به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حسنعلی حبیبپور امروز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با اعلام این خبر افزود: ساباط ورودی به این خانه تاریخی که هم اینک مجموعه اداری میراث فرهنگی و هم پایگاه تاریخی شهر سبزوار در آن قرار دارد، وضعیت خطرناک و ناهنجاری داشت که مورد اعتراض ارباب رجوع و همسایگان قرار داشت.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سبزوار تصریح کرد: وجود باغچهها و فضای سبز فراوان پیرامون این دالان و نیز پایین بودن سطح آن نسبت به حیاطهای پیرامون، سبب بروز رطوبت فراوانی در دیوارهای دالان و از بین رفتن مصالح دیوارها شده بود.
حبیب پور ادامه داد: با پیگیریهای فراوان از طریق اداره کل میراث فرهنگی استان از ابتدای این ماه مرمت دیوارهای کف و سقف دالان به روش صندوقه کردن دیوارها و اجرای دیوار کاذب با فاصله از دیوار خشتی اصلی آغاز شده تا هم داغ رطوبت و اضمحلال اندود و مصالح در بدنه از بین برود و هم دیوارهای خشتی و اصلی بنا تنفس و تبخیر رطوبت را داشته باشند.
وی گفت: بدین ترتیب هم رطوبت ناشی از بارندگی و آبیاری باغچهها به دیوارهای کاذب که در دید ارباب رجوع هستند و چهره و منظر زشت و ناپسند دیوارها از بین میرود و هم شالوده اصلی اثر امکان تنفس و تبخیر رطوبت را خواهد داشت.
سبزوار از شهرهای تاریخی و فرهنگی استان خراسان رضوی است که با بیش از ۱۰۰ اثر، ۶ موزه، جاذبههای طبیعی کوهستانی و کویری، بقاع متبرکه و تولید ۱۵ نوع صنایع دستی و سنتی ظرفیت قابل توجهی در عرصه گردشگری دارد.
مجموعه تاریخی زعفرانیه، مساجد پامنار و جامع، آرامگاه های حکیم حاج ملاهادی سبزواری و ملاحسین واعظ کاشفی، مناره تاریخی خسروگرد و مصلای تاریخی بخشی از مکان های دیدنی سبزوار هستند.
سبزوار در فاصله ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما