خبرگزاری شبستان، گروه دین و اندیشه، حجت الاسلام والمسلمین جوانبخت با اشاره به اینکه پیشینه وقف در راستای گرهگشایی از مشکلات مردم بوده است، گفت: در کنار خمس و زکات که دین اسلام با خود به همراه آورد، آثار و برکات بسیاری برای حل مشکلات عموم جامعه دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان غربی افزود: اگر به این احکام و منویات دینی و اقتصادی اسلام عمل میشد، شاهد بسیاری از پیشرفتها و همچنین کاهش مشکلات و مسائل اقتصادی جامعه میبودیم.
وی یادآور شد: نهاد وقف به عنوان ابزار کمکی و سنت حسنه که توسط پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) نهادینه و در جوامع اسلامی گسترش یافت، از دیرباز نفس خود را در کاهش فقر و افرایش ثروت ایفا کرده است.
حجتالاسلام جوانبخت ادامه داد: به تعبیر مقام معظم رهبری بسیاری از کاروانسراها و آب انبارها بر اساس نیازهای زمان خود بود و توسط واقفان خیراندیش وقف شده است؛ بهترین وقف به تعبیر مقام معظم رهبری وقفی است که بر اساس نیازهای زمانه وقف شده باشد.
وی عنوان کرد: در مرحله اول نقش وقف با توجه به نیاز روزمره بهتر میتواند به مردم و رفع نیازهای آنها کمک کند؛ حمایت از شرکتهای دانشبنیان و کمک به آنها یکی از مصادیق عینی وقف است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی تصریح کرد: نهاد وقف هم امروز به عنوان ابزار کمکی دولت و نظام در راستای کاهش مشکلات عمومی مردم ایفای نقش دارد؛ بر اساس آمار سازمان اوقاف بیش از هشت هزار بقاع متبرکه و امامزاده در کشور وجود دارد که حداقل در سه هزار امامزاده شاخص نیز برنامههای فاخر ملی اجرا میشود.
حجتالاسلام جوانبخت اضافه کرد: شبکه بزرگ و گسترده اجتماعی در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه قرار دارد و میتوان از ظرفیت امامزادگان شاخص استفاده و برای حل مشکلات مختلف اجتماعی جریانسازی و موج ایجاد کند.
وی اظهار کرد: برخی امامزادگان محور گسترش شهرنشینی بودند به این دلیل که مردم به آنها ارادت داشتند و امامزادگان در واقع محور معماری و شهرسازی بودند؛ بیان متبرکه و امامزادگان در حال حاضر نیز باید محوری برای حل مشکلات عموم مردم باشند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی عنوان کرد: به تدریج شاهد تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص تبدیل بقاع متبرکه به قطبهای فرهنگی و اجتماعی هستیم.
حجتالاسلام جوانبخت یادآور شد: نهاد وقف به صدر اسلام و زمان پیامبر اکرم (ص) برمی گردد و حتی بر اساس گفتههای مورخان در زمان خود پیامبر (ص) نیز به صورتی گسترده شد که کمتر صحابهای در آن زمان وجود داشته که وقف نداشته باشد.
نظر شما