افطار پای سفره مولا در مسجد و کانون شهدای روستای تکه نهاوند

سهرابی گفت: یکی از سنت های قدیمی در روستای تکه نهاوند افطاری است که همزمان با سالروز ضربت خوردن امام علی(ع) در ۱۹ و شب ۲۱ و ۲۳ ماه رمضان در مسجد سید الشهدا و کانون شهدای تکه به همت خیرین و اعضای کانون انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبستان از همدان، مردم روستای سرسبز و شهید پرور۸۵۰ نفری تکه نهاوند رمضان را ماه میهمانی و عاشقی با خدا می دانند و با آداب و رسوم مخصوص خود زبان ضد خاص و عام در این شهرستان هستند.

روستای تکه در ۸ کیلومتری جنوب غربی بخش مرکزی نهاوند به سمت جاده بروجرد واقع شده این روستا حلقه اتصال چندین روستا است و شغل اصلی مردم روستا کشاورزی، باغداری، دامداری، و ...است.

روستای تکه در بخش مرکزی با تقدیم سه شهید نخبه در عرصه های ورزشی،   بسیج و فرماندهی جنگ و ده ها آزاده، ایثارگر و جوانان ورزشکار ملی پوش و فعالیت گسترده در عرصه جنگ نرم و فضای مجازی یکی از روستاهای پیشرو در انقلاب و دفاع مقدس است  و مردم روستا ولایت مدار و مقید به رعایت مناسبت های ملی و مذهبی است.

علی سهرابی درگفت‌وگو با خبرنکار شبستان در خصوص رسم و رسوم ماه مبارک رمضان در روستای تکه  گفت: یکی از بهترین رسومات این مردم به پیشواز رفتن ماه مبارک رمضان برپایی نماز جماعت در ۳ نوبت جزءخوانی قرآن کمک به افراد فقیر و بی بضاعت و ده ها برنامه دیگر است که شور ونشاط خاصی را به این روستا می دهد.

مدیر کانون فرهنگی و هنری شهدای تکه افزود: بر اساس رسوم و آئین گرامیداشت پیشواز از ماه مبارک رمضان از یک هفته مانده به شروع ماه مبارک شستشوی تمامی فرش‌های مسجد به صورت دسته جمعی در کنار رودخانه در پایین روستا انجام  می شود سپس نوبت به غبارروبی مسجد و مرتب کردن کتب و قرآن‌های کتابخانه و کانون فرهنگی و هنری می رسد.

افطار پای سفره مولا در مسجد و کانون شهدای روستای تکه نهاوند

 وی بیان کرد: در این مراسم که بیشتر خانمها به همراه آقایان شرکت دارند یک هفته مانده به ماه مبارک رمضان دست به کار می شوند و همان طور که خودشان برای تزکیه نفس و پاک کردن روح وجسم شان  به استقبال این ماه می روند مسجد محل شان نیز تمیز و پاکیزه شود همه مردم چه زن و چه مردم در این کار با همدیگر همکاری می کنند تا این کار به خوبی انجام  گیرد وثوابی از این کار نصیب شان شود.

مردم روستا به استقبال روحانی می روند

 سهرابی با بیانم اینکه هیئت امنای مسجد به همراه جمعی از افراد مسن و جوانان به اداره تبلیغات اسلامی رفته و برای انتخاب روحانی در جلسه‌ای شرکت می‌کنند افزود: یک روز مانده به شروع ماه مبارک رمضان با مراجعه به این اداره به استقبال روحانی جهت حضور در روستا می آیند و او را به خانه ای که از قبل آماده شده برده که روحانی روستا برای مدت یک ماه در ماه رمضان در آنجا مستقر شود.

 وی ادامه داد: بانوان و جوانان و نوجوانان به همراه والدین خود در طی سال و بخصوص ماه مبارک رمضان جلسه قرائت و ختم قرآن بر گزار می کنند این کار در حدود ۳ دهه است که انجام می شود و هر سال از سال قبل طرفداران بیشتری پیدا می کند و در کنار جلسه های ختم قرآن سیره و زندگی نامه پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) و چهارده معصوم (س) و احکام دینی به صورت پرسش و پاسخ  در این جلسات  مطرح و به بهترین ها جوایزی اهدا می‌شود.

در شب ۱۵ رمضان مراسم جشن امام حسن مجتبی (ع) در مسجد برپا است

افطار پای سفره مولا در مسجد و کانون شهدای روستای تکه نهاوند

وی گفت: در شب پانزدهم این ماه که مصادف با ولات امام حسن مجتبی (ع) است مردم روستا با کمک همدیگر در مسجد مراسم جشنی برپا می‌کنند تا با این کار در کنار هم دیگر تا از این سفره الهی که در این ماه که ماه مهمانی خداوند متعال است پهن شده استفاده وثوابی ببرند پول این جشن را بیشتر مردم وخیران روستا می دهند.

مدیر کانون فرهنگی و هنری شهدای تکه افزود: در شب های قدر که جایگاه خاص خودش را دارد شب های نوزدهم، ‌بیست یکم و بیست سوم  نمازمغرب و عشاء که خوانده می شود بعد از آن از ساعت ده و نیم شب مراسم احیاء شروع تا سحر ادامه دارد.

وی بیان کرد: در شب شهادت حضرت علی (ع) خیران ومردم روستا بیش از یک هزار و ۵۰۰  نفر از مردم روستا و روستاهای همجوار را افطاری می دهند.

سهرابی با اشاره به اینکه مسجد امام حسین(ع) روستای تکیه یکی از مساجد قدیمی روستا است افزود: در سال ۱۳۸۸ کانون فرهنگی و هنری شهدای روستا در این مسجد تشکیل شد و در حال حاضر یکی از فعالترین و پویاترین کانون‌های فرهنگی و هنری استان همدان و کشور است که در همه مناسبت‌ها و ایام سال برنامه های فرهنگی و مذهبی را دارد.

افطار پای سفره مولا در مسجد و کانون شهدای روستای تکه نهاوند

وی با بیان اینکه کانون روستای تکه در ایام ماه مبارک رمضان نیز برنامه‌های مختلفی را داشته گفت: برگزاری مراسم روزانه جزءخوانی ویژه برادران و خواهران در این روستا در حال انجام است.

 مدیر کانون فرهنگی و هنری شهدای تکه همچنین افطاری‌های ساده با پذیرایی نان و کلوچه محلی را از دیگر برنامه‌های این ایام برشمرد و تصریح کرد: توزیع بسته‌های معیشتی، بسته‌های گوشت و وایز نقدی به حساب خانواده‌های نیازمند با همراهی خیرین از دیگر اقدامات در ماه رمضان امسال در کانون بوده است.

وی برگزاری مسابقات ورزشی جام رمضان برای جوانان و نوجوانان را دیگر برنامه‌ها برشمرد و گفت: یکی از اقدامات ارزشمندی که در راستای حمایت از نیازمندان انجام شده طرحی با عنوان «هدیه اموات» است که از سوی خانواده متوفیان هزینه‌ها و خیرات به مسجد و کانون اهدا و در راستای آبادانی روستا، برنامه‌های فرهنگی و برگزاری مسابقات در کانون هزینه می‌شود.

افطار پای سفره مولا در مسجد و کانون شهدای روستای تکه نهاوند

سهرابی در ادامه از برگزاری سنت قدیمی افطاری لیالی قدر در مسجد و کانون خبر داد و ابراز داشت: این سنت قدیمی که همزمان با سالروز ضربت خوردن امام علی(ع) در ۱۹ و شب ۲۱و ۲۳ ماه رمضان در مسجد سید الشهدا و کانون شهدای تکه به همت خیرین و اعضای کانون انجام می‌شود حدود ۵۰ سال قدمت دارد.

 وی خاطرنشان کرد: این افطاری امسال به بیش از ۳ هزار نفر رسیده و مظاهر سهرابی یکی از خیرین این روستا است که امسال ۱۱۰ میلیون تومان برای این افطاری هزینه کرده است.

افطار پای سفره مولا در مسجد و کانون شهدای روستای تکه نهاوند

فاطمه رحمتی

کد خبر 1756700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha