به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ یکی از ویژه برنامه های مسجد امام حسین خیابان والفجر مناجات های سحرگاهی است؛ این ویژه برنامه شامل شرح مناجات خمس عشر امام سجاد علیه السلام و قرائت فرازهایی از دعای ابوحمزه است.
حجت الاسلام مهدی دسترنج، امام جماعت مسجد در این باره با بیان اینکه امام سجاد علیه السلام برای ۱۵ گروه مختلف(توبه کنندگان، ترسیدگان، امیدواران، دلدادگان، شاکران، فرمانبران، ارادتمندان، دوستداران، توسل کنندگان، نیازمندان، عارفان، یادکنندگان، پناهجویان و پارسایان) مناجات های ۱۵ گانه دارند؛ افزود: اولین مناجات مختص توبه کنندگان است
وی گناه را باعث ذلت و خواری، بیچارگی، زمینگیر شدن، دل مُردگی انسان دانست و گفت: توبه؛ اولین قدم در مسیر سیر و سلوک الی الله است که قلب را احیا کرده و به انسان حیات می دهد و نوعی از خضوع و تواضع در برابر خداوند است.
حجت الاسلام دسترنج ادامه داد: انسان به توبه ای از جانب خدا نیاز دارد و بازگشت خدا یعنی توجه به بنده و رو کردن به او پس از روی گرداندن است زیرا هیچکس جز خداوند نمی تواند گناهان انسان را جبران کند.
وی همچنین با اشاره به مناجات خائفین بر توجه توأمان انسان به خوف و رجا از پروردگار تأکید و بیان کرد: انسان نباید نسبت به اعمال خود آسوده خاطر باشد زیرا انسانِ دارای عُجب و غرور از کمال باز می ماند.
امام جماعت مسجد امام حسین علیه السلام خیابان والفجر کرمان عُجب و غرور را یکی از آفات سیرو سلوک است که اتفاقاً افراد اهل دعا و مسجد و... بیشتر در معرض خطر ابتلا به آن قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: کسی که دچار عجب و غرور است و اعمال خود را زیاد حساب می کند، با کوچکترین ضربه سقوط می کند و عجب در روایات ما به شدت مذمت شده است زیرا اعمال انسان را از بین می برد.
حجت الاسلام دسترنج چاره عجب را بر اساس معارف دینی، «خوف» دانست و آن را مانع از گرفتار شدن به عجب خواند و هشدار داد: اگر کسی عبادت جن و انس را هم انجام داده باشد ممکن است با یک ریا، شرک و ... آن را باطل کند.
وی اظهار کرد: نه فقط در مناجات خائفین که در همه ادعیه اعم ازابوحمزه، عرفه، کمیل، مناجات شعبانیه و... بخش عمده ای درباره خوف است لذا از طریق مناجات به ما یاد دادند انسان اهل خوف باشد و خیال او نسبت به عبادات خود راحت نباشد.
نظر شما