به گزارش خبرگزاری شبستان، شبیر فیروزیان در ابتدای مراسم انعقاد تفاهمنامه مشترک سازمان نهضت سوادآموزی و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در معاونت قرآن و عترت برگزار شد گفت: در دههٔ ۶۰ موج قرآنی گستردهای در کشور اتفاق افتاد و بعد از آن بنا به اتفاقاتی دچار نوسان گردید و به لطف خداوند این موج در عصر حاضر دوباره در حال شکلگیری است و جای بسی خشنودی است که تمام سازمانهای مردمنهاد چون نهضت سوادآموزی قدم در ماندگاری آن برداشته و از این جریان بهرهبرداری به نحو مطلوب مینماید.
سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز خرسندی از فعالیت مشترک با سازمان نهضت سوادآموزی تصریح کرد: این معاونت میکوشد با پایبندی به تعهدات این تفاهمنامه در جهت معرفی افراد علاقهمند، روحانیون، مبلغان، معلمان مربیان و مدرسان قرآن، فعالان فرهنگی داوطلب و خیرین جهت بهرهگیری از توانمندیهای آنها بهویژه در امر شناسایی، جذب نگه داشت و آموزش سواد به جامعه هدف همکاری لازم را با سازمان نهضت سواد آموزی داشته باشد و در راه تحقق اهداف وتوافقات مشترک با درایت و برنامه ریزی به نتیجه مطلوب دستیابد.
وی افزود: راهبری و کمک در تبلیغ و ترویج و حمایتهای ستادی از دفاتر استانی و همچنین نظارت کلان بر عملکرد آنها در این معاونت انجام خواهد گرفت.
شبیر فیروزیان بیان کرد: تشکیل کمیته های راهبری و عملیاتی، انتخاب و سازماندهی افراد واجدالشرایط و صدور ابلاغ برای آنان جهت فعالیت در واحدهای زیر مجموعه، برنامهریزی جهت توانمندسازی، نظارت وارزیابی مستمر برحسن اجرای برنامه ها و تهیه و تولید محتواهای تبلیغی،ترویجی و فرهنگی ویژه گروه هدف با رویکرد مفاهیم قرآنی از جمله فعالیتهای این مدیریت در تحقق اهداف تفاهمنامه می باشد.
در ادامه رئیس سازمان نهضت سوادآموزی موضوع انعقاد این تفاهمنامه را شناسایی و تهیه بانک اطلاعات افراد باسواد قرآنی فاقد مدرک تحصیلی و بیسوادان علاقهمند به باسوادی از مسیر قرآنآموزی و جذب آنان باهدف باسوادی عنوان نمود.
علیرضا عبدی گفت: از جمله اهداف این تفاهمنامه تنوعبخشی به روشهای سوادآموزی از مسیر قرآنآموزی و توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه و جلب مشارکت و همافزایی فعالان و خیرین قرآنی و استفاده از ظرفیت تشکلهای مردمنهاد در کاهش بیسوادان کشور میباشد.
معاون وزیر آموزشوپرورش با اشاره به روش مکتبخانهای و کاربردهای این نوع آموزش در زمانهای گذشته دررابطهبا طرح سواد قرآنی بیان کرد: یکی از مسائلی که ریشه در فرهنگ ما دارد و مورد غفلت واقع شده، موضوع سواد قرآنی است. سوادی که با آموزش قرآن انتقال پیدا میکرد و گوشهای از این فرهنگ، یادگیری مهارت خواندن و نوشتن بود.
وی ادامه داد: افراد بسیاری را در سنین مختلف داریم که تا کنون شرایط استفاده از فضای مدرسه برایشان مقدور نگردیده است؛ ولی از مسیر قرآن، خواندن و نوشتن را آموختهاند بسیاری از این افراد موفق به دریافت مدرک تحصیلی نشدهاند و به همین دلیل سالها مسیر رشد آنها مسدود مانده است. با اجرای این طرح سازمان نهضت سوادآموزی میکوشد تا افرادی که سواد قرآنی دارند شناسایی شوند و بر مبنای توانمندیهایی که دارند مدرک تحصیلی دریافت نموده تا بتوانند در مقاطع بالاتر تحصیل کنند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اظهار کرد: مورد دیگر در اجرای سواد قرآنی برای افرادی است که بنا به هر دلیلی تمایل دارند از طریقی غیر از مسیرهای رسمی موجود، آموزش ببینند.
وی افزود: نیاز به اجرای این طرح از مراجعه افرادی شکلگرفته است که متقاضی یادگیری سواد هستند اما نمیخواهند بهصورت کلاسی درس بخوانند؛ زیرا فقط تمایل دارند؛ قرآن و دعا خواندن را یاد بگیرند؛ بنابراین سواد قرآنی یک ظرفیت است که برای این افراد فراهم میآید و افراد داوطلب میتواند از این مسیر باسواد شود و مدرک تحصیلی دریافت کنند. علاوه بر این با ارائه مدرک تحصیلی مسیر پیشرفت در حوزه دانش برای این افراد هموار میشود.
علیرضا عبدی در پایان مراسم انعقاد این تفاهمنامه گفت: امید است با اجرای توافقات مشترک گام بزرگی در جهت اهداف هر دو سازمان برداشته شود.
شایان ذکر است؛ این تفاهمنامه مشتمل بر ۷ ماده و در دو نسخه تنظیم و در تاریخ ۰۴/۰۲/۱۴۰۳/ به امضاء طرفین رسید و مدت و زمان اعتبار این تفاهمنامه به مدت ۲ سال است که در صورت توافق طرفین، قابلتمدید است.
نظر شما