خبرگزاری شبستان، گروه دین و اندیشه: حیدر ارشدی مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در آیین داوری شصتونهمین سال جایزه البرز ویژه نخبگان اظهار داشت: امروز شاهد آئین داوری و انتخاب نفرات برتر و برگزیدگان نهایی جایزه البرز ۱۴۰۳ در بخش نخبگانی هستیم. زایش و رویش جایزه البرز موسوم به نوبل ایرانی با پیشینه و دیرینهی شصت ساله، از اندیشهی پاک و سرشتِ نیکِ زندهیاد حسینعلی البرز نشأت گرفته است. ایشان در سال ۱۳۴۲ شمسی تمام اموال خود را با تأسیس بنیاد فرهنگی البرز به منظور توسعه فرهنگ علم و دانش و حمایت از دانشمندان، مخترعان، دانشجویان و دانشآموزان برتر کشور وقف کردند تا برای تسکین آلام بشری، رفاه زندگی انسانی و ارتقای حیثیت ایرانی در جامعه جهانی، عزت و افتخار کسب کنند. بیش از نیم قرن از عمر اقدامی که مرحوم البرز بنا نهادهاند، میگذرد و تاکنون چندین هزار نفر از نخبگان و پژوهندگان علمی و فرهنگی ایرانی مورد حمایت و تشویق این بنیاد قرار گرفتهاند.
وی افزود: امروزه جامعه ما بیش از هر زمان دیگر نیاز به ترویج ایده و اندیشه مرحوم البرز دارد تا همانند ایشان، خیرین و واقفین در مسیر پیشرفت علمی مشارکت فعال¬تری داشته باشند تا از این رهگذر، شاهد شکوفایی هر چه بیشتر استعداد نخبگان علمی کشور و اعتلای نام ایران عزیزمان باشیم.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تصریح کرد: در حال حاضر، شیوه اجرای نیت واقف در بنیاد فرهنگی البرز به عنوان متولّی با سابقهترین جایزه علمی ایران از طریق برگزاری سالانه همایشهای ملی در دو بخش «نخبگانی» و «دانش آموزی» می باشد.
ارشدی گفت: در سال آتی که مقارن با شصت و دومین سال تاسیس بنیاد فرهنگی البرز است، در راستای تحقق نیت واقف، مقرر است «همایش ملی جایزه البرز» با هدف تقدیر از ۶۲ نفر از نخبگان برتر سراسر کشور شامل دانشمندان، فناوران، دانشجویان و طلاب، در اردیبهشت ماه برگزار گردد.
وی اظهار داشت: فرایند سال جاری جایزه البرز بدین ترتیب بود که داوطلبان در هر یک از گروهها از سراسر کشور، پس از ثبت نام در سامانه جایزه البرز، براساس شیوهنامه ابلاغی، مدارک و مستندات خود را از طریق سامانه جایزه البرز ارسال نمودند و با پایان مهلت ثبتنام و ارسال مدارک، نهایتا افراد واجد شرایط توسط دبیرخانه علمی جایزه البرز شناسایی گردیدند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز خاطرنشان کرد: در مراسم امروز، آئین داوری و انتخاب برگزیدگان نهایی در بخشهای دانشجویان و طلاب از میان افراد واجد شرایط، بصورت همزمان و به تفکیک، توسط هیئت انتخاب جایزه البرز ۱۴۰۳ که متشکل از اساتید برجسته دانشگاههی و حوزوی میباشند، در هتل ارم تهران برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه آییننامه و شیوهنامه شصت و دومین سال جایزه البرز در آذرماه سال جاری منتشر شده است، اطهار کرد: این شیوهنامه توسط بخشهای مختلف به دانشگاهها و حوزههای علمیه ابلاغ شده است که در آنجا ۲۵۰۰ نفر را در بخش دانشجویی، نوآوری، فناوری و طلاب به دبیرخانه معرفی کردند.
ارشدی ادامه داد: در بخش فناوری ۱۰طرح و ایده برتر به عنوان ارائه و برندگان پایانی در بخش دانشجویی و طلاب معرفی شدند.
مدیرعامل بنیاد البرز تاکید کرد: شصت و دومین جایزه علمی البرز که در اردیبهشت سال آینده برگزار و برندگان آن معرفی میشوند هدایای خود را به صورت نقدی دریافت خواهند کرد که تمامی این رقم از محل جمعآوری موقوفات حسینعلی البرز تامین شده است و ریالی هم از این درآمدهای موقوفات در جای دیگری هزینه نمیشود.
ارشدی در پایان گفت: باید وقف علمی در کشور ما بیشتری شود و متاسفانه تاکنون اینگونه نبوده است، اما برای حمایت از نخبگان و رفع مشکلات کشور باید به این سمت برویم.
در بخش دیگری از این مراسم مهدی مقیمی دبیر علمی شصت و دومین جایزه البرز با اشاره به شرط معدل برای داوطلبان تصریح کرد: شرط معدل دانشجویان و طلاب در این دوره از جایزه حداقل ۱۷ است. البته بایستی این افراد کتاب، مقاله، پژوهش و تحقیقات خود را هم به دبیرخانه ارسال میکردند.
وی ادامه داد: بخش نوآوری و کارآفرینی از سال گذشته در آیین نامه جایزه علمی البرز درج شده است که در سال گذشته در این بخش پر رنگتر نگاه کردیم.
دبیر علمی شصت و دومین جایزه البرز یادآور شد: ثبت اختراع و فعالیت های علمی و پایاننامه و همچنین همکاریهای بین اساتید و دانشجویان در این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است.
مقیمی ابراز کرد. بین مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به منظور امتیازدهی و سطحبندی درکارهای پژوهشی و نوآوری تمایز ویژهای قائل شدیم.
وی افزود: از دانشجویان خواستهایم به انتخاب خود پنج مقاله را به دبیرخانه شصت و دومین جایزه البرز ارسال کنند. ۱۳۸ نفر از دانشجویان و طلاب در این مرحله داوری خواهند شد که سه برابر ظرفیتی است که در اردیبهشتماه ۶۲امین جایزه علمی البرز را کسب خواهند کرد.
دبیر علمی این جایزه بیان کرد: در اردیبهشتماه سال آینده ۳۰نفر از دانشجویان وزارت علوم، ۱۰نفر از دانشجویان وزارت بهداشت و ۷نفر از طلاب حوزه علمیه انتخاب شده و جایزه را دریافت خواهند کرد.
در این آیین داوری هشت میز متشکل از چهار یا پنج نفر است که در دو زمان ۹۰دقیقهای آثار ارسالی را بررسی میکنند.
این میزها شامل دو میز علوم پزشکی، دو میز فنی مهندسی، دو میز علوم انسانی، یک میز علوم انسانی و هنر، یک میز طلاب و یک میز کشاورزی وظیفه رسیدگی به آثار ارسالی دانشجویان و طلاب در مقاطع مختلف را برعهده دارند.
نظر شما