برخی مسئولان هنوز به کارکردهای مسجد باور ندارند!

 حجت‌الاسلام وافی با بیان اینکه برخی از مسئولان هنوز به این باور نرسیده‌اند که مساجد کارکردشان فقط برای عبادت نیست، گفت: اگر مسجد پناهگاه، داروخانه و مرکز رشد برای اهالی محله قرار دهد دراین صورت است که به مراکزی جریان ساز تبدیل می شوند.

حجت الاسلام «مجتبی وافی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم اهتمام به نهضت بازگشت به مسجد تأکید و اظهار کرد: اصلی ترین کاری که دولت می تواند برای حمایت از مساجد انجام دهد، حمایت از ظرفیت های مردمی که دغدغه فعالیت در مساجد دارند، است. به این معنا که دولت با بسترسازی، حمایت های مالی، قانونی، اعتباری و جایگاهی و حمایت از مجموعه های مردمی که در مساجد فعالیت دارند، زمینه ساز تقویت مساجد شود.

این پژوهشگر در حوزه مسجد بیان کرد: در اوایل انقلاب بسیاری از کارکردهای مساجد پررنگ بود و حتی در اقصی نقاط دورافتاده و روستایی مساجد نقش آفرین بودند، اما در مقطعی پس از انقلاب مسئولان با ایجاد فرهنگسراها و مراکز فرهنگی فعالیت هایی را که در سابق در مساجد انجام می شد، از خانه های خدا گرفتند.

وی ادامه داد: از طرفی برخی از مسئولان هنوز به این باور نرسیده اند که مساجد کارکردشان فقط برای عبادت نیست، درحالی که مسجد باید قلب تپبنده محله باشد و خدمت رسانی به مردم محله، رسیدگی به مشکلات آنها، اتصال اقشار محروم به غنی وظیفه مساجد است، اگر مسجد مأموریت خود را کل محله بداند، می تواند زمینه ساز رونق خانه های خدا را فراهم کند.

حجت الاسلام وافی یکی دیگر از مولفه های مهم در رونق مسجد را امام مسجد دانست و تصریح کرد: مأموریت امام جماعت مسجد تنها در محراب مسجد نیست، بلکه اگر امام مسجد حوزه ماموریت خود را کل محله بداند و مسجد را پناهگاه، داروخانه، مرکز رشد برای اهالی محله قرار دهد، دراین صورت است که مساجد به مراکزی جریان ساز تبدیل می شوند.

این پژوهشگر مسجدی با اشاره به نقش هدایت گری مساجد تأکید کرد: لازم است روحانیت، حوزه های علمیه و مردم نقششان را برای رونق مساجد به درستی ایفا و کارکردهای مساجد را باور کنند، در این صورت است که مسجد می تواند، یاریگر دولت نیز باشد، چراکه کارکردهای مسجد را هیچ نهاد و مجموعه ای ندارد و خانه های خدا با هزینه های کم می توانند بسیاری از مشکلات را حل کنند.

وی با اشاره به صندوق های قرض الحسنه مساجد به عنوان مجموعه ای مردمی و خودجوش که در هر شهر و منطقه و محله ای، به عنوان یک سنت حسنه خدمات بسیاری به مردم ارائه می دهد، خاطرنشان کرد: این صندوق‌ها به دور از ضوابط و مقررات دست و پاگیر اداری می‌توانند بخشی از نیازهای ضروری اقشار ضعیف جامعه را در کوتاه‌ترین مدت تأمین نمایند. از این رو ضرورت دارد که کارکردهای مغفول مانده، مساجد احیا شود تا با رونق مساجد جامعه آباد شود.

کد خبر 1746399

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha