«مهدی بهاروند»، رئیس اداره توسعه محصولات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره ارسال پرونده ۸ روستای ایران برای ثبت جهانی به سازمان جهانی گردشگری به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: ما در سال ۲۰۲۴ توانستیم پرونده ۸ روستا را روز ۱۸ اردیبهشت تکمیل کنیم و به سازمان جهانی گردشگری ارسال کنیم؛ امیدوارم امسال بتوانیم روستایی را در فهرست ثبت جهانی سازمان جهانی گردشگری داشته باشیم.
رئیس اداره توسعه محصولات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره مراحل آماده سازی زیرساختی روستاهای کاندید ثبت جهانی توضیح داد: برای روستاهای هدف این طرح کارهای بسیاری از جمله سنگ فرش، جاده کشی و شبکه معابر روشنایی روستاها در استان ها انجام شد؛ از طرفی جشنواره ها و رویدادهایی مختلفی با همین رویکرد در این روستاها برگزار شد. همچنین وب سایت دو زبانه برای این روستاها تهیه شد و مطالب و محتواها به صورت ۲ زبانه در این وب سایت ها قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: شورای راهبردی نیز در این روستاها با هدف توسعه گردشگری و تامین زیر ساخت ها تشکیل شده است.
مهدی بهاروند درباره سابقه حضور ایران در پروژه بهترین روستاهای جهانی گردشگری گفت: پروژه بهترین روستاهای جهانی گردشگری از سال ۲۰۲۱ توسط سازمان جهانی گردشگری آغاز بکار کرد؛ در واقع هدف این پروژه توانمندسازی و ارتقای روستاهای دنیا بواسطه توسعه گردشگری است، ایران هم چهارمین سالی است که در این پروژه شرکت دارد و تا کنون توانسته روستای «کندوان» را به عنوان اولین روستای جهانی ایران ثبت کند.
رئیس اداره توسعه محصولات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطر نشان کرد: ایران امسال در پروژه بهترین روستاهای جهانی گردشگری ۲۰۲۴ شرکت کرده و ۸ سهمیه ای دارد؛ روستاهای کاندید ایران پالنگان در استان کردستان، کندلوس در استان مازندران، فهرج در استان یزد، بیشه در استان لرستان، اصفهک در استان خراسان جنوبی، ابیانه در استان اصفهان ، میمند در استان کرمان و قلعه بالا در استان سمنان به عنوان روستاها گزینه های اصلی برای برنامه بهترین روستاهای گردشگری انتخاب شده اند.
وی افزود: به موازات معرفی این روستاها کمیته ای در همه استان ها تحت عنوان شورای راهبردی روستاهای جهانی گردشگری تشکیل شده است و در همین راستا همه استان ها و دستگاه های اجرایی پای کار آمدند تا با همکاری یکدیگر بتوانند شاخص های روستاهای کاندید را ارتقا دهند.
مهدی بهاروند درباره شاخص های ارزیابی روستاهای کاندید ثبت جهانی گفت: شاخص های ارزیابی این روستاها شامل ۹ شاخص اصلی است که ۴۴ زیر شاخص دارد که این زیر شاخص ها به به ابعاد اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، جاذبه ها، حفاطت، زیرساختی، ایمنی و امنیت و حتی زنجیره ارزش و خدماتی که در روستا وجود دار برمی گردد و بر اساس همین شاخص ها روستاها مورد ارزیابی قرار می گیرند.
پایان پیام/
نظر شما