به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، یکی از سیاست های محوری دولت مردمی توجه به فرهنگ و هنر و توسعه عدالت فرهنگی و هنری در تمام مناطق کشور به ویژه نقاط محروم و دسترسی این مناطق به امکانات همانند مناطق برخوردار است، در راستای همین رویکرد عدالت محور دولت سیزدهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نهاد متولی امر فرهنگ و هنر در راستای تمام امکانات و منابع خود را بسیج کرد تا بتواند به این مهم دست یابد، حال که در واپسین روزهای سال ۱۴۰۲ قرار داریم، مروری کرده این بر عملکرد یک سال گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تحقق این هدف.
در نگاهی به کارنامه وزارت ارشاد می بینیم در این سال کارنامهاش به لحاظ کمی و کیفی موفقی بوده است و نمره قابل قبولی دارد. باید یاد آور شد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از همان آغاز سال ۱۴۰۲ برنامههای متنوع و متکثری را در حوزه های فرهنگ و هنر برنامه ریزی کرد و اجرای آن را در دستور کار خود قرار داد؛ آنچه در برنامه های مدون وزارتخانه برای این سال پیش بینی شده بود استفاده از تمام ظرفیت های بخش های مختلف فرهنگ و هنر با بهره گیری از دستاوردها و تجربیات موفق آنها در سال های گذشته بود.
سال ۱۴۰۲ برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سال پررونقی در تعداد برنامه های اجرایی در حوزه فرهنگ و هنر بود، برنامه های پربار و متنوع این وزارتخانه در فروردین ماه با برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن آغاز شد و سپس در اردیبهشت ماه با نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ادامه یافت نمایشگاهی پر رونق که علاقمندان به کتاب را یکبار دیگر به بازدید از این نمایشگاه کشاند.
علاوه بر برپایی نمایشگاه های متعدد فرهنگی و هنری توسعه سالن های سینما و کتابخانه ها در دستور کار وزارتخانه بود و در حدود ۲۴۰ سالن به تعداد سال افزوده و از طرفی چندین مرکر کتابخانه ای بزرگ در مراکز استان ها افتتاح شد و کتابخانه های سیار و سینمای سیار در مناطق محروم خدماتی را به مردم ارائه دادند.
یکی از برنامه های خوب وزارت ارشاد دولت مردمی توجه به معیشت، مسکن و بیمه هنرمندان از طریق صندوق اعتباری هنر بود، در همین راستا در تفاهم نامه ای با وزارت مسکن، راه و شهرسازی شهرک هنر برای هنرمندان راه اندازی شد.
در سال جاری که واپسین روزهای آن را سپری می کنیم، جشنواره های فرهنگی و هنری متعدد، پررونق و بانشاط برگزار شدند؛ جشنواره هایی که به لحاظ فراگیری ۳۰ استان کشور را درگیر خود کرده بودند؛ چنان که جشنواره های فجر انقلاب در رشته های مختلف اعم از فیلم، موسیقی، نمایشی، تجسمی، مد و لباس امسال باشکوه تر از سال های پیش برگزار شدند.
وزارت فرهنگ در اقدامی مهم نمایشگاه مطبوعات را پس از یک وقفه شش ساله برگزار کرد نمایشگاهی که نشان داد سیاست های وزارت ارشاد نه تنها در حوزه فرهنگ و هنر بلکه در حوزه رسانه ای نیز تاثیر گزار بوده است.
از جمله مهمترین برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۴۰۲ تدوین اسناد بالادستی سینما، موسیقی، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسسات تک منظوره و چندمنظوره فرهنگی و هنری بود که در این میان سند ملی موسیقی جمهوری اسلامی ایران از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و از سوی رییس جمهور ابلاغ شد.
راهبرد وزارت فرهنگو ارشاد اسلامی به عنوان نهاد متولی امر فرهنگ و هنر در پیشبرد اهداف و برنامه های اجرایی ایجاد تعامل و همدلی میان اهالی فرهنگ و هنر و رسانه با بخش های تخصصی بود و در این راه توانست صاحبان اندیشه در حوزه ادبیات، سینما، تئاتر، نمایش، موسیقی و هنرهای تجسمی را با خود همراه و همگام سازد.
نظر شما