به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، نشست خبری تشریح ویژه برنامه «ضیافت الهی» و «آرامش بهاری» در سازمان اوقاف و امور خیریه صبح امروز (۲۶ اسفند ماه) برگزار شد.
در این نشست، حجت الاسلام «غلامرضا عادل» با اشاره به اینکه ویژه برنامه ضیافت الهی و آرامش بهاری در بیش از دو هزار و ۲۰۰ بقعه و امامزاده کشور برگزار می شود، گفت: برنامه لحظه تحویل سال نو در یک هزار بقعه بعد از نماز صبح برگزار می شود و پیش بینی می کنیم که یک میلیون نفر در این برنامه شرکت کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به حضور یک هزار و ۶۴۴ مبلغ از استان قم و نیز مبلغ بومی در امامزادگان و بقاع متبرکه بیان کرد: پیش بینی ما این است که ۱۵ میلیون نفر در برنامه آرامش بهاری در ایام نوروز در امامزادگان حضور داشته باشند، ضمن اینکه در ۴۲۵ بقعه متبرکه ظرفیت اسکان برای زائران فراهم شده است و ۴۰۰ هزار زائر هر شب می توانند در این اماکن اسکان داشته باشند.
وی از طراحی اپلیکیشن به منظور رزرو زائرسراهای بقاع های متبرکه برای میهمانان نوروزی خبر داد و گفت: در دو هزار بقعه و امامزاده اقامه نماز جماعت در سه نوبت انجام خواهد شد.
برپایی مراسم مناجات خوانی و دعاخوانی در یک هزار ۴۲۰ بقعه
وی ادامه داد: همچنین ۷۰۰ بقعه همزمان با ماه مبارک رمضان مراسم ترتیل خوانی خواهند داشت و کرسی های تفسیر نیز در ۷۶۰ بقعه کشور برگزار می شود؛ ضمن اینکه برنامه محفل انس با قرآن کریم و برپایی سفره های افطاری ساده و برپایی مراسم مناجات خوانی و دعاخوانی در یک هزار و ۴۲۰ بقعه انجام خواهد شد.
حجت الاسلام عادل از برگزاری مراسم غبارروبی بقاع متبرکه در آستانه سال نو در یک هزار و ۱۰۰ بقعه و امامزاده خبر داد و گفت: نماز عید سعید فطر نیز در۱۳۰ بقعه در سطح کشور برگزار می شود.
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری پخش زنده جزءخوانی قرآن کریم در امامزاده هلال خبر داد و افزود: مسابقه حفظ قرآن کریم نیز به صورت روزانه در امامزاده پنج تن برگزار می شود.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ گفت: سازمان اوقاف در حوزه اطلاع رسانی همواره پیشگام بوده است و در این راستا در سال گذشته در برنامه های رادیویی و تلویزیونی عملکرد و برنامه های این سازمان اطلاع رسانی شد، به گونه ای که ۴۱ هزار دقیقه فیلم برداری و نیز دو هزار دقیقه برنامه، ۸۷ کلیپ در فضای مجازی، ۵۰۰ عکس نوشته و تعداد ۲۸۸ خبر با چهار میلیون بازدیدکننده در حوزه اطلاع رسانی صورت گرفته است.
اطلاع رسانی گسترده از برنامه های وقف در رسانه ها
وی ادامه داد: همچنین ۹۷۵ خبر تولید و در رسانه ها منتشر شده است و ۹۰۵ خبر در سایت این سازمان درج شده است. علاوه بر این ۹ نشست در ستاد و ۳۶۱ مورد مصاحبه در استان ها تهیه و ۹ هزار و ۹۰۰ خبر تولید که ۳۰ هزار مورد بازتاب خبری داشته اند؛ ضمن اینک یک هزار برنامه کلیپ عملکرد استانی تولید شده است.
وی یکی از حوزه های مهم مربوط به موقوفات را حفظ و نگهداری و تعامل با اقشار مختلف دانست که در معاونت اوقافی و تبلیغ به این موضوعات رسیدگی می شود و افزود: در حوزه حقوقی بیش از ۱۵ هزار پرونده وجود دارد که ۷۶۰ پرونده اولویت شاخص دارند و ۱۰۰ پرونده منتهی به نفع موقوفات شد و تعداد پرونده هایی که بر علیه موقوفات بوده نیز ۱۶۴ پرونده بوده است و ۱۶ هزار سند تک برگ در سال گذشته برای موقوفات صادر شده و اجازه رقبات نیز ۱۷۰ هزار سند بوده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه راهبرد سازمان را استفاده از ظرفیت امینان در مدیریت موقوفات دانست و خاطرنشان کرد: در راستای سیاست چابک سازی و رویکرد تصدی گری و افزایش نقش نظارتی و نیز شکوفایی و افزایش بهره وری موقوفات استفاده از ظرفیت امینان در موقوفات استفاده شد.
وی خاطرنشان کرد: طی سه سال ۷۲۰ بلوک موقوفات دسته بندی شدند و یک هزار و ۴۰۰ نفر امین در بلوک ها در حال فعالیت به صورت تک نفره و امنا هستند و برای امنای موقوفات بیش از ۵۰ کارگاه آموزشی و ۱۵ هزار ساعت برگزار شد.
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه رویکرد اقتصادی اوقاف و نیز تشکیل کمیسیون سرمایه گذاری به عنوان یکی از برنامه های مورد توجه در این سازمان، تصریح کرد: در این راستا در این کمیسیون ۱۳۰ جلسه برگزار کرد که بیش از ۷۰۰ مصوبه داشته است. همچنین ۱۷ هزار میلیارد همت سرمایه گذاری صورت گرفته است.
وی ادامه داد: ۶۵ درصد اعتبارات برای سرمایه گذاری از محل منابع بقاع و بقیه به صورت مشارکتی بوده است و بیشترین سرمایه گذاری نیز با کاربری تجاری و غیر عمرانی در حوزه کشاورزی زمینه تولید و اشتغال را فراهم نموده اند.
احداث ۱۶۰ نیروگاه خورشیدی
حجت الاسلام عادل با اشاره به اینکه در حوزه انرژی خورشیدی ۱۶ استان دارای نیروگاه خورشیدی هستند، گفت: در ۱۶۰ نقطه این نیروگاه ها احداث شده که دارای درآمد شده اند و شش نیروگاه نیز در حال ساخت است که ظرفیت کل نیروگاه ها بیش از شش مگاوات ساعت ظرفیت تولید است.
وی با اشاره به اینکه یکی از طرح های دولت کاشت یک میلیارد اصله درخت است، تصریح کرد: ۱۶۵ هزار اصله درخت نیز به همت این سازمان کاشته شد و در عرصه دانش بنیان نیز ۱۹ شرکت کارشان به مرحله اجرا رسیده و به چرخه وارد شده اند.
وی شرکت های توسعه فناوری نافع ماندگار، پترو ماندگار سپهر، پیرامون طرح های نفتی، کشاورزی و دام زرین پیرامون تولید کشاورزی، قطعات الکترونیکی مخابرات، فناوری پرتو نگار پایا، فناوران طپش، فناوران ماندگار در حوزه تهیه باند سلول های جنینی، دانش سلامت کوثر را از جمله شرکت های دانش بنیان نام برد.
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه در پروژه های عمرانی در سال ۱۴۰۲ در بیش از ۷۰۰ بقعه فعالیت حفظ و بازسازی انجام شده است، ابراز کرد: این فعالیت ها با اعتباری بالغ بر ۳۴۸ میلیارد تومان صورت گرفته و در حوزه موقوفات در بخش تعمیر و احداث پروژه هستند.
نگهداری از یک هزار یتیم در ۲۵ مرکز
وی یکی دیگر از رویکردهای این سازمان را احیا و راه اندازی مراکز درمانی خیریه دانست و گفت: بیش از ۴۰۰ درمانگاه و ۵۰۰ مرکز بهداشت در حال فعالیت هستند و بیش از ۷۰ زمین نیز برای مراکز درمانی وقف شده است، ضمن اینکه ۲۵ مرکز نگهداری ایتام بیش از یک هزار یتیم را نگهداری می کنند.
حجت الاسلام عادل کمک به ازدواج زوج های در شرف ازدواج را در قالب طرح پیوند آسمانی را از دیگر برنامه های مورد توجه نام برد و گفت: سه هزار و ۳۴۰ زوج امسال مورد حمایت قرار گرفتند و چهار هزار و ۲۸۲ زندانی غیر عمد از سال ۹۹ تاکنون با کمکی به ارزش ۳۲ میلیارد تومان آزاد شدند.
حمایت از ۱۱۰ هیأت شاخص
وی اجرای طرح «شمیم حسینی»و حمایت از ۱۱۰ هیأت مذهبی شاخص، برپایی ۳۶۱ موکب در اربعین حسینی، اجرای طرح میقات الرضا در پنج استان را از دیگر برنامه های مورد توجه در سال ۱۴۰۲ دانست و خاطرنشان کرد: طرح قرار دوازدهم با هدف کمک به محرومین در سال ۱۴۰۲ اجرا شد و ۳۲۱ هزار بسته معیشتی میان محرومان توزیع گردید. علاوه بر آن ۱۴ هزار جلد کتاب مذهبی و اهدای چادر و ملزومات حجاب نیز در دستور کار قرار گرفت. همچنین در قالب طرح مهر تحصیلی، ۲۵ هزار بسته لوازم التحریر میان دانش آموزان محروم توزیع گردید و طرح زائران رضوی برای کسانی که توفیق زیارت بارگاه رضوی را نداشته اند، انجام شد و ۵۹۳ خانواده به مشهد مقدس اعزام شدند.
آموزش شش هزار نفر در قالب طرح شمیم خدمت
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین به اجرای طرح «شمیم خدمت» با هدف آموزش مشاغل خانگی برای زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: در قالب این طرح برای شش هزار نفر در ۹۰ شهرستان دوره برگزار شد و ۱۳۹۷ بقعه مراکز افق شان مورد ساماندهی قرار گرفت.
نظر شما