دکتر رحیم قربانی، مسئول سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در گفت و گو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان گفت: اهداف همه فعالیت ها و برنامه های قرآنی و برگزاری مسابقات در سطوح مختلف ملی و بین المللی، ترویج فرهنگ و سبک زندگی قرآنی، اسلامی و عمل به این کتاب آسمانی است.
وی با بیان اینکه شهدای قرآنی بهترین الگوها و اسوه های عینی و عملی سبک زندگی قرآنی و اسلامی محسوب می شوند، اظهار کرد: شهدایی که عمل به قرآن داشتند و تا پای جان هم ایستادگی نمودند و در بین اینها شهدای قاری و حافظ قرآن بودند که اگر بسیاری از این شهدا اکنون در قید حیات بودند و حضور جسمی و فیزیکی داشتند به اذعان اساتید این شهداء، آنها قطعا از قاریان و حافظان بین المللی می بودند.
دکتر قربانی از شناسایی بیش از دو هزار شهید قاری، حافظ و معلم قرآن در سطح کشور خبر داد و افزود: در سطح شهر تهران نیز ۲۸۰ شهید قاری، حافظ و معلم قرآن وجود دارد که فعالیت های مختلفی برای شناسایی آنها به نسل جوان، قاریان جوان و عموم مردم صورت گرفته است که از جمله می توان به تجلیل از خانواده های این شهدا در مسابقات بین المللی قرآن اشاره کرد، ضمن اینکه در کنار این برنامه ها، غرفه ای به نام شهدای قرآنی در نمایشگاه نیز برگزار شد که به معرفی این شهدا و برخی از فعالیت های حوزه های قرآنی می پرداخت. امیدواریم که با تاسی از این شهدای بزرگوار بتوانیم سبک زندگی قرآنی و اسلامی آنها را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم.
مسئول قرآن و عترت سازمان بسیج تهران تصریح کرد: با توجه به پیش بینی هایی که ستاد برگزاری مسابقات و همکاران ما در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه داشتند، بالاخره بعد از ۴۰ سال انتظار می رفت که از تجربیات برگزاری این مسابقات استفاده شود. ضمن اینکه مسابقات بین المللی قرآن امسال هم در سطح بزرگسالان و هم در سطح دانش آموزی نسبت به دوره های قبل از سطح کیفی بهتری برخوردار بود.
وی با اشاره به نقش برگزاری مسابقات قرآن در ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه اذعان کرد: با توجه به جریان سازی که مسابقات قرآنی ایجاد می کنند، فضای جامعه تا حدودی مزین به عطر و بوی قرآن می شود بر همین اساس است که مردم به سمت قرآن سوق پیدا می کنند در واقع مقدمات کار فراهم می شود و بعد از آن، این مراکز و نهادهای دولتی و مردمی هستند که باید از این فضای به وجود آمده، جهت آموزش مفاهیم قرآنی برای مردم نهایت استفاده را کنند. لذا بعد از این اقبال عمومی برای شنیدن قرآن و فعالیت های قرآنی در صورتی که ما نتوانیم نیازهای مردم را در این حوزه به خوبی برطرف نماییم در واقع این مسابقات نیز اثر خود را از دست خواهد داد.
دکتر قربانی با بیان اینکه مهمترین دستاورد مسابقات قرآن ایجاد تشنگی برای عموم مردم در جهت زمینه سازی برای انس با قرآن است، افزود: بنابراین نیاز است، فعالیت های مختلف اعم از فعالیت های عمومی، تخصصی، هنری، مطالعاتی و آموزشی برای قشر دانشگاهی، دانش آموزی و عموم مردم توسط دستگاه ها و نهادهای مربوطه انجام شود تا بتوانیم به آن فرهنگ ناب قرآنی که عرض کردم شامل فرهنگ خدمت به مردم، ایثار، مقاومت، دفاع از مظلوم، وجدان کاری و اخلاق مداری در قرآن است دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه تک تک آیات قرآن سرشار از مکارم اخلاق است، بیان کرد: این مهم باید در جامعه گسترش یابد. اگر این امر در جامعه ترویج و توسعه یافت، آن زمان می توانیم ادعا کنیم که این مسابقات تاثیر داشته و دستگاه های مختلف توانستند از این فضاسازی در جهت رشد فرهنگ و سبک زندگی قرآن در جامعه استفاده کنند.
نظر شما