و تاثیرگذار یادآوری کرده که با قلم آشتی کنند و درباره مسائل پیرامن خود بنویسند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: به اعتقاد من عباس خامه یار یک نخبه فرهنگی در عرصه بین الملل است و دو جلد کتابِ «زخم و زیتون، یادگاران و روزگاران» یک اثر فراملّی، فرا مذهبی و فرا مذاهبی است که خواننده از سطر به سطر آن لذت می برد.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابواالحسن نواب بیان کرد: بنده با شناختی که از خامه یار دارم، او را این نویسنده ای می دانم که مانند یک دانشجوی مشتاق برای پیدا کردن شخصیت های تاریخی مدام در حال جستجو و کاوش است و به اعتقاد بنده او به تنهایی یک رسانه است و هیچ عاملی او را از کاویدن و تحقیق و مطالعه متوقف نمی کند.
نوشتن از تجربه ها باید قیمت پیدا کند
محسن حاجی میرزایی وزیر اسبق آموزش و پرورش در ادامه این مراسم با اشاره به آشنایی خود با این نویسنده گفت: آشنایی من با عباس خامه یار و هنر نویسندگی او نزدیک به پنجاه سال است. فارغ از روابط دوستانه خود با خامه یار، اگر بخواهم درباره چهره فرهنگی و فرهیخته ای که در تعاملات فرهنگی، تقریب مذاهب، دفاع از مواضع و آرمان های انقلاب اسلامی در عرصه بین الملل تفحص و فعالیت کرده مثمر ثمر کرده سخن بگویم، بی تردید عباس خامه یار یکی از چهره های سرآمد در این عرصه است. به اعتقاد من نگارش این دو جلد کتابِ ارزشمند ادای دین نویسنده به مردم این سرزمین در ازای فرصتی است که به واسطه مسئولیت خطیری که در عرصه فرهنگ داشته در اختیار او قرار داده اند.
وی ادامه داد: همانطور که عباس خامه یار در مقدمه جلد دوم از مجموعه «زخم و زیتون، یادگاران و روزگاران» عنوان کرده است؛ این کتاب منحصر و مختص به روزنگاشت نیست و از این مرحله عبور کرده و محتوای ذهنی و آگاهی هایی را که در مصاحبت و مراوده با شخصیت های مهم و تاثیرگذار را درک کرده با دیگران به اشتراک گذاشته است. وزیر اسبق آموزش و پرورش تصریح کرد: عباس خامه یار در دهه های مختلف مسئولیت های زیادی را برعهده داشته که مجموع داشته ها در عمر خدمت خود را در این کتاب به رشته تحریر در آورده است و مخاطب با خواندنِ کتاب «زخم و زیتون، یادگاران و روزگاران» با لایه های عمیق تری از اندیشه و افکار او آشنا می شود. به اعتقاد من چنین سنتِ نگارشی باید در بین جامعه و اهل قلم رواج داشته باشد و نوشتن از تجربه ها باید قیمت پیدا کند.
محسن حاجی میرزایی در پایان صحبت های خود تاکید کرد: فهم و آگاهی افراد تاثیرگذار در جامعه تنها مرور خاطرات نیست بلکه یک آگاهی عمومی و جمعی است.
پخش صحبت های پروفسور لوئیس صلیبا اندیشمند مسیحی لبنانی درباره عباس خامه یار و کتاب هایی که به رشته تحریر درآورده است، از دیگر بخش های این مراسم بود.
رژیم صهیونیستی در حال بمب باران کردن تمدن غرب است
در ادامه محمد حسن زورق نویسنده و پژوهشگر تاریخ و متون با بیان این مطلب که اتفاق بزرگی در حال رخ دادن است گفت: رژیم صهیونیستی فقط غزه را بمب باران نمی کند بلکه در حال بمب باران کردن تمدن غرب و افشای پانصد سال دروغ است. در نتیجه مسئولیت افرادی مثل ما که ادعای تعقیب رسالت نبوی در تاریخ را داریم، در این لحظه از تاریخ خیلی سنگین می شود.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی بعد از رحلت پیغمبر (ص) از ملّی گرایی عربی لطمه خورد و اکنون وظیفه ما است که مواظب باشیم تا این فرزندِ رسیده به ما از ملّی گرایی جدید لطمه نخورد و این خطر جدی است و حال اینکه غرب برای اینکه بتواند خود را از این تنگنا نجات دهد، احتیاج به تقویت احساسات ملّی گرایانه دارد و باید متوجه این خطر باشیم.
نویسنده و پژوهشگر تاریخ و متون افزود: اگر انقلاب اسلامی واقع نشده بود کسی می دانست روستای قنات ملک در کجای این سرزمین واقع شده است؟ پاسخ خیر است. و اگر امروز روستای قنات ملک را می شناسیم به واسطه یارانی چون حاج قاسم سلیمانی در نظام جمهوری اسلامی ایران است و آنچه ایشان را به شخصیت بین المللی تبدیل کرد، وجود و ظهور انقلاب اسلامی ایران بوده است.
زورق خاطرنشان کرد: به درخواست سردار شهید حاج قاسم سلیمانی روی سنگ مزار او نوشته شده سرباز قاسم سلیمانی. آیا می دانید منظور او از سرباز چه بوده است؟ وقتی می گوید ما ملّت امام حسین هستیم می توان از او با عنوان سرباز امام زمان (عج) یاد کرد و حال اینکه سربازان امام زمان (عج) در جبهه های مختلف حضور دارند که یکی از آنها عباس خامه یار در جبهه ارتباطات فرهنگی است.
در ادامه این مراسم، آنطوان بار، محقق، مورخ، نویسنده برجسته جهان عرب و نویسنده کتاب «امام حسین در اندیشه مسیحیت» در سخن کوتاهی گفت: انتخاب عنوان «زخم و زیتون، یادگاران و روزگاران» برای این کتاب نشان از دقت ادبی نویسنده است. دوستی با عباس خامه یار برکات تحقیقاتی و پژوهشی بسیاری برای من به منظور شناخت اندیشه و آگاهی در حوزه دین اسلام و پیرامون آن داشته است. و امیدوارم اثر ذهن و آگاهی زیبای خامه یار درباره اهل بیت و حضرت امیر المومنین (ع) نیز منتشر شود.
نمی توان از کتابِ «زخم و زیتون» سخن گفت اما خون و آتش غزه را به یاد نیاورد
حسین جابر انصاری معاون سابق وزارت خارجه با بیان این مطلب که موضوع کتاب عشق نامه است گفت: به اعتقاد من داستان افراد و موضوعاتی که خامه یار در این کتاب گردآوری کرده است داستان زندگی خود نویسنده است و عشق نامه خامه یار است او در این کتاب از شخصیت هایی چون امام موسی صدر، کیومرث صابری فومنی، حبیب الله صادقی، محمد دعایی، بی آزار شیرازی و بسیاری دیگر از چهره های فرهنگی و فرهیخته ایران و جهان اسلام نام برده و نوشته است.
وی ادامه داد: نکته دوم درباره مجموعه این آثار، خود نویسنده است. آدم ها از نگاه بنده به سه دسته تقسیم می شوند. دسته اول افرادی هستند که می آیند و می روند و از خود آورده و نامی در جهان باقی نمی گذارند. دسته دوم افراد شروری هستند که جز زحمت و شرارت برای بشریت هیچ دستاوردی نداشته اند و دسته سوم انسان هایی هستند که تلاش کردند تا اثر مطلوب و نیکی از خود به جای بگذارند که عباس خامه یار از این دسته انسان های با برکت است. اخلاق، آگاهی، نشاط و از همه مهمتر اخلاق از ویژگی های این نویسنده است .
معاون سابق وزارت خارجه در پایان صحبت های خود یادآور شد: نمی توان از کتابِ «زخم و زیتون، یادگاران و روزگاران» سخن گفت ولی روزهای خون و آتش غزه و فلسطین را به یاد نیاورد و خامه یار در این دو جلد کتاب از مقاوت مردم فلسطین یاد کرده است و توجه به عنوان کتاب «زخم و زیتون» نیز مبیین این مطلب است.
عباس خامه یار نویسنده از کتابِ «زخم و زیتون، یادگاران و روزگاران» ضمن قدردانی و تشکر از دست اندرکارن برگزاری این مراسم گفت: این کتاب به هیچ عنوان شرح خاطرات به سبک سنتی که می شناسیم نیست بلکه احساسات درونی و عمیق بنده نسبت به بسیاری از بزرگانی است که با آنها نشست و برخاست داشته ام.
وی ادامه داد: در این کتاب به هیچ عنوان به دنبال خاطره نویسی نبوده ام بلکه دنبال فرصتی می گشتم تا قصه ها وغصه های خود را به رشته تحریر درآورم. در این نوشته سعی کردم برای شناخت بیشتر نسل جوان از چهره ها و شخصیت ها و پدیدآورندگان جهان عرب که به نوعی تاریخ ساز بوده اند، پرده بردارم.
عباس خامه یار نویسنده از کتابِ «زخم و زیتون، یادگاران و روزگاران» در پایان یادآور شد: روایتگری که در این کتاب انجام شده است به هیچ عنوان روایت های دسته چندم نیست بلکه جملگی گفت و شنودهایی است که اینجانب مستقیم و بی واسطه با شخصیت ها داشته ام.همچنین قرار است با حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجموع آثار اهل بیتی ادیبان مسیحی و کسانی که محب اهل بیت هستند را در قالب کتابی تحت عنوان «سِر دلبران» جمع آوری کنیم که اکنون در حال ترجمه است و امیدواریم این مجموعه هرچه زودتر به چاپ برسد.
در پایان این مراسم با حضور اهالی فرهنگ و خانواده عباس خامه یار از کتابِ «زخم و زیتون، یادگاران و روزگاران» رونمایی شد.
نظر شما