حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا فؤادیان به مناسبت سالروز میلاد امام سجاد علیه السلام در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان با موضوع مهندسی دعا در صحیفه سجادیه با این مقدمه که دعا؛ طلب و اراده است و خواندن نیست زیرا در قالب خواندن از خداوند چیزهایی را درخواست می کنیم؛ افزود: دوره امامت امام سجاد علیه السلام جامعه از اسلام فاصله گرفته بود و پیروان مکتب اسلام چهره دیگری از اسلام واقعی می دیدند.
محتوای گفتگوی امامان معصوم با خداوند قابل مقایسه با گفتگوی سایر ادیان با خداوند نیست
دبیر علمی اندیشکده صحیفه سجادیه افزود: امام برای اینکه مردم نیازهای خود را در ارتباط با خدا را بدانند مدرسه دعا را برای هدایت جامعه گشودند؛ علامه امینی می گوید: شیعه دو مسئله دارد که در هیچیک از مذاهب اسلامی همتا ندارد و آن دعا و زیارت است.
وی با بیان اینکه دعا و خواستن از خداوند در میان همه جوامع و ملت ها دیده می شود و یک فرهنگ عمومی بشری است؛ تصریح کرد: همه ادیان با خدا گفتگو می کنند اما محتوایی که در این گفتگو ارائه می شود قابل مقایسه با ادعیه معصومین نیست زیرا امام علیه السلام خدا را خوب می شناسد و انسان و نیازهای او را می داند لذا کلماتی را بیان می کند که حاوی معارف بسیار بلندی است.
حجت الاسلام فؤادیان اظهار کرد: از این جهت غیرمسلمانان وقتی با صحیفه مواجه می شوند زانوی ادب و احترام در برابر این کتاب به زمین می گذارند؛ افرادی مانند ویلیام چیتیک، اسلام پژوه آمریکایی که صحیفه سجادیه را به انگلیسی ترجمه کرده مقدمه ای دارد بسیار خواندنی و یا آنه ماری شیمل تعابیری درباره صحیفه دارد که نشانده عظمت دعاهای امام سجاد علیه السلام است.
امام سجادعلیه السلام حلقه وصل مهجوریت دوران امام حسین و مشهوریت زمان صادقین علیهماالسلام
وی ادامه داد: اگر به تاریخ تشیع نگاه کنید قبل از امام سجاد علیه السلام دوران امامت امام حسین علیه السلام مردم با اهل بیت مراوده ای ندارند اما بعد از امام سجاد علیه السلام مرجعیت اهل بیت در تاریخ مشخص است و مردم از در خانه صادقین علیهماالسلام کسب علم و دانش می کنند لذا امام سجاد علیه السلام حلقه وصل آن مهجوریت و این مشهوریت است.
دبیر علمی اندیشکده صحیفه سجادیه خاطرنشان کرد: امام سجاد علیه السلام در ۳۴ سال امامت خود مرجعبیت علمی و عملی اهل بیت را به مسلمانان ثابت کردند و درباره ایشان گفته شده است که اسلام را از نو آغاز کرند و مسلمانان را که از اسلام و معارف آن دور شده بودند با صوت و صدای دلنشیسن دعای ایشان حقیقت را یافتند.
وی با اشاره به اینکه صحیفه سجادیه تنها کتابی است که از امام معصوم به ما رسیده است و امضای سه امام را دارد؛ در این رابطه به فرمایش امام صادق علیه السلام اشاره کرد که در مقدمه صحیفه آمده است: این خط پدرم به املاء جدم است و من هم آنجا حضور داشتم.
صحیفه سجادیه راهکار امام زمان به علامه مجلسی برای حل همه مشکلات معرفتی و معنوی
حجت الاسلام فؤادیان با اشاره به اینکه امام زمان عجل الله تعالی این کتاب را به مجلسی اول هدیه دادند تا تمام مشکلات معرفتی و معنوی را با این کتاب حل کنند؛ این امر را حاکی از ظرفیت عظیم صحیفه سجادیه دانست و افزود: امام(ره) هم در نامه به آقاسیدمصطفی که در جلد اول صحیفه نور صفحه ۴۲۷ آمده، نوشتند ساواک مرا به ترکیه تبعید کرده و وسایلی نیاز دارم؛ یکی از وسایلی که در این نامه آمده صحیفه سجادیه است؛ چرا امام در میان این همه آثار شیعه صحیفه سجادیه را برای انس و مناجات با پروردگار درخواست کرده است؟
وی همچنین تعابیر رهبری درباره صحیفه سجادیه را بسیار بلند و والا خواند و اظهار کرد: ایشان می فرماید صحیفه سجادیه، عصاره تفکر اهل بیت است و اگر یک کتاب بخواهیم همه تفکرات اهل بیت و انسان ۲۵۰ ساله را به ما بدهد بی شک صحیفه است؛ همچنین صحیفه را کتاب معجزنشان می دانند که واقعا اعجاز دارد.
صحیفه سجادیه؛ کتاب زندگی است
دبیر علمی اندیشکده صحیفه سجادیه با بیان اینکه این کتاب ارتباط انسان با خالق، مخلوق، طبیعت و همنوعان را به صورت وثیق بیان می کند؛ تصریح کرد: برای مهجوریت زدایی از این کتاب ابتدا باید افراد مزه و طعم این کتاب را تجربه کنند و بچشند و راهکاری که در این زمینه مناسب است ابتدا به دعاهای کوتاه صحیفه مراجعه کنند که ۱۰ دعا بسیار کوتاه است.
وی ادامه داد: همچنین به فهرست صحیفه مراجعه و دعاهای کاربردی و همگانی آن مد نظر باشد؛ دعا برای فرزندان، پدر و مادر و خویشاوندن و... در هر موضوعی که انسان بخواهد می تواند سبک زندگی را از صحیفه انتخاب کند؛ صحیفه سجادیه نسخه نیست، دارو برای حل مشکلات فردی و اجتماعی و کتاب زندگی است؛ دعاهای فراوانی که نحوه چگونه زیستن و مواجهه با مسئله های زندگی در آن به صورت کاربردی بیان شده و کسی که با صحیفه زندگی کند با هیچ بن بستی در زندگی مواجه نمی شود زیرا راهکارهای متنوعی برای چگونه زیستن دارد.
نظر شما