سازمان بازرسی کل کشور و دانشگاه امام صادق(ع) همکاری می‌کنند

مراسم امضای تفاهم نامه همکاری علمی و پژوهشی سازمان بازرسی کل کشور با دانشگاه امام صادق(ع) با حضور قائم مقام سازمان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان بازرسی کل کشور دکتر احمد رحمانیان، قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در این مراسم که با حضور دکتر اصغر افتخاری رئیس دانشگاه امام صادق‌علیه‌السلام برگزار شد، ضمن تبریک آغاز دهه کرامت و ولادت با سعادت حضرت معصومه(س) گفت: امیدوارم با توجه به رویکرد علم محوری که سازمان بازرسی کل کشور در راستای نظارت و بازرسی دارد، تفاهم نامه همکاری امروز سرآغاز فصل نوینی در همکاری علمی و پژوهشی بین سازمان بازرسی و دانشگاه امام صادق(ع) باشد.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به وظیفه قانونی سازمان بازرسی در خصوص نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور گفت: در میان دستگاه های نظارتی مختلفی که در کشور وجود دارد تنها دستگاه نظارتی که در قانون اساسی از آن نام برده شده است و صلاحیت آن عام می باشد، سازمان بازرسی کل کشور است و وظیفه ای که بر عهده این سازمان گذاشته شده است بسیار رفیع است.

وی با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور عالی ترین نهاد نظارتی کشور است و در همه بخش ها حق مداخله و نظارت دارد، افزود: حوزه عملکردی سازمان بازرسی بسیار وسیع است و لازمه این نظارت اشرافیت و نظارت بسیار خوب و موثر بر همه بخش ها از نظر حقوقی، فنی، اداری، ساختاری و سیستمی دستگاه ها می باشد.

دکتر رحمانیان با اشاره به رویکرد نخبگانی سازمان بازرسی کل کشور در جذب نیرو گفت: سازمان در دوره تحول و تعالی به کارگیری نیروهای جدید، جذب برترین ها و نخبگان دانشگاهی را بر اساس اصول علمی در دستور کار خود قرار داده است. لذا یک دانش تخصصی اولیه بر اساس مدرک تحصیلی در نیروهای جدید سازمان وجود دارد و پس از جذب، دوره آموزشی بدو خدمت برای آنان برگزار می گردد ولی این ها کفایت نمی کند و نیاز است دانش نیروهای سازمان در مسائل روز ارتقا پیدا کرده و اشرافیت جامعی داشته باشیم.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور افزود: یکی از برنامه های سازمان بازرسی کل کشور در این دوره تعامل و هم افزایی با مراکز علمی و دانشگاهی در قالب انعقاد تفاهم نامه های همکاری با دانشگاه ها است که می تواند بعد کارشناسی و علمی نظارت و بازرسی سازمان را تقویت کند.

وی با بیان اینکه تفاهم نامه های همکاری با دانشگاه ها دوسویه است خاطرنشان کرد: از یک طرف به لحاظ اشرافیتی که سازمان بازرسی کل کشور بر تمام بخش های کشور دارد، می‌توانیم نیازهای کشور در بخش آموزش و پژوهش، تحقیقات و رشته های جدید در دوره تحصیلات تکمیلی به دانشگاه ها اعلام کنیم و در حقیقت به آثار پژوهشی، تحقیقاتی، رساله های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه جهت بدهیم تا مبتنی بر نیازهای کشور باشد.

رحمانیان تصریح کرد: از طرف دیگر شما می توانید خروجی نتایج کاربردی علمی و پژوهشی دانشگاه ها که متضمن انجام اقدامات نظارتی مبتنی بر پیشگیری و مبارزه با فساد در دستگاه های اداری و اجرایی کشور باشد را به سازمان بازرسی کل کشور منعکس کنید تا در عرصه عمل و اجرا بتوانیم آن ها را دنبال کرده و نظارت کنیم.

وی هدف دیگر انعقاد تفاهم نامه همکاری سازمان بازرسی کل کشور و دانشگاه ها را کمک به مشکلات شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری وابسته به دانشگاه ها از قبیل مساعدت قانونی در اخذ تسهیلات بانکی و خرید محصولات دانست و افزود: یک کمک دیگر که دانشگاه ها می توانند به سازمان بازرسی کل کشور داشته باشند در حوزه فرهنگ سازی، تقویت و ارتقای فرهنگ قانون مداری و پیشگیری از وقوع جرم است.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور  با اشاره به اینکه رصد و تحلیل قوانین و مقررات یکی از محورهای تفاهم نامه همکاری میان سازمان بازرسی و دانشگاه امام صادق(ع) است افزود: نیاز است یک مرکز دانشگاهی در قالب کار پژوهشی و تحقیقاتی قوانینی که بلااجرا ، اجرا نشده اند و یا ناقص اجرا شده اند را تحلیل و رصد کند که چرا برخی قوانین اجرا نمی شوند و یا ناقص اجرا می شوند.

وی یکی دیگر از حوزه های همکاری سازمان بازرسی کل کشور و دانشگاه امام صادق(ع) را موضوع سنجش فساد یا شاخصه های سنجش فساد دانست و تصریح کرد: دبیرخانه شورای دستگاه های نظارتی در این حوزه کار بسیار خوب و موثری را شروع کرده است که بایستی با کمک مراکز دانشگاهی و علمی کامل شود. چرا که نیاز است بر اساس یک مدل شاخصه های سنجش فساد تعیین شده و در نهایت به دستگاه اعلام شود میزان فساد در آن دستگاه چقدر است و باید برای رفع یا کاهش آن چه کار کنند.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به شناسایی بیش از ۲۰۰ گلوگاه فساد از سوی سازمان بازرسی گفت: در دوره تحول و تعالی به صورت ویژه به موضوع گلوگاه های فساد توجه شده است و بسیاری از آنان در سال گذشته و سال جاری به منظور مسدودسازی گلوگاه های فساد در دستور برنامه های نظارت و بازرسی قرار گرفته است. ضرورت دارد با کمک دانشگاه ها به روزآوری شده و اگر نواقصی دارد، مرتفع شود.

دکتر رحمانیان در پایان ابراز امیدواری کرد که انعقاد تفاهم نامه همکاری سازمان با دانشگاه ها سرآغاز یک جهش در بعد نظارت و بازرسی سازمان از منظر علمی، پژوهشی و کارشناسی و از جهت توسعه و فراگیر کردن بخش نظارتی سازمان باشد.

تفاهم نامه همکاری با سازمان بازرسی کل کشور در راستای ماموریت های دانشگاه امام صادق(ع) است

دکتر اصغر افتخاری رئیس دانشگاه امام صادق(ع) نیز در ادامه با بیان اینکه دغدغه های دانشگاه در تفاهم نامه همکاری با سازمان بازرسی کل کشور دیده شده است، خاطرنشان کرد: دانشگاه امام صادق(ع) یک رسالت در راستای این تفاهم نامه دارد که آن ابلاغیه مقام معظم رهبری برای دانشگاه امام صادق(ع) است که ایشان تصریح دارند دانشگاه باید نسبت به مسائل نظام و حل آن حتما حساسیت نشان دهد. بنابراین این تفاهم نامه صرفا یک تفاهم نامه علمی نیست و در راستای ماموریت های دانشگاه امام صادق(ع) نیز است.

رئیس دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: جهت دیگر اهمیت این تفاهم نامه برای دانشگاه امام صادق(ع)، سطح تاثیرگذاری کار سازمان بازرسی کل کشور است و اگر بتوانیم در حل مسائل نظام ورود کنیم چه بهتر اینکه در سطحی ورود کنیم که تاثیرگذاری آن ملی است و بتواند گشایش برای همه ایجاد کند.

وی انتخاب موضوع مبارزه با فساد برای تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه امام صادق(ع) را انتخاب راهبردی و موثر دانست و افزود: محور مبارزه با فساد که مسئولان عالی اجرایی نیز بر آن انگشت گذاشته اند تاثیر بسیار زیادی در سایر حوزه ها دارد و اگر بخواهیم سایر حوزه ها درست شود، مبارزه با فساد باید تقویت شود.

دکتر افتخاری با اشاره به تنوع ظرفیتی در دانشگاه امام صادق(ع) گفت: اتفاق خوبی که در دانشگاه امام صادق(ع) افتاده است ایجاد مراکز نوآوری و خلاقیت، اندیشکده ها، هسته های مطالعاتی، پژوهشگاه و... است و دانشگاه امام صادق(ع) می تواند از این ظرفیت ها برای اجرای تفاهم نامه همکاری استفاده نماید.

رئیس دانشگاه امام صادق(ع) در پایان پیشنهاد تشکیل یک کارگروه مشترک و اندیشکده برای اجرایی کردن تفاهم نامه همکاری با سازمان بازرسی کل کشور را مطرح کرد که با استقبال قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور مواجه شد.

حجت الاسلام والمسلمین محمد امین کیخای فرزانه سرپرست مرکز آموزش و پژوهش های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور در ابتدای این نشست، با بیان اینکه بر اساس اصل ۱۷۴ قانون اساسی، سازمان بازرسی کل کشور مکلف است اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور را در همه موضوعات و مصادیق کشور پیگیری کند، افزود: وقتی از سازمان بازرسی کل کشور به عنوان جامع ترین، عالی ترین و کامل ترین نهاد نظارتی کشور یاد می کنیم، یعنی نظام مسائل سازمان بازرسی کل کشور، نظام مسائل کل کشور است.

سرپرست مرکز آموزش و پژوهش های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: سازمان بازرسی درصدد است در راستای انجام ماموریت های خود از تمام ظرفیت های اندیشگاهی،دانشگاهی و پژوهشگاهی استفاده کند و این رویکرد در دوره تحول و تعالی تقویت شده است.

وی ابراز امیدواری کرد که با ایجاد تفاهم نامه ها و بسترهای تعاملی با دانشگاه ها، بتوان بستری فراهم کرد تا همه دانشگاه ها بتوانند در وظیفه مهم حاکمیتی سازمان بازرسی کل کشور نقش ایفا کنند.

کد خبر 1763155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha