به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیتالله سید احمد علمالهدی امروز در نشستی که با حضور جمعی از مدیران و اساتید دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: بسیاری از افراد شاخص، چهرههای علمی و مکتب دارهایی که توانستند بنیانگذار خیلی از مسائل علمی در حوزههای مختلف باشند، تربیتیافته دانشگاه فردوسی مشهد مقدس بودند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ذخایر علمی خوبی چه در عرصه اساتید و چه در عرصه دانشآموختگان در دانشگاه فردوسی وجود دارد، افزود: خوشبختانه جایگاه این دانشگاه از نظر ذخایر علمی در بین دانشگاههای مادر کشور بسیار خوب است اما مسئلهای که امروز دانشگاه فردوسی با آن مواجه است، مربوط به معرفی و اثرگذاری شایسته و متناسب با این ذخایر ارزشمندِ خود در کشور و جامعه است.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی ادامه داد: دانشگاه فردوسی برای پیدا کردن مشتری و مخاطب مورد نظر خود باید ابتدا خود را به جامعه معرفی کرده و سپس توانمندیهایش را به اثبات برساند، این توقع که مردم یا نهادهای دیگر باید به سراغ جامعه علمی این دانشگاه بیایند، کاملاً اشتباه است.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه فردوسی باید در موقعیتهای مختلف آثار وجودی و اثرگذاری را از خود به ثبت برساند، گفت: اینکه شما عزیزان فرض کنید چون در برخی از رشتهها ذخایر علمی و فناوریهای بسیاری دارید، پس باید فلان دستگاه به دنبال شما بیایند تا از این امکانات و فرآوردههای علمی استفاده کنند، فکر درستی نیست.
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه اساتید دانشکدهها باید نمونهای از فعالیتهای خود را در رشتههای مختلف به جامعه هدف نشان دهند تا مخاطب و مشتری خود را پیدا کنند، اضافه کرد: در حقیقت این ما هستیم که باید به دنبال جامعه و مردم برویم و با هر مقداری که میتوانیم ذخایر علمی خود را در جامعه معرفی کنیم و در حوزههای مختلف صنعت، فناوری، علوم انسانی، اقتصادی و سیاسی اثرگذار باشیم؛ در غیر این صورت ذخایر علمی دانشگاه مانند گنجی است که کسی از بیرون از آن خبر ندارد و شخصیت علمی دانشگاه را ثابت نمیکند.
وی با بیان اینکه در خصوص پیوند دانشگاه و صنعت و یا دانشگاه و جامعه سخنان بسیاری گفته شده است، ابراز کرد: ریشه اصلی این پیوند در خود دانشگاه و نه در صنعت و جامعه نهفته است، دانشگاه فردوسی مشهد مقدس باید در عملیاتی کردن دستاوردهای خود، جایگاه علمی این نهاد را در سطح جامعه تثبیت کند تا در ادامه دیگران برای پاسخ به نیازهای خود به آن مراجعه کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به چالشهای پیش روی دانشگاه امام صادق (علیه سلام) در سالهای نخست تأکید کرد: یکی از نمونههای موفق پیوند دانشگاه و جامعه، تربیت نیروهای متخصص در دانشگاه امام صادق (علیهالسلام) و به کارگیری آنان در مدیریت کلان اقتصادی و مدیریتی کشور بود. ما به خوبی از این طریق توانستیم نیروهای متخصص خود را به جامعه هدف معرفی کنیم و امروز شاهد فعالیت دانشآموختگان خود در عرصههای مدیریتی و اقتصادی جامعه هستیم.
وی با تقدیر از ساخت پردیس زندگی در دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: یکی از مسائل و مشکلات اصلی ازدواجهای دانشجویی نداشتن مسکن است که با ساخت این پردیس قدم بزرگی در رفع آن برداشته خواهد شد.
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه نمیتوان مسئله به تأخیر افتادن ازدواج جوانان را با نصیحت و پند برطرف کرد، گفت: دختر و پسر جوان دانشجو برای شروع یک زندگی سالم و آرام نیاز به تأمین زیرساختهایی از جمله مسکن دارند که باید در اولویت برنامههای فرهنگی هر نهاد و دستگاهی قرار بگیرد، امیدواریم این حرکت ارزشمند در کوتاهترین زمان به بهرهبرداری برسد؛ البته پیشنهاد بنده این هست که با کمک اساتید معماری حداقل فضای ممکن را در ساخت این خوابگاه در نظر بگیرید تا امکان استفاده بیشتر دانشجویان متأهل فراهم شود.
پایان پیام/
نظر شما